Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Χαρτοπολτός φάκελοι της Πολεοδομίας... κατά λάθος
Στην... ανακύκλωση κατέληξαν και έγιναν χαρτοπολτός δεκάδες φάκελοι από την Πολεοδομία Θεσσαλονίκης. Οι φάκελοι που θα έπρεπε να επιστραφούν στο αρχείο που τηρεί η Πολεοδομία, κατέληξαν στην Υπηρεσία Ανακύκλωσης, η οποία θεωρώντας ότι πρόκειται για ανακυκλώσιμο υλικό, το πολτοποίησε.

Για το θέμα ξεκίνησε ήδη έρευνα ο...
 Δήμος Θεσσαλονίκης.

«Θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος να ισχυριστεί ότι αυτό έγινε εσκεμμένα, αλλά εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, και θεωρώ ότι ήταν τυχαίο», τόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τάσος Κονακλίδης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη.


Οι φάκελοι της Πολεοδομίας αντί για το αρχείο πήγαν ...ανακύκλωσηΣτην ανακύκλωση πήγαν κι έγιναν... χαρτοπολτός από λάθος δεκάδες φάκελοι από την Πολεοδομία Θεσσαλονίκης! Οι φάκελοι, που θα έπρεπε να επιστρέψουν στο αρχείο που τηρεί η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης στη Θέρμη, κατέληξαν στα χέρια της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης, η οποία, θεωρώντας ότι πρόκειται για ανακυκλώσιμο υλικό, τους πολτοποίησε!


Ολα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη. Τότε, ορισμένοι φάκελοι που βρίσκονταν στο κεντρικό κτίριο, στην οδό Μανουσογιαννάκη, τοποθετήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου, προκειμένου να παραληφθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο και να μεταφερθούν στη Θέρμη. Σημειωτέον ότι οι φάκελοι είχαν φτάσει στα κεντρικά, για να εξυπηρετηθούν πολίτες, έπειτα από αίτημα των ιδίων. Αφού έγινε η δουλειά των πολιτών, έπρεπε να επιστρέψουν στη θέση τους, στη Θέρμη.

Τότε λοιπόν, βρέθηκαν στην Πολεοδομία υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης, από τους οποίους είχε ζητηθεί να πάνε να αφήσουν σακούλες ανακύκλωσης. Κάπου εκεί, υπήρξε κακή συνεννόηση. Διότι οι υπάλληλοι της ανακύκλωσης είδαν τους φακέλους, θεώρησαν ότι πρόκειται για ανακυκλώσιμο υλικό, γέμισαν με αυτούς τις σακούλες και έφυγαν. Οταν έγινε αντιληπτό στην Πολεοδομία τι είχε συμβεί, ήταν πολύ αργά, διότι οι φάκελοι, με τα έγγραφα που περιείχαν, είχαν γίνει πολτός...


Οι ευθύνες

«Τόσο εγώ όσο και ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, έχουμε ζητήσει τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες», ξεκαθαρίζει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης. Ο ίδιος λέει ότι ακόμα δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των φακέλων που έγιναν πολτός, κάτι το οποίο όμως θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, καθώς γίνεται ηλεκτρονική διασταύρωση.

Σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται καθησυχαστικός, λέγοντας ότι θα γίνει ανασύσταση των φακέλων. «Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανασύστασης. Κυρίως θα καλέσουμε τους ιδιοκτήτες ή τους μηχανικούς να μας δώσουν αντίγραφα. Ακόμα όμως και στην απίθανη περίπτωση που δε βρεθούν αντίγραφα από καμία πιθανή πηγή, τότε ένας μηχανικός θα προχωρήσει σε νέα αποτύπωση και θα δημιουργηθεί νέος φάκελος», εξηγεί ο κ. Κουράκης.

«Το συμβάν αυτό δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό Δημόσιο και μας στενοχωρεί. Ξέρω τις προσπάθειες που καταβάλλει ο αντιδήμαρχος για τον εκσυγχρονισμό της Πολεοδομίας. Ομως, το συγκεκριμένο περιστατικό από τη μια σε κάνει να θέλεις να γελάσεις και από την άλλη να κλάψεις. Τίποτα δε θα συνέβαινε, αν είχε προχωρήσει η ψηφιοποίηση του αρχείου», σημειώνει ο πρόεδρος του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τάσος Κονακλίδης.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου