Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εξιχνιάστηκε ακόμη μία ρατσιστική δολοφονία ηλικιωμένης


Λαθρομετανάστες λήστεψαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν 76χρονη Ελληνίδα μέσα στο σπίτι της.

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 76χρονης ημεδαπής, η οποία διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 28-7-2011, μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Ελλησπόντου στον Περισσό.

Δράστες είναι τρεις (3) αλλοδαποί, ένας 30χρονος υπήκοος Ινδίας και δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 35 και 36 ετών. Συνελήφθη ο 30χρονος ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του.

Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, καθόσον οι δράστες παραβίασαν την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Το θύμα που τους αντιλήφθηκε αντέδρασε και για να την ακινητοποιήσουν την έδεσαν και την φίμωσαν με αυτοκόλλητες ταινίες και κομμάτια υφάσματος, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος της.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο (2) άλλων δραστών συνεχίζονται.



Πακιστανοί έκαναν ανάληψη από ATM με κλεμμένη κάρτα

Όλα τα απαραίτητα στοιχεία των τραπεζικών του λογαριασμών είχε αφήσει μέσα στο αυτοκίνητό του ένας 49χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης και λίγο έλειψε να το πληρώσει ακριβά! Δυο αλλοδαποί που διέρρηξαν το όχημα και τα πήραν, κόντεψαν να… αδειάσουν τις καταθέσεις του, αλλά τους πρόλαβαν οι αστυνομικοί!

Οι άνδρες της Ασφαλείας που ειδοποιήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ. για την κλοπή και τη λεία των δραστών, έκαναν περιπολίες γύρω από τις τράπεζες της πόλης με την ελπίδα ότι οι διαρρήκτες θα έσπευδαν να αξιοποιήσουν τις δύο κάρτες ανάληψης, τα δύο βιβλιάρια καταθέσεων και το μπλοκ επιταγών που είχαν κλέψει.

Ευτυχώς για τον 49χρονο, οι δύο Πακιστανοί ηλικίας 32 και 36 χρόνων δεν τους διέψευσαν κι έτσι συνελήφθησαν, ενώ προσπαθούσαν να κάνουν ανάληψη από ένα ATM! Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

***Έκανε το λάθος να αφήσει μια τσάντα με 1.000 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα στο αυτοκίνητό του, ένας 37χρονος στην Ημαθία και τρεις περαστικοί που τον είδαν, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την απροσεξία του! Έσπασαν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, άρπαξαν την τσάντα και το έβαλαν στα πόδια. Όμως, οι αστυνομικοί της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης συνέλαβαν σε αγροτική περιοχή του Πλατέος Ημαθίας τον έναν από τους δράστες ηλικίας 35 χρόνων που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βέροιας, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.



Δύο συλλήψεις για ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί

Για ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, χθες το πρωί, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Λίγη ώρα πριν τη σύλληψή τους, είχαν, με την απειλή μαχαιριού, αφαιρέσει, στην περιοχή του Ασπρόπυργου, ταξί από τον 62χρονο οδηγό του.

Από την αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες είναι οι δράστες δύο ακόμη ληστειών σε βάρος οδηγών ταξί, που έγιναν στις 26 και 28 Ιανουαρίου, στις περιοχές του Αγίου Στεφάνου και του Καπανδριτίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα ληστείας

Χθες (29-1-2012) το βράδυ, συνελήφθη στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Δ.Ι.Α.Σ.), 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λίγο πριν μαζί με συνεργό του που αναζητείται, αποπειράθηκε να διαπράξει ληστεία σε ζαχαροπλαστείο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ (8) φυσίγγια.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Βραδινές ώρες της 28-1-2012 μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν οικία στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα εντός της οποίας, μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -228- κιλών και 24 γραμμαρίων .

Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ένα (1) κινητό τηλέφωνο .

Αναζητείται ο 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ιδιοκτήτης της οικίας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου