Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Οι ρατσιστικές επιθέσεις της ημέρας + Λάθρο-news today

Λαθρομετανάστριες Ρουμάνες επιχείρησαν να στραγγαλίσουν Ελληνίδα στην Πέλλα
Αλβανός ρατσιστής τελικά ο λαθρομετανάστης δολοφόνος του 55χρονου Έλληνα
Εφιάλτης τα ανήλικα γυφτάκια στο Αγρίνιο
Ζόρικη και πάνοπλη Ισπανίδα τα έβαλε με Αλβανό στην Καβάλα
Αλβανοί αποφυλακίζονται για να συνεχίσουν τις κλοπές!
«Κυνηγοί» χαλκού λεηλατούν την Κομοτηνή

Μαροκινοί ρήμαξαν τη Σάμο
Gadget-άκιας 33χρονος Ρουμάνος
Στην Βουλγαρία τον αναζητούσαν, στην Φλώρινα τον έπιασαν
Οι Αλβανοί πουλάνε με τα κιλά την ηρωίνη, επεισόδιο Νο63216765421
Βρέθηκε το καλάσνικοφ των Αλβανών, με το οποίο πυροβόλησαν αστυνομικούς
Πρωτοφανές! Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Πρωτότυπο: Εξάρθρωση σπείρας λαθρομεταναστών διαρρηκτών
Δεν το ξαναείδαμε: Συνελήφθησαν λαθρομετανάστες διακινητές λαθρομεταναστών
Ρωσοτσετσένοι "ομογενείς" ρημάζουν τη Δυτική Θεσσαλονίκη
Σύλληψη πέντε ατόμων για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών
Αλβανός κλέφτης έπεσε απ'το μπαλκόνι και συνελήφθη




Λαθρομετανάστριες Ρουμάνες επιχείρησαν να στραγγαλίσουν Ελληνίδα στην Πέλλα

Στιγμές τρόμου περίμεναν μια 31χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη δώρων, στους Γαλατάδες της Πέλλας, όταν αντιλήφθηκε ότι οι δύο νεαρές αλλοδαπές που είχαν μπει μέσα παριστάνοντας τις πελάτισσες έκλεβαν ρούχα και άλλα αντικείμενα. Όταν προσπάθησε να τις ακινητοποιήσει, εκείνες της επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα!

Οι δράστιδες άρπαξαν από τον λαιμό την επιχειρηματία απειλώντας να την στραγγαλίσουν και την έσπρωξαν βίαια για να τη βγάλουν από τον δρόμο τους, καθώς επιχειρούσαν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία! Μόλις έφυγαν, η 31χρονη κάλεσε την Αστυνομία που ξεκίνησε αμέσως έρευνες, με αποτέλεσμα οι δυο 23χρονες Ρουμάνες να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Πάνω τους, βρέθηκαν τα κλοπιμαία αξίας περίπου… 60 ευρώ και 200 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.


Αλβανός ρατσιστής τελικά ο λαθρομετανάστης δολοφόνος του 55χρονου Έλληνα

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 55χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ που δολοφονήθηκε την 29-12-2009, στη Πετρούπολη.

Δράστης της ανθρωποκτονίας, είναι 26χρονος Αλβανός υπήκοος, κρατούμενος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών καθώς και ένα (1) ακόμα άτομο, που αναζητείται.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι δράστες βραδινές ώρες της 29-12-2009 με απειλή όπλου, εισήλθαν εντός πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και πυροβόλησαν δύο φορές τον 55χρονο υπάλληλο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Μέσα στο πρακτορείο βρέθηκαν δύο (2) κάλυκες πυροβόλου όπλου και δύο (2) βολίδες διαμετρήματος 7,62 mm TOKAREV . Από τις συγκριτικές εξετάσεις των καλύκων διαπιστώθηκε ότι αυτοί είχαν βληθεί από το ίδιο όπλο με το οποίο τελέσθηκε η ανθρωποκτονία 29χρονου ημεδαπού, απογευματινές ώρες της 8-5-2010, στο 40ο χλμ. της Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο Κορωπί για την οποία και συνελήφθη την 22-5-2011 ο ανωτέρω 26χρονος αλλοδαπός.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 26χρονου Αλβανού υπηκόου και του συνεργού του, για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία σε βάρος του 55χρονου ημεδαπού.


Εφιάλτης τα ανήλικα γυφτάκια στο Αγρίνιο

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι αρπαγές πορτοφολιών από τις τσέπες ή τις τσάντες ανυποψίαστων πολιτών στο Αγρίνιο, από δράστες που εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό και την απροσεξία των θυμάτων. Συνήθως, οι «πορτοφολάδες» είναι τσιγγάνοι και μάλιστα ανήλικοι, όπως προκύπτει από την εξιχνίαση δυο περιστατικών που συνέβησαν μέσα σε ένα πρωινό!

Δυο ανήλικοι τσιγγάνοι από τη Ρουμανία, μόλις 14 χρόνων, ήταν οι δράστες της απόπειρας κλοπής ενός πορτοφολιού από την τσάντα μιας 51χρονης που περπατούσε ανυποψίαστη στο Αγρίνιο. Η γυναίκα αντιλήφθηκες τους δράστες, έβαλε τις φωνές τρέποντάς τους σε φυγή, αλλά σε μικρή απόσταση συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι και πριν από τρεις ημέρες, οι δύο ανήλικοι είχαν μπει κρυφά σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών στο Αγρίνιοκαι είχαν «βουτήξει» από την τσάντα μιας 41χρονης καθηγήτριας το πορτοφόλι της με 110 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα! Οι «άγουροι» κλέφτες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Άλλες δύο ανήλικες τσιγγάνες συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αγρινίου για την κλοπή του πορτοφολιού μιας γυναίκας με 400 ευρώ, που έγινε το πρωί της Παρασκευής σε εμπορικό κατάστημα της πόλης. Ωστόσο, ούτε τα χρήματα ούτε το πορτοφόλι έχουν βρεθεί.

 
 
Ζόρικη και πάνοπλη Ισπανίδα τα έβαλε με Αλβανό στην Καβάλα


Θα το ξανασκεφτεί πολύ να τα βάλει με γυναίκα οδηγό διεκδικώντας την… προτεραιότητα ο 37χρονος αλλοδαπός οδηγός μοτοποδηλάτου που διαπληκτίστηκε με μια 32χρονη Ισπανίδα σε διασταύρωση της Καβάλας! Η νεαρή οδηγός αυτοκινήτου αποδείχθηκε πολύ… ζόρικη και μάλιστα ήταν οπλισμένη σαν… αστακός!

Όταν ξέσπασε καυγάς για την προτεραιότητα με τον 37χρονο Αλβανό, η Ισπανίδα βγήκε από το αυτοκίνητό της σαν… μαινόμενος ταύρος! Του επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού για να τον ακινητοποιήσει και, αφού τον χτύπησε τραυματίζοντάς τον ελαφρά, τα έβαλε με το… μοτοποδήλατο που οδηγούσε προκαλώντας του ζημιές με ένα μαχαίρι και έναν σιδερολοστό! Χρειάστηκε να επέμβουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για να κατευνάσουν την έξαλλη Ισπανίδα, που τελικά συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, απλή σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας!


Αλβανοί αποφυλακίζονται για να συνεχίσουν τις κλοπές!

Ούτε δέκα ημέρες δεν μπόρεσε να κρατηθεί μακριά από την παρανομία ένας 23χρονος Αλβανός που είχε αποφυλακιστεί μόλις στις 10 Νοεμβρίου από τις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων όπου ήταν προφυλακισμένος για κλοπές στην ευρύτερη περιοχή! Μόλις βγήκε, άρχισε πάλι τα ίδια!

Ο νεαρός αλλοδαπός, που είχε ακροβατικές ικανότητες, σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι μιας νεαρής γυναίκας στα Ιωάννινα, τρύπωσε στο διαμέρισμα από την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και άρπαξε χρήματα, ένα κινητό και διάφορα έγγραφα. Όταν επιχείρησε να «χτυπήσει» και το διαμέρισμα μιας 22χρονης σε άλλη πολυκατοικία, τον αντιλήφθηκαν οι γείτονες και προσπαθώντας να διαφύγει, πήδησε από το μπαλκόνι στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί! Έτσι, τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και θα τον στείλουν στον εισαγγελέα για να… επιστρέψει στο κελί του!

Πρόσφατα αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου με περιοριστικούς όρους και ο 33χρονος που συνελήφθη για κλοπές στην Μεσσηνία! Οι άνδρες της Ασφαλείας Καλαμάτας που τον έπιασαν μετά την κλοπή χρημάτων από φροντιστήριο της πόλης, εξιχνίασαν εννέα περιπτώσεις κλοπής τσαντών και πορτοφολιών από καταστήματα, σπίτια, ακόμη και από… μοναστήρια, που του είχαν αποφέρει συνολικά 10.190 ευρώ! Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται καθώς εξετάζεται αν διέπραξε και άλλες παρόμοιες κλοπές.


«Κυνηγοί» χαλκού λεηλατούν την Κομοτηνή

Ολόκληρο το σύστημα φωτισμού ξήλωσαν άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού από το πάρκο της Κομοτηνής, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος συχνάζει εκεί! Οι… «φαντομάδες» κατάφεραν να αρπάξουν τα καλώδια που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 35.000 ευρώ και να εξαφανιστούν με την λεία τους. Οι υπάλληλοι του δήμου που διαπίστωσαν την κλοπή, ενημέρωσαν τον δήμαρχο της πόλης που έκανε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία η οποία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Ένα ανήλικο αγόρι μόλις 12 χρόνων και δύο 22χρονοι τσιγγάνοι άρπαξαν 120 μεταλλικούς πασσάλους από την καρότσα του γεωργικού ελκυστήρα ενός 45χρονου σε αγροτική περιοχή στο Κάστρο Βοιωτίας, τους φόρτωσαν σε ένα Ι.Χ. φορτηγάκι και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν και τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες που εισέβαλαν στο ελαιουργείο ενός 54χρονου στο χωριό Διονύσι του δήμου Γόρτυνας παραβιάζοντας την εξωτερική περίφραξη, δεν είχαν στόχο το λάδι του αλλά τα… καλώδια ηλεκτροδότησης! «Ξήλωσαν» συνολικά 500 μέτρα καλωδίων αξίας 14.760 ευρώ και έγιναν καπνός! Έρευνες για τον εντοπισμό τους διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πύργου.

Ένας 30χρονος τσιγγάνος ήταν ο δράστης της απόπειρας κλοπής καλωδίων χαλκού βάρους 300 κιλών από το εργοτάξιο της Δ.Ε.Η στην Κω. αστυνομικοί της Ασφαλείας κατάφεραν να τον συλλάβουν στην περιοχή Μαρμαρωτό και θα τον οδηγήσουν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ενώ αναζητούν έναν ακόμη συνεργό του.


Μαροκινοί ρήμαξαν τη Σάμο

Δεκάδες φωτογραφικές μηχανές, κινητά και i-pod που είχαν αρπάξει από καταστήματα και σπίτια στο Καρλόβασι της Σάμου, βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατοχή δύο Μαροκινών ηλικίας 28 και 29 χρόνων, που ήταν έτοιμοι να φύγουν από το νησί μαζί με τα κλοπιμαία και είχαν ήδη αγοράσει ακτοπλοϊκά εισιτήρια! Οι δράστες έκαναν τις κλοπές μέσα σε διάστημα έξη ημερών και πουλούσαν τα κλοπιμαία σε αγνώστους οι οποίοι αναζητούνται.


Gadget-άκιας 33χρονος Ρουμάνος


Αδυναμία στα ηλεκτρονικά είδη είχε και ένας 33χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ στα Χανιά. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστικές σακούλες γεμάτες με κινητά και φορτιστές κινητών, καλώδια USB, κάρτες μνήμης και άλλα. Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα από πού τα είχε κλέψει.



Στην Βουλγαρία τον αναζητούσαν, στην Φλώρινα τον έπιασαν

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις βουλγαρικές δικαστικές αρχές εκκρεμούσε σε βάρος ενός 43χρονου εμπόρου ηρωίνης, αλλά εκείνος πήγε να περάσει σαν… κύριος στην Ελλάδα από το σημείο ελέγχου διαβατηρίων του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής στην Φλώρινα με αποτέλεσμα να πέσει σαν… ώριμο φρούτο στα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών.

Κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου του, διαπιστώθηκε ότι ήταν διεθνώς καταζητούμενος κι έτσι συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Βουλγαρία. Σύμφωνα με το ένταλμα, ο 43χρονος κατηγορείται ότι υποκίνησε συνεργούς του να διακινήσουν 11 κιλά και 785,40 γραμμάρια ηρωίνης, αξίας περίπου 245.000 ευρώ!




Οι Αλβανοί πουλάνε με τα κιλά την ηρωίνη, επεισόδιο Νο63216765421

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 33 και 26 ετών, και δύο (2) γυναίκες, 24 και 33 ετών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε να κατέχουν σε σακίδιο, ένα κιλό ηρωίνη.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έλεγχο στους τέσσερις αλλοδαπούς και βρήκαν στην κατοχή τους, εντός σακιδίου, δύο (2) δέματα, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης -1.010- γραμμαρίων, τα οποία και κατέσχεσαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ως μέσα για την διευκόλυνση πώλησης ναρκωτικών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

 
Βρέθηκε το καλάσνικοφ των Αλβανών, με το οποίο πυροβόλησαν αστυνομικούς

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. παραδόθηκε το αυτόματο καλάσνικοφ με το οποίο άνοιξαν πυρ άγνωστοι Αλβανοί διακινητές χασίς εναντίον ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, όταν τους εντόπισαν σε ερημική παραλία της Λωρίδας Σαγιάδας στην Θεσπρωτία την ώρα που πήγαν για να παραλάβουν εννέα σάκους με 337 κιλά και 735 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Το όπλο βρέθηκε κοντά στους σάκους με το χασίς, όπου το εγκατέλειψαν οι δυο άγνωστοι δράστες στην προσπάθειά τους να περάσουν στο αλβανικό έδαφος πριν τους προλάβουν οι αστυνομικοί οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Τώρα, εξετάζεται για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, αλλά και για το αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες παράνομες ενέργειες. Τα ευρήματα θα σταλούν στην Αστυνομία της Αλβανίας στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, ώστε να αναλάβει να εντοπίσει τους δράστες.

Οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί την καταγγελία ενός ψαρά ότι είδε εννέα μεγάλους ταξιδιωτικούς σάκους κοντά στη θάλασσα και έφτασαν στην περιοχή που υπέδειξε ταυτόχρονα με τους επίδοξους παραλήπτες, που άνοιξαν πυρ απροειδοποίητα χωρίς όμως να τραυματίσουν κάποιον.


Πρωτοφανές! Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Σε συνέχεια Δελτίου Τύπου της 9-11-2011 που αφορούσε την σύλληψη στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας, ενός (1) αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, και ενός ημεδαπού, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ποσότητα κάνναβης βάρους επτά (7) κιλών, την 16-11-2011 συνελήφθη στη Νίκαια 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε, βρέθηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τ.Α. Νίκαιας, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -44.131- γραμμαρίων.


Πρωτότυπο: Εξάρθρωση σπείρας λαθρομεταναστών διαρρηκτών

Απογευματινές ώρες τις 17-11-2011 στη Σαρωνίδα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.) και του Α.Τ. Αναβύσσου συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, Τυνησίας και ένας Παλαιστινιακής καταγωγής, ηλικίας 23, 16 και 16 ετών αντίστοιχα, διότι λίγο πριν είχαν διαρρήξει οικία στη περιοχή της Σαρωνίδας.

Οι δράστες μαζί με συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε διαρρήξεις οικιών, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Καλυβίων διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, από αρχές μηνός Οκτωβρίου έχουν διαπράξει συνολικά είκοσι πέντε (25) διαρρήξεις-κλοπές οικιών και συγκεκριμένα:
Ένδεκα (11) στην περιοχή των Καλυβίων.
Πέντε (5) στην περιοχή του Μαρκόπουλου.
Έξι (6) στην περιοχή της Αναβύσσου.
Τρεις (3) στην περιοχή του Λαυρίου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Δεν το ξαναείδαμε: Συνελήφθησαν λαθρομετανάστες διακινητές λαθρομεταναστών

1.Βραδινές ώρες της 19-11-2011, στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας και αναζητείται ένας (1) ακόμη αλλοδαπός συνεργός του, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία ακινητοποίησαν στα διόδια Ελευσίνας.

Μετά από έλεγχο βρέθηκαν στο πίσω μέρος των Φορτηγών στοιβαγμένοι εξήντα (60) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν (εκ των οποίων 21 ανήλικοι) τους οποίους το κύκλωμα θα μετέφερε σε παράκτια περιοχή στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, από όπου με πλωτό μέσο θα προωθούσαν στην Ιταλία.
Τα δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


2.Συνελήφθησαν (4) μέλη του κυκλώματος, τα οποία μετέφεραν συνολικά (10) μη νόμιμους μετανάστες
Στο πλαίσιο των στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης , αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, πρωινές ώρες της 18-11-2011, συνέλαβαν (4) υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 23 έως 49 ετών, ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, οι τρεις από τους συλληφθέντες, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο που κινούταν ως προπομπός, συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό (κόμβο «Τιτάν»), ενώ στα διόδια Μαλγάρων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 49χρονος συνεργός τους, ο οποίος οδηγούσε όχημα τύπου VAN , με το οποίο μετέφερε συνολικά δέκα (10) λαθρομετανάστες, εκ των οποίων (5) υπηκόους Αφγανιστάν, (4) υπηκόους Παλαιστίνης και (1) υπήκοο Αιγύπτου (9 άντρες και 1 γυναίκα).

Σημειώνεται ότι, παρότι κατά τη στιγμή της σύλληψης, ο Αιγύπτιος λαθρομετανάστης δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο και υπηκοότητα), από την δακτυλοσκοπική έρευνα εξακριβώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία και ακολούθως διαπιστώθηκε ότι είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, σε κάθειρξη 12 ετών για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά του αρχικά στην Αθήνα και τελικώς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε στα μέλη του κυκλώματος, χρηματικό ποσό μεταξύ 2.000 και 3.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Ρωσοτσετσένοι "ομογενείς" ρημάζουν τη Δυτική Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάσεις διαρρήξεων αποθηκών πολυκατοικιών στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκαν αντίστοιχες δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μενεμένης

1) Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης, σε βάρος 29χρονου ομογενή, ο οποίος κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2011, διέρρηξε 8 αποθήκες οικοδομών στις περιοχές του Κορδελιού και της Μενεμένης, απ’ όπου αφαίρεσε αξεσουάρ αυτοκινήτου, ηλεκτρονικές συσκευές και πλήθος εργαλείων.
Εκτιμάται ότι η συνολική λεία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 10.500 Ευρώ.

2) Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μολδαβίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης τριών διαρρήξεων και κλοπών από αποθήκες πολυκατοικιών στην περιοχή της Μενεμένης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος, τον Μάιο του 2011, διέρρηξε 3 αποθήκες απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 3.300 Ευρώ, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 8.000 Ευρώ.
Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

3) Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Γεωργίας για απόπειρα διάρρηξης καντίνας

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανάληψης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 34 και 50 ετών, οι οποίοι χθες (18-11-2011) βράδυ, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν καντίνα.

Στο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κόφτες μετάλλων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Σύλληψη πέντε (5) ατόμων για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Σε συνέχεια του από 18-11-2011 Δελτίου Τύπου της Διεύθυνσής μας, σύμφωνα με το οποίο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, τρία (3) άτομα για μεταφορά δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών, γνωρίζεται ότι όλοι αυτοί από κοινού μετέφεραν ναρκωτικές ουσίες.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι επιβαίνοντες στο δεύτερο όχημα (ο 54χρονος ημεδαπός και οι 21χρονος και 19χρονος αλλοδαποί – μη νόμιμοι μετανάστες), λίγο πριν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, απέρριψαν δύο σάκους, μέσα στους οποίους υπήρχαν πέντε ( 5) νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού βάρους (5.410) γραμμαρίων, οι οποίοι και ανεβρέθηκαν από αστυνομικούς κοντά στο οδόστρωμα, στο 25ο χιλιόμετρο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλοπηγής.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
ινδική κάνναβη, συνολικού βάρους 5.410 γραμμάρια,
δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και
επτά (7) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 
Αλβανός κλέφτης έπεσε απ'το μπαλκόνι και συνελήφθη

Συνελήφθη χθες στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες, ο 23χρονος εισήλθε, με τη μέθοδο της αναρρίχησης, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.

Στη συνέχεια, με την ίδια μέθοδο, αποπειράθηκε να εισέλθει σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας, έγινε όμως αντιληπτός από περίοικους και προσπαθώντας να διαφύγει, πήδηξε από το μπαλκόνι στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, που τον συνέλαβαν.

Σε έρευνα που έγινε στον 23χρονο, βρέθηκαν στη κατοχή του τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου