Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Παπάς & επίτροπος σκάβανε μέσα στην εκκλησία (!) για λίρες;Συνελήφθη χθες (26.01.2012) το βράδυ, στη Φύσκα Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 53 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί Αρχαιοτήτων».

Ειδικότερα, συνελήφθησαν ο 53χρονος (ιερέας) και ο 57χρονος (επίτροπος) διότι προέβησαν σε παράνομη ανασκαφή εντός Ιερού Ναού.:
 Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται μέχρι στιγμής να συλληφθούν εντός ορίων του αυτοφώρου επιπλέον τέσσερα άτομα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε εντός του Ιερού Ναού και πίσω από το χώρο της Αγίας Τράπεζας μια οπή με διάμετρο ενός μέτρου και βάθος δύο μέτρων, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σακιά με χώμα, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και δύο ζευγάρια γάντια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.


Ιστορίες για... θησαυρούς


Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, η ιστορία για την ύπαρξη θησαυρού με λίρες κάτω από το ιερό του ναού είναι πολύ διαδεδομένη στην περιοχή, ενώ ανάλογες ιστορίες υπάρχουν και για πολλά ακόμη σημεία μέσα και γύρω από τη Φύσκα. «Υπάρχουν ιστορίες που έχουμε ακούσει από μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι έχουν όντως βρει λίρες σκάβοντας σε περιοχές του χωριού», εξηγεί κάτοικος.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν πολλοί, στο συγκεκριμένο χωριό καταφτάνουν πολύ συχνά χρυσοθήρες εφοδιασμένοι με σκαπτικά εργαλεία και μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων. «Οι ιστορίες που συνδέουν το χωριό μας με θησαυρούς και λίρες είναι πάρα πολλές. Ακόμη και Βούλγαροι έρχονται και σκάβουν», εξηγεί κάτοικος. Οπως αναφέρει ο ίδιος, πολλές φορές εντοπίζουν στο χωριό «τρύπες» από ανασκαφές που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου