Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 12 πιο εντυπωσιακά οινοποιεία στο κόσμο ~ Δείτε φωτό


Παλιά, αν ήθελε κάποιος να δοκιμάσει ένα κρασί έκανε μια επίσκεψη στο αμπέλι του οινοποιού και στη συνέχεια άνοιγαν μια φιάλη κρασί από το κελάρι.

Αυτό που ήταν κάποτε μια απλή διαδικασία σήμερα έχει μετατραπεί σε υπερπαραγωγή, αφού ο κάθε οινοποιός προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προσελκύσει επισκέπτες. Σε όλο τον κόσμο, οι αρχιτέκτονες χτίζουν εντυπωσιακές κατασκευές για οινοποιεία. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 12 από τα πιο εντυπωσιακά οινοποιεία στον κόσμο,...
που έχουν χτιστεί από διάσημους αρχιτέκτονες όπως ο Gehry και ο Calatrava σε μέρη όπως η Νάπα και το Μπορντό.

Σε αυτά τα οινοποιεία δεν σου μένει αξέχαστο μόνο αυτό που γεύεσαι αλλά και αυτό που βλέπεις…Bodegas Ysios
Bodegas_Ysios
Σχεδιάστηκε από τον Σαντιάγκο Καλατράβα, στη περιοχή La Rioja της Ισπανίας ως ένα τόπος λατρείας για το κρασί.

Chateau Margaux
chateau_margaux
Ένα από τα πιο φημισμένα οινοποιεία στο κόσμο, το συγκεκριμένο κτίσμα είναι τόσο γνωστό, που εμφανίζεται ακόμα και στην ετικέτα της φιάλης του κρασιού.

Mission Hill Winery
mission_hill
Το σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου οινοποιείου στον Καναδά είναι το 12όροφο καμπαναριό, το οποίο έχει χτιστεί για να καλωσορίζει τους επισκέπτες στον αμπελώνα και να ξυπνά τις αισθήσεις τους καθώς χτυπούν οι καμπάνες.

Darioush Winery
Darioush_Winery

Το συγκεκριμένο οινοποιείο στη Νάπα της Καλιφόρνια κτίστηκε έτσι, ώστε να μοιάζει με περσικό παλάτι, ως φόρο τιμής στις ρίζες του ιδιοκτήτη.

Chateau Pichon-Lalande
Chateau_Pichon_Longueville
Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα οινοποιεία στο κόσμο. Βρίσκεται στη περιοχή του Μπορντώ και ανήκει πλέον στην οικογένεια Rouzaud, η οποία έχει επίσης στην ιδιοκτησία της τον οίκο σαμπάνιας Louis Roederer.

Marques De Riscal
Marques_De_Riscal
To συγκεκριμένο εντυπωσιακό κτίσμα φέρει την υπογραφή του Frank Gehry.  Το ισπανικό οινοποιείο Marques de Riscal ζήτησε την βοήθειά του διάσημου αρχιτέκτονα για να αποτυπώσει στο κτίριο τον κόσμο των αισθήσεων αλλά και το καινοτόμο ύφος που είχε η επιχείρηση.

Dornier Winery
Dornier_Winery
Σχεδιασμένο από τον ιδρυτή του οινοποιείου Christopher Dornier, αυτό το αφρικάνικο οινοποιείο έχει στόχο να ενσωματωθεί άψογα με το περιβάλλον του.
Castello Di Amorosa
Castello_Di_Amorosa
O διάσημος οινοποιός της Καλιφόρνια Dario Sattui ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει το πιο όμορφο και ενδιαφέρον κτίριο για παρουσιάσεις κρασιών στη βόρεια Αμερική. Γι΄ αυτό έχτισε το Castello Di Amorosa στη βόρεια Νάπα.

Opus One
opus_one
Το Opus One είναι ένα project του βαρόνου Philippe de Rothschild και του Robert Mondavi, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν το πιο πρωτοποριακό οινοποιείο στις ΗΠΑ.

Chateau Ducru-Beaucaillou
Chateau_Ducru_Beaucaillou
Στο Μπορντώ βρίσκεται αυτό το εντυπωσιακό οινοποιείο, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα του Παρισιού Paul Abadie. Είναι επίσης χαρακτηριστικό κτίσμα που αποτυπώνεται στην φιάλη της ετικέτας του κρασιού που παράγει το οινοποιείο, όπως γίνεται και με το Chateau Margaux.

Ledson Winery
Ledson_winery
Με την αρχιτεκτονική της γαλλικής Νορμανδίας, το συγκεκριμένο οινοποιείο στη Sonoma των ΗΠΑ έγινε διάσημο πριν από το κρασί του! Το εντυπωσιακό κτίριο ήταν αυτό που τράβηξε την προσοχή της οικογένειας Ledson και έτσι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την γύρω περιοχή για να παράγουν κρασί.

Bodegas Irius
Irias_Winery
Ένα από τα πιο μοντέρνα οινοποιεία στην Ισπανία είναι το Bodegas Irius, που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μοιάζει με πεταλούδα!http://www.krasiagr.com/?p=59162

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου