Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μωάμεθ η ταινία ~ Innocence of Muslims Movie (Trailer)


Ήδη άρχισαν οι δολοφονίες από Ισλαμοφασίστες...

"Ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον τους", είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος στην Βεγγάζη, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσε μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μουστάφα Αμπού Τσαγκούρ.


Ο λίβυος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταδίκασε μέσω twitter την "άνανδρη επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου και την δολοφονία του (πρεσβευτή) κ.Στίβενς και άλλων διπλωματών".

Ερωτηθείς σχετικά με τους θανάτους, υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τρίπολη είπε στο Ρόιτερς: "Δεν έχουμε πληροφορίες γι αυτό". Ο ίδιος υπάλληλος είπε ότι η πρεσβεία μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Ο λίβυος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο αμερικανός πρεσβευτής κατευθυνόταν προς ασφαλέστερο κτίριο ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσαν διαδηλωτές εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Βεγγάζη σκοτώνοντας έναν υπάλληλό του για να διαμαρτυρηθούν για μια αμερικανική ταινία την οποία θεώρησαν προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής και τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον του αυτοκινήτου τους. Ο αξιωματούχος είπε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ έστειλε στρατιωτικό αεροσκάφος για να μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων στην Τρίπολη και από εκεί στις ΗΠΑ.

Ένοπλοι επιτέθηκαν χθες το απόγευμα στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Βεγγάζη και συγκρούστηκαν με τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, που υποχώρησαν κάτω από σφοδρά πυρά. Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου, ενώ άλλοι έριξαν αυτοσχέδιες βόμβες στο συγκρότημα προκαλώντας μικρές εκρήξεις.

Η επίθεση ακολουθεί διαδήλωση στην γειτονική Αίγυπτο όπου οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στους τοίχους της πρεσβείας των ΗΠΑ, έσκισαν την αμερικανική σημαία και την έκαψαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την ίδια ταινία.


Όπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, η ταινία που προκάλεσε τα βίαια επεισόδια σκηνοθετήθηκε από ισραηλο-αμερικανό, ο οποίο περιγράφει το Ισλάμ ως έναν καρκίνο. Η ταινία με τίτλο «Innocence of Muslims» του 54χρονου Σαμ Μπασίλ από την Καλιφόρνια χρηματοδοτήθηκε από εβραίους αμερικανούς και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της «είναι πολιτική ταινία και όχι θρησκευτική».0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου