Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μωρή πατσαβούρα να υπογράψεις πρώτα εσύ δεύσμευση να αποζημιωθεί η Ελλάδα από τις καταστροφές των Ναζί & μετά βλέπουμε...


Επίσης οι μέθυσες λούγκρες-Βρετανοί και οι λοιποί ευρωπαίοι που έχουνε ελληνικές αρχαιότητες να δευσμευθούν να μας τις επιστρέψουν.

Και τέλος τα αρχικά ΕΚΤ σημαίνουν ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Κεντρική Τράπεζα και όχι ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ. Να υπογράψετε να τυπωθεί νέο χρήμα για την αγορά ομολόγων με ελάχιστο ή μηδενικό επιτόκιο, όπως έκανε η FED στην Αμερική.

Α. Μέρκελ: «Χωρίς υπογραφή δε μπορεί να εκταμιευτεί η έκτη δόση»:



Εάν τα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας δε δεσμευτούν γραπτώς πως θα υποστηρίξουν τα μέτρα λιτότητας, η επόμενη δόση του δανείου δεν θα εκταμιευθεί, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.


Αναφερόμενη στην Ελλάδα, δήλωσε: «Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα οι όροι για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε όχι μόνο την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και εκείνες των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να υποστηρίξουν την κυβέρνηση. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση της έκτης δόσης».


Για την ΕΚΤ

Η καγκελάριος απέρριψε τις επικρίσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διότι δεν λαμβάνει τολμηρότερα βήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. «Το ευρωπαϊκό νόμισμα βασίζεται σε μια κεντρική τράπεζα που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη νομισματική πολιτική και αυτό υπήρξε προϋπόθεση για την δημιουργία της ένωσης. Αυτή είναι η εντολή. Την εφαρμόζει. Και χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά το να επικρίνουμε την ΕΚΤ», είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στη γερμανική Βουλή.

Επικρίσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις προτάσεις της για τα ευρωομόλογα

Η κ. Μέρκελ επέκρινε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γεγονός ότι παρουσίασε προτάσεις για την κοινή έκδοση ομολόγων από τις 17 κυβερνήσεις της ευρωζώνης, αποκαλώντας την ιδέα «απρόσφορη».
Μιλώντας στη γερμανική βουλή, η οποία συζητεί τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της χώρας για το 2012, ύψους 306,2 δισ. ευρώ, η Μέρκελ σημείωσε ότι «το θεωρώ εξαιρετικά ανησυχητικό και απρόσφορο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφει σήμερα την προσοχή σε τέτοια ευρωομόλογα».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρόκειται να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες τη λεγόμενη Πράσινη Βίβλο για την κοινή έκδοση χρέους από τις χώρες της ευρωζώνης.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι το μήνυμα που θα έστελναν τα ευρωομόλογα θα ήταν πως τα διαρθρωτικά προβλήματα της νομισματικής ένωσης θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από μια ενοποίηση του χρέους. «Αυτό είναι ακριβώς που δεν θα λειτουργήσει», τόνισε η Μέρκελ μιλώντας στην Μπούντεσταγκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου