Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Του νερού τα παραμύθια ΕΤ3 ~ Καστοριά (Βίντεο)


Η Ίνα Ταράντου ανακαλύπτει τις ομορφιές της λίμνης Ορεστιάδας, στα νερά της οποίας καθρεφτίζεται η πόλη, αμφιθεατρικά χτισμένη στο στενότερο μέρος μιας χερσονήσου.

Περπατάει στα στενά της παλιάς πόλης, στο Ντολτσό, με τα νεοκλασικά αρχοντικά της εποχής της άνθησης του εμπορίου της γούνας. Γεύεται τα παραδοσιακά φαγητά της Καστοριάς,...
 το χριστουγεννιάτικο φαγητό σαρμάδες, και κάνει το γύρο της λίμνης από τον παραλίμνιο δρόμο, αγαπημένη βόλτα των Καστοριανών, με τα πλατάνια και τις κλαίουσες ιτιές να αγγίζουν τα νερά της λίμνης.

Επόμενοι σταθμοί είναι η σπηλιά του Δράκου, το μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας, το Δισπηλιό με το μοναδικό λιμναίο οικισμό της Νεότερης Νεολιθικής εποχής και τα εγκαταλειμμένα πλίνθινα Κορέστεια, που δημιουργούν μια μελαγχολική ατμόσφαιρα.

Εκτός όμως από τις φυσικές ομορφιές και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών, η εκπομπή συναντά τους ανθρώπους του δίνουν ζωή στον τόπο, όπως τα παιδιά που κωπηλατούν στη λίμνη, και οι φιλόξενοι κάτοικοι της Καστοριάς και των γύρω χωριών.

Παρουσίαση: Ίνα Ταράντου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπελεγρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν
tvrip by kkyr

Η εκπομπή της ΕΤ3 «Του νερού τα παραμύθια» με την Ίνα Ταράντου φτάνει εκεί που χτυπά η καρδιά της υδάτινης Ελλάδας. Κάθε τόπος και μια ιστορία. Κάθε στοιχείο νερού κι ένας διαφορετικός πίνακας.

Σκοπός της εκπομπής είναι να γνωρίσει ο τηλεθεατής την ομορφιά της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων που τη ζουν καθημερινά χειμώνα–καλοκαίρι.

Με κεντρικό άξονα το νερό η εκπομπή απλώνει τη θεματολογία της στους κατοίκους που μένουν δίπλα σε νερό, σε θάλασσα, λίμνες, ποτάμια. Γνωρίζει τη ζωή τους, τις δραστηριότητές τους, αναδεικνύει τον κάθε προορισμό, δίνει έμφαση στην οικολογία και την προστασία των υδροβιότοπων.





Ακόμη:
Του νερού τα παραμύθια ~ Έδεσσα
Του νερού τα παραμύθια ~ Νάουσα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου