Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σύντομο ανέκδοτο: "Ηλεκτρονική συνταγογράφηση"!



Κατέρρευσε και επίσημα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Η διοίκηση της διαχειρίστριας εταιρείας Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το σύστημα θα μείνει 'off' έως τα μέσα του μήνα:


'Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν από την ανεπαρκή υποστήριξη του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από τον ανάδοχο του έργου, η Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ ΑΕ αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012.

Η διαδικασία συνταγογράφησης θα γίνεται χειρόγραφα μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012. Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία την Δευτέρα 14/5/2012.

Ζητάμε συγνώμη από τους χρήστες του συστήματος και τους ασφαλισμένους για την προσωρινή ταλαιπωρία που οφείλεται σε αδυναμία του αναδόχου να υποστηρίξει την εφαρμογή'.


Στο χέρι...

Δηκτική ήταν η ανακοίνωση για το θέμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ):

'Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει καταρρεύσει πλήρως. Ούτε οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν, ούτε οι φαρμακοποιοί να εκτελούν συνταγές.
 
Η προχειρότητα και η άγνοια αυτών που δημιούργησαν αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, έστειλαν μήνυμα στα φαρμακεία να μην εκτελούν καθόλου συνταγές.


Η αναλγησία τους και η μη κατανόηση του αυτονόητου, ότι ο ασθενής χρειάζεται το φάρμακό την ίδια στιγμή που το ζητά, οδηγεί τους υπευθύνους σε τηλεφωνικά μηνύματα που ουσιαστικά λένε: 'μη χορηγείτε φάρμακα, αφήστε τους ασθενείς να πεθάνουν'.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και προκειμένου ο ελληνικός λαός να μη μείνει χωρίς φάρμακα, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας, αποφάσισαν να δώσουν οδηγία στα μέλη τους, να εκτελούν όλες τις συνταγές χειρόγραφα'.

 
euro2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου