Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τον εξευτελισμό της Ελλάδος;


Γιατί οι ευρωπαίοι γελοιοποιούν και εκβιάζουν την Ελλάδα;

Οι αναφορές για papaskoni από την συντόμευση των ονομάτων Παπανδρέου και Μπερλουσκόνι, οι προσβλητικές αναφορές Σαρκοζί για τον Παπανδρέου ότι είναι τρελός και καταθλιπτικός, οι απειλές Γιούνκερ και Ρεν ότι οι έλληνες πρέπει να υπογράψουν ότι θα συμφωνηθεί τι δείχνει;

Είναι προφανές ότι οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης κατανοώντας ότι είναι αδιέξοδο να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, μάλλον προσανατολίζονται στο...
 plan Β δηλαδή στην δημιουργία μιας ευρωζώνης 2 ταχυτήτων.

Στις εύρωστες χώρες του σκληρού πυρήνα και στις χώρες παρίες δηλαδή στις περιφερειακές χώρες όπως η Ελλάδα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Ωστόσο αν όντως ισχύει αυτό το σχέδιο θα αποτελεί πραγματική παρακμή της ενωμένης Ευρώπης θα αποτελεί την αρχή του τέλους του σχεδίου μιας Ενωμένης Ευρώπης μια Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι αδιανόητο οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης να αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις και τις ιστορικές προκλήσεις με τέτοια μικρότητα. Η ιστορία θα αποδείξει στο μέλλον ότι οι ηγεσίες της Ευρώπης ήταν λίγες για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις.


Οι 3 άξονες του plan B

Άξονας πρώτος

Η Ελλάδα εντάσσεται σε μια περιφερειακή ίσως και περιθωριακή ζώνη η οποία θα δημιουργηθεί ειδικά για την Ελλάδα με στρατηγική να μην μολύνει άλλο την ευρωζώνη.

Η περιθωριακή αυτή ζώνη θα καθιστά μη ισότιμο μέλος την Ελλάδα στην ΕΕ.


Άξονας δεύτερος

Θα αλλάξει το νόμισμα της Ελλάδος.

Το σχέδιο που έχει προταθεί είναι ή επάνοδος στο νόμισμα Νέα Δραχμή με διασύνδεση του με το ευρώ ή κατά το πιθανότερο την δημιουργία ενός περιφερειακού νομίσματος π.χ. νοτίου ευρώ με το οποίο θα συναλλάσσεται η Ελλάδα. Το νότιο ευρώ έχει αναφερθεί σε ορισμένους κύκλους ότι θα έχει την εξής ισοτιμία 1 ευρώ θα ισούται με 2 νότια ευρώ.


Άξονας τρίτος

Η Ελλάδα θα παραμείνει σε αυτή την περιφερειακή και περιθωριακή ζώνη εκτός ευρώ για 10 χρόνια και μετά το 2022 θα αξιολογηθεί αν πρέπει να επανέλθει στο ευρώ.

Πότε χρονικά θα μπορούσε να συμβεί αυτό ίσως μέσα στο 2012.

www.bankingnews.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου