Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Λαθρομετανάστες & χαράτσια προκαλούν «έμφραγμα» στα δημόσια νοσοκομεία


Εδώ και 20 χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία σχεδόν δεν άκουγες ελληνικά. Οι γύφτοι με ένα κρυολόγημα του Χασάν γέμιζαν τα εξεταστήρια με όλη την φαμίλια. Οι ρωσοτσετσένοι και οι Αλβανοί φέρνανε όλη την οικογένεια για κουράρισμα και εσχάτως πακιστανοταλιμπανικά μπουμπούκια με κάθες λογής αρρώστια δημιουργούν συνθήκες Ισλαμαμπάντ.

Οι Έλληνες που είχανε κάποια καλή δουλειά ή εργάζονταν στο κράτος, απεύφευγαν τα δημόσια νοσοκομεία για να έχουνε αξιοπρεπή μεταχείριση κι Ευρωπαϊκές συνθήκες νοσηλείας. Όμως ελέω ΠΑΣΟΚ, έσκασε η φούσκα των τσάμπα παροχών και της καταναλωτικής ευμάρειας με δανεικά και πλέον...Ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε αναλώσιμα υλικά καταγράφονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα δέχονται όλο και περισσότερους ασθενείς, οι οποίοι πριν την κρίση προτιμούσαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, τα μέτωπα για το Υπουργείο Υγείας είναι ακόμα ανοιχτά και χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, γενόσιμα φάρμακα και καλύτερη οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μερικά από τα επίμαχα σημεία αλλαγών που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας χρειάζεται να πετύχει.

Αν όμως δεν πιάσει τους στόχους της, θα έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, τα οποία δε θα δει να κλείνουν... με την όποια βέβαια δυνατή συναίνεση των πρωταγωνιστών του ΕΣΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου