Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εάν ενωθεί η Αριστερά, θα τους ψηφίσω! Άλλωστε μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδεμία...


Αν κατέβει όλη η Αριστερά σε ένα ψηφοδέλτιο, μα το κρασί που πίνω, ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ!

Την ανάγκη συνεργασίας της Αριστεράς, «των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και του τεράστιου πολύμορφου κινήματος κοινωνικών αντιστάσεων σε έναν νέο πολιτικό και κοινωνικό συνασπισμό εξουσίας» υπογράμμισε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Καισαριανή ο Αλέξης Τσίπρας:

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, πλέον υπάρχουν δύο κόμματα: το κόμμα του Μνημονίου και το κόμμα των κοινωνικών αντιστάσεων.

Απέναντι σε μια βαθιά και επικίνδυνη κρίση, τα προσχήματα, είτε κοινωνικά είτε πολιτικά, καταρρέουν, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, το χρέος της Αριστεράς είναι να βρεθεί «στην πρώτη γραμμή ενός γιγάντιου κοινωνικού κινήματος που θα κάνει επιτέλους τον νεοφιλελευθερισμό παρελθόν».

«Οι ψηφοφόροι που επέλεξαν ΠΑΣΟΚ κυβερνώνται σήμερα από τραπεζίτες και ακροδεξιούς, ενώ οι πολίτες που πίστεψαν στην αντιμνημονιακή ρητορική του κ. Σαμαρά, βλέπουν σήμερα την αξιωματική αντιπολίτευση να προσχωρεί στο μνημονιακό μέτωπο χωρίς προσχήματα», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν σημαίνει και πλειοψηφία στην κοινωνία».

Αντιθέτως, εξήγησε, όλοι αυτοί είναι «τραγική μειοψηφία και το ξέρουν πολύ καλά», γι' αυτό, όπως είπε, προσπαθούν να αποφύγουν τις εκλογές με κάθε τρόπο.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική και στον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, ο οποίος, όπως είπε, «δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, αλλά από τους τραπεζίτες και τους δανειστές μας».

Υποστήριξε επιπλέον ότι το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου «αποτελεί εγγύηση ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε ούτε κατ ελάχιστο», ενώ υπενθύμισε ότι λίγους μήνες πριν, είχε σπεύσει να δηλώσει ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση χρέους θα ήταν καταστροφική για την χώρα, «δείχνοντας έτσι την αντίληψη του, ότι η χώρα της οποίας είναι πρωθυπουργός κατοικείται από τράπεζες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου