Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ακροαριστεροί έβαζαν δεκάδες φωτιές στη Χαλκιδική!


Μαζί τους ήταν και ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές! Δείτε στο βίντεο παρακάτω, μέχρι και το πυροσβεστικό όχημα προσπάθησαν να κάψουν!

Χθες κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης. Ειδικότερα, απογευματινές ώρες στην περιοχή Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς, ομάδα ατόμων επιτέθηκε...
 απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, εκρηκτικές και εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ προκλήθηκαν εμπρησμοί εκ προθέσεως σε τουλάχιστον δεκαπέντε σημεία στην ευρύτερη δασική έκταση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν και προστάτευσαν πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν ακώλυτα στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα ηλικίας 28 έως 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της στάσης. Παράλληλα προσήχθησαν άλλα πέντε άτομα, τα οποία αφού εξετάστηκαν, αφέθηκαν ελεύθερα.

Επίσης, από αστυνομικούς ελέγχους βρέθηκε μεγάλος αριθμός ξύλινων κονταριών, πέντε αντιασφυξιογόνες μάσκες, δεκαεννέα βόμβες μολότωφ, έντεκα ναυτικές φωτοβολίδες με αλεξίπτωτο, μία αναλωθείσα ναυτική φωτοβολίδα με αλεξίπτωτο, δύο μαχαίρια και μία αυτοσχέδια σφεντόνα, που κατασχέθηκαν. Επιπλέον, τις πρωινές ώρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες τριάντα τέσσερις βόμβες μολότωφ, τις οποίες απέκρυψαν άγνωστοι στο σημείο Κεραίες των Σκουριών Χαλκιδικής, με σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Τέλος, τα αναφερόμενα σε διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για πρόκληση εμπρησμών στη δασική περιοχή από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στα παρόμοια επεισόδια που έγιναν πριν ένα μήνα στην ίδια περιοχή, οι πυρομανείς ακροαριστεροί ξαναέβαζαν φωτιές στο δάσος. Σε 4:00 ακούγονται καθαρά να λένε βάλτε κι άλλες φωτιές(!) για να κάψουνε τους αστυνομικούς, ενώ φαίνεται και το πυροσβεστικό όχημα στο 11:10 να είναι τυλιγμένο στις φλόγες εν κινήσει! Παραλίγο να καεί ζωντανός ο πυροσβέστης!







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου