σίζοντας, ὅταν αὐτoίσιν ἐπιχέης μέλι;
«Έχεις δει ως τώρα ζεστές τηγανίτες
να τσιτσιρίζουν, όταν τις περιχύνεις μέλι;»
(Δειπνοσοφιστές ΙΔ, Μάγνης "Διόνυσος Β")
Τραγήματα, τρωγάλια, επιφορήματα και επιδορπίσματα είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για τα γλυκά και τις λιχουδιές.:
Υλικά:
■ 1 1/2 κούπα αλεύρι σταρένιο
■ 1 κούπα χλιαρό νερό
■ 3 κουταλιές μέλι
■ 1/3 μικρού κουταλιού θαλασσινό αλάτι
■ ελαιόλαδο για τηγάνισμα
■ 1/2 κουταλάκι κανέλα
■ 3/4 κούπας μελί
Εκτέλεση:
1. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέστε ανακατεύοντας λίγο λίγο το νερό και στο τέλος τις 3 κουταλιές από το μέλι. Δουλέψτε το χυλό αυτό για να γίνει λείος.
2. Βάλτε λάδι στο τηγάνι, αλλά όχι πολύ.
3. Μοιράστε το υλικό ώστε να κάνετε έξι μεγάλες τηγανίτες ή δέκα μέτριες.
4. Τηγανιστέ τις δυο-δυο ή μία-μία γυρίζοντας τις κι από τις δυο μεριές.
5. Περιχύστε τις ζεστές με το μέλι και πασπαλίστε τις με κανέλα.
*Η συνταγή μέσα από το πολύ καλό "Γεύσεις Ελλήνων"
Ακόμη:
Καρχαρίας ή τόνος από την Τορώνη
Χοιρινό στη γάστρα με δαμάσκηνα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου