Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Αλλάζει πρόσωπο η Αγίας Σοφίας


Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στην Αγίας Σοφίας, στο τμήμα της από τη Μακένζυ Κινγκ μέχρι την Τσιμισκή, στο οποίο έχει μπει... απαγορευτικό για τα ΙΧ. Το τμήμα αυτό πεζοδρομήθηκε πιλοτικά για 45 μέρες στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου και πλέον στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση της πεζοδρόμησης για ακόμη έξι μήνες.



«Προχωράμε στην υλοποίηση των εργασιών που θα μετατρέψουν το δρόμο σε πεζόδρομο. Ελπίζουμε ότι οι εργασίες αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης.

Χτες συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης προχωρούσαν στις παρεμβάσεις (φωτογραφίες) οι οποίες προτάθηκαν σε μελέτη που εκπόνησαν δωρεάν ο καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Νίκος Καλογήρου, και ο αρχιτέκτων μηχανικός, Τέλης Βασιλειάδης. Οι διαμορφώσεις που υλοποιούνται με βάση τη μελέτη είναι αντιστρεπτές, έχουν χαμηλό κόστος και γίνονται από τις υπηρεσίες του δήμου.
Ετσι, σε επιλεγμένα σημεία, που έχουν οριστεί χρωματικά, τοποθετήθηκαν δενδρύλλια, λουλούδια και εποχιακά φυτά και τοποθετήθηκε η «Πύλη», που σηματοδοτεί την είσοδο στον πεζόδρομο από την πλευρά της οδού Τσιμισκή. Πρόκειται για τη μία από τις δύο κατασκευές που οριοθετούν την έναρξη και το τέλος του πεζοδρόμου. Ο «Πύργος», που σηματοδοτεί αντίστοιχα την είσοδο από την πλευρά της πλατείας Αγίας Σοφίας, θα τοποθετηθεί αφού γίνουν προηγουμένως οι απαραίτητες εργασίες στήριξης.
Η μελέτη προβλέπει επίσης ότι στα σημεία διασταύρωσης της Αγίας Σοφίας με τους υφιστάμενους πεζόδρομους Γεωργίου Σταύρου και Αγίας Θεοδώρας θα δημιουργηθούν κόμβοι – «πλατείες» με μικρό υπερυψωμένο βάθρο οι οποίοι θα φιλοξενούν εκδηλώσεις λόγου, μουσικής και πολιτισμού, καθώς και υπαίθριες εκθέσεις κάτω από ειδικό στέγαστρο. Προβλέπεται, επίσης, η διαμόρφωση χώρων με καθιστικά και τραπέζια που θα είναι δημόσιας χρήσης.

agelioforos.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου