Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κατεβάστε ~ Έργα τέχνης από τη συλλογή της Βουλής


Λεύκωμα έκδοσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Η Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής, που συγκροτήθηκε τα τελευταία χρόνια, αντικατοπτρίζει την καλλιτεχνική παραγωγή στην Ελλάδα από τις αρχές του 19ου έως και τον 21ο αιώνα.

Το ιστορικό υπόβαθρο, οι κανόνες αισθητικής και οι καλλιτεχνικές τάσεις και προτιμήσεις της κάθε περιόδου, διαμορφώνουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και καθορίζουν την πορεία της νεότερης και σύγχρονης δημιουργίας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που εργάστηκαν στην Ελλάδα.:Ήδη το 2003 η Βουλή των Ελλήνων κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του λευκώματος Έργα Τέχνης από τη Συλλογή της Βουλής των Ελλήνων, όπου παρουσιάζονταν αντιπροσωπευτικά αποκτήματα της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των διακοσμητικών τεχνών.

Στην ανά χείρας, δεύτερη, αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζονται 270 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής. Η έκδοση συνοδεύεται από βιογραφικά σημειώματα των καλλιτεχνών καθώς και μια τεκμηριωμένη παρουσίαση της καλλιτεχνικής περιόδου στην οποία εντάσσονται.
 
 
Το αρχείο σε μορφή pdf ocr & 494 σελίδες. Κατεβάστε από εδώ.
  
Ακόμη:
Η Μητρότητα στη Νεοελληνική Τέχνη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου