Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο ξεναγός ΕΤ3 Επ.2 ~ Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών


Τί κοινό έχουν ο βασιλιάς Παύλος, ο Κων/νος Καραμανλής, η Μελίνα Μερκούρη και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου;

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών φιλοξένησε βασιλιάδες, πρωθυπουργούς και ηθοποιούς ενώ σήμερα στεγάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ο Χάρης Θεοφράστου μας ξεναγεί από τα παρασκήνια του θεάτρου μέχρι την βιβλιοθήκη ενός από τα εμβληματικότερα κτίρια της πόλης.


Μια εκπομπή για τη Θεσσαλονίκη, τις ιστορίες και τους ανθρώπους της, μέσα από τα εμβληματικά και ιστορικά κτίρια της.

Ξεναγός (εξηγητής), κατά την έννοια του παρόντος είναι ο συνοδεύων αλλοδαπός ή ημεδαπός περιηγητάς ή επισκέπτας της χώρας, καθοδηγών αυτούς και υποδεικνύων τα αξιοθέατα του τόπου, αρχαία ή ιστορικά μνημεία, καλλιτεχνικά έργα πάσης εποχής, επεξηγών εις αυτούς την σημασίαν αυτών, τον προορισμόν και την ιστορίαν των και παρέχων γενικωτέρας πληροφορίας περί της αρχαίας και της νεωτέρας Ελλάδος. (ΝΟΜΟΣ 710/77 ΠΕΡΙ ΞΕΝΑΓΩΝ, Άρθρο 1).

Ο Χάρης Θεοφράστου αναλαμβάνει αυτή την άνοιξη να μας ξεναγήσει σε μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια ή συμπλέγματα κτιρίων στην πόλη. Η Ιστορία ζωντανεύει μέσα από γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες, εξομολογήσεις ανθρώπων, δραματοποιήσεις περιστατικών, άγνωστα ιστορικά ντοκουμέντα, σπάνιο οπτικό υλικό, αλλά και μοναδική αφήγηση από τον παρουσιαστή που έχει σφραγίσει με το ιδιαίτερο στιλ του την ελληνική τηλεόραση.

Σκηνοθέτης: Τάσος Ακεψωμαΐδης
Δημοσιογραφική έρευνα / Κείμενα: Κωστής Ζαφειράκης
Παρουσιαστής: Χάρης Θεοφράστου 







Ακόμη:
Ο ξεναγός ΕΤ3 Επ.1 ~ Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου