Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ολέ! Έρχεται Τίγρης & Δράκος Νο2


Το sequel του «Τίγρης και Δράκος» ονομάζεται «Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend», το σκηνοθετεί ο διάσημος στη χώρα του σκηνοθέτης ταινιών πολεμικών τεχνών, Γιούεν Γου-πινγκ (ο οποίος στο Χόλιγουντ έχει δουλέψει σε αρκετές παραγωγές, όπως το «Kill Bill», ως κασκαντέρ και χορογράφος σκηνών πάλης) και είναι μία παραγωγή του Χάρβεϊ Γουάνστιν και της Weinstein Co.

Η ταινία είναι έτοιμη να κάνει την πρεμιέρα της...
το καλοκαίρι: 28 Αυγούστoυ θα βρίσκεται στο κοντινό σας IMAX ή... την οθόνη του υπολογιστή σας (ή, για να ακριβολογούμε, την συνδρομητική τηλεοπτική σας οθόνη).

Με μία συμφωνία που αναμένεται να ταρακουνήσει τα χολιγουντιανά στούντιο και τις εταιρίες διανομής παγκοσμίως, το ριζοσπαστικό κανάλι Netflix εξασφάλισε ότι θα διαθέτει την ταινία για streaming από τους συνδρομητές του, την ίδια μέρα/ώρα της θεατρικής της πρεμιέρας.


Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της κινηματογραφικής διανομής; Διανύουμε την περίοδο που το «παράθυρο» διάθεσης μίας ταινίας σε DVD ή στην μικρή οθόνη έχει μεγαλώσει και η ψαλλίδα του «βλέπω μία ταινία στην αίθουσα και μετά από 6-8 μήνες έρχεται σπίτι μου» έχει κλείσει. Φτάσαμε όμως στο επόμενο βήμα; Δε θα χρειάζεται καν να βγαίνουμε από το σπίτι μας για την κινηματογραφική της πρεμιέρα;

Το Netflix πρωτοπόρος στο streaming πρωτότυπου περιεχομένου

«Θέλουμε να αποδείξουμε με αυτή την κίνηση σε στούντιο και διανομείς ότι δεν πρέπει να φοβούνται την εξέλιξη» είπε ο πρόεδρος του Netflix, Τεντ Σαράντος. «Δε θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικές εμπειρίες. Το ότι μπορείς να δεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από το σπίτι σου, δεν σταμάτησε τον κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο...»

Αυτή η σαρωτική δραστηριότητα του Netflix τα τελευταία 3 χρόνια (πρώτα διέλυσε την εικόνα που είχαμε για τη χρήση της μικρής οθόνης και τώρα φαίνεται ότι απειλεί και την μεγάλη), πρέπει πάντως να έχει ενοχλήσει αρκετά. Μήπως δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το «House of Cards» αγνοήθηκε στα EMMY; Μήπως η βιομηχανία προτιμά να στηρίξει το πιο συντηρητικό (που φτάσαμε!), στο business μοντέλο του, ΗΒΟ από το να αυτοπυροβοληθεί;

Τροφή για σκέψη...

Πηγή
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου