Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Νταξ, το εμπεδώσαμε: Πολλοί φοροδιαφεύγουν -Μετά;


Σημεία στίξης που δηλώνουν έκπληξη και εκφράσεις όπως "απίστευτο!", "φοβερό φαγοπότι!", "συνελήφθη ο τάδε" και λοιπές παπαρδέλες, τις διαβάζουμε καθημερινά.

Ωστόσο αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Ελάχιστα έως καθόλου είναι τα χρήματα που μπαίνουνε στα κρατικά ταμεία ως πρόστιμα, καμία περιουσία δεν δημεύεται και φυσικά κανένας δεν μπαίνει φυλακή.

Συγχρόνως όμως, μαζί με τις ανακοινώσεις διαπίστωσης της φοροδιαφυγής ή λοιπών οικονομικών εγκλημάτων (μαϊμού συντάξεις-προϊόντα, κλπ), ανακοινώνονται περικοπές & νέοι φόροι, λόγω (εσκεμμένης) αδυναμίας πάταξης της φοροδιαφυγής, ενώ σε λίγο έρχεται...
 καθολικό ηλεκτρονικό πόθεν έσχες & σε όλους τους υπολοίπους που είναι τίμιοι.

Να το δείτε που από "τους κομμουνιστάς" φοβόμασταν ότι θα χάσουμε τις καταθέσεις, όμως τελικά και οι άλλοι εκεί θα στοχεύσουν...Απίστευτα μεγάλο το φαγοπότι με τη φοροδιαφυγή. Οι έρευνες του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν τις τρομακτικές διαστάσεις που πήρε το εθνικό σπορ και οι φοροφθγάδες ανήκουν σε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.


Οι αποκαλύψεις του Εθνους της Κυριακής συγκλονίζουν, ενώ και τα στοιχεία από το ¨πρώτο Θέμα¨ φανερώνουν πως η πάταξη της φοροδιαφυγής μπορεί να δώσει μεγάλη ανάσα στη χώρα.


Ειδικότερα τα στοιχεία του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν πως:

- Μικροέμπορος με μηδενικά εισοδήματα και καταθέσεις 1,4 εκατ. ευρω

- Ηλεκτρολόγος με δηλωθέν εισόδημα 9.000 και λογαρισμό με πάνω απο 139.000 ευρώ

- Πολύτεκνος αγρότης με Ferrari και ιερέας με καταθέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρω

- Άνεργη από τη Σαλαμίνα εμφανίζεται -χωρίς εισόδημα- με καταθέσεις 290.000 ευρώ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής που ανακαλύπτει το ΣΔΟΕ. Ο ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων με τις μεγάλες καταθέσεις και ο μικροέμπορος που χωρίς να δηλώνει εισοδήματα βρέθηκε με 1.400.000 ευρώ είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που αποδεικνύουν οτι το όργιο φοροδιαφυγής καλά κρατεί.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής τα υπηρεσιακά έγγραφα του ΣΔΟΕ με τις 121 υποθέσεις φοροφυγάδων μικροεπαγγελματίες, όπως ηλεκτρολόγοι και έμποροι, έκλεβαν επί σειρά πολλών ετών το Δημόσιο με την πλέον συνήθη μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων, αποφεύγοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Απο τους βασικούς πρωταγωνιστές είναι ένας αγρότης, στο όνομα του οποίου βρέθηκε λογαριασμός με ποσό ύψους 557.476,67 ευρώ, το οποίο δεσμεύτηκε. Όπως προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων των ελεγκτικών μηχανισμών, ο συγκεκριμένος αγρότης τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ήδη δηλώσει στην Εφορία συνολικό εισόδημα της τάξης των 100.000 ευρώ. Ο αγρότης, που σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ εμπλέκεται και σε υποθέσεις παράνομης είσπραξης μεγάλων ποσών ΦΠΑ μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων, εμφανίζεται στην τελευταία δήλωση στην Εφορία να έχει εισόδημα μόλις 10.000 ευρώ.

Στη λίστα με τα ονόματα των φοροφυγάδων βρίσκεται και ένας μικρέμπορος που, αν και εμφανίζει βάσει των φορολογικών του δηλώσεων μηδενικά εισοδήματα τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού με ποσό ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Στη λίστα του ΣΔΟΕ με τα φυσικά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν περίοπτη θέση έχει και ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ο οποίος, αν και στη φορολογική δήλωσή του εμφανίζει εισόδημα μόλις 9.000 ευρώ, βρέθηκε να έχει προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό με ποσό ύψους 139.142,46 ευρώ. Ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που είχε εμφανίσει στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών.

Από τις 121 περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι 54 εντοπίζονται στην περιοχή της Αττικής, όπου δεσμεύθηκαν ποσά ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, καθώς και μετοχές αξίας 640.000 ευρώ, ενώ δεσμεύτηκαν 6 ακίνητα αξίας 1,12 εκατ. ευρώ. Σε δυο ακόμη περιπτώσεις, τους ελέγχους για τις οποίες έχει αναλάβει η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, έχουν δεσμευθεί ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.
Στην Κεντρική Μακεδονία εντοπίστηκαν 27 περιπτώσεις ευρείας έκτασης φοροδιαφυγής και ήδη έχουν δεσμευθεί ποσά άνω των 2 εκατ. ευρώ.


Επίσης σύμφωνα με άλλες περιπτώσεις που αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

-Πολύτεκνος αγρότης από τη Λιβαδειά που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ, διαθέτει διθέσια Ferrari 4.500 cc. Εκτός αυτού όμως, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν και λογαριασμούς με καταθέσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί και το αυτοκίνητο δεσμεύτηκαν.

-Ιερέας διατηρούσε λογαριασμούς με καταθέσεις 1 εκ. ευρω που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωνε με τη σύζυγό του. Πλήρωσε 531.000 ευρώ.

-Δύο αγρότες στη Ναύπακτο, με πλαστά τιμολόγια έπαιρναν επιδοτήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

-Άνεργη απο τη Σαλαμίνα εμφανίζεται -χωρίς εισόδημα- με καταθέσεις 290.000 ευρώ μέσα σε 2 χρόνια.

-Γνωστός ξενοδόχος από τη Ρόδο και άλλοι 2 συνάδελφοί του συνελήφθησαν γιατί έκοβαν πλαστά τιμολόγια.

-Νομικός της ΕΕ έκρυψε εισοδήματα πάνω απο 5 εκατ. ευρώ. Δεσμεύτηκε 1.5 εκατ. από τους λογαριασμούς του.

-Εταιρία αγοραπωλησίας χρυσού της Αθήνας, δεν έκοψε ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού κι έτσι απέκρυψε από την εφορία έσοδα 5 εκατ. ευρώ.

-Οδοντίατρος από τη Γλυφάδα δήλωσε στην εφορία εισοδήματα περίπου 277.000 για την περίοδο 2007-2010 ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταθέσεις 610.535 ευρώ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου