Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τούρκοι απήγαγαν 3 αστυνομικούς στην ΚύπροΤρεις αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λευκωσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ καταδίωκαν ημιφορτηγό με πινακίδες του ψευδοκράτους, στη νεκρή ζώνη.

Οι αστυνομικοί, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ένοπλοι, κρατούνται σε αστυνομικό σταθμό του ψευδοκράτους.
Οι κατοχικές Aρχές τους αφαίρεσαν τον οπλισμό και τους ασυρμάτους τους, ενώ πήραν και τα οχήματά τους.


Το ημιφορτηγό καταδίωκαν αρχικά τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο με περιπολικό και οι άλλοι δύο με μοτοσικλέτες, σε περιοχή, στην οποία υπάρχουν ναρκοπέδια του κατοχικού στρατού.

Στη διάρκεια της καταδίωξης, ο οδηγός του ημιφορτηγού προσπάθησε να κτυπήσει αστυνομικό που επέβαινε σε μοτοσικλέτα.

Ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς κατόρθωσε να απομακρυνθεί από την περιοχή, όταν είδε ότι οι συνάδελφοί του είχαν απαχθεί από κατοχικές δυνάμεις.

Σε κινητοποίηση έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές και το υπουργείο 'Αμυνας, ενώ η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς τα Ηνωμένα Έθνη για απελευθέρωση των τριών αστυνομικών.


Ενημέρωση: Παραπέμπουν τους απαχθέντες αστυνομικούς σε «στρατοδικείο»


Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία προσήχθησαν τη Δευτέρα ο πρωί οι τρεις αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Λευκωσίας, οι οποίοι απήχθησαν την Κυριακή από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ καταδίωκαν ημιφορτηγό με πινακίδες του ψευδοκράτους, σε περιοχή της Λουρουτζίνας, στη νεκρή ζώνη.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, το «δικαστήριο» αποφάσισε την παραπομπή των τριών αστυνομικών την Τρίτη σε ψευτοστρατοδικείο.

Σε κινητοποίηση έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας, ενώ η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς τα Ηνωμένα Έθνη για απελευθέρωση των τριών αστυνομικών.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια. Όπως είπε, οι κύπριοι αστυνομικοί έκαναν το καθήκον τους και προσπάθησαν να συλλάβουν ένα Τ/κ εγκληματία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κύπριος πρόεδρος κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν αποφασιστικά.
Ενημέρωση: Aφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις αστυνομικοί


Οι τρεις αστυνομικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας αφέθηκαν ελεύθεροι από το κατοχικό καθεστώς, το οποίο σήμερα τους οδήγησε πρώτα ενώπιον «στρατοδικείου» και στη συνέχεια σε «πολιτικό δικαστήριο».

Σύμφωνα με την απόφαση του «στρατοδίκη», οι τρεις αστυνομικοί κλήθηκαν να καταβάλουν χρηματική εγγύηση σχεδόν 5.000 ευρώ έκαστος, ενώ το «πολιτικό δικαστήριο» τους επέβαλε πρόστιμο περίπου 2.800 για «παράνομη εισαγωγή, κατοχή και κυκλοφορία όπλου».
Το κατοχικό καθεστώς αποφάσισε να κατάσχει το περιπολικό της Κυπριακής Αστυνομίας, τα υπηρεσιακά όπλα και τους ασυρμάτους των τριών αστυνομικών.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου