Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή και... παρεμπόριο τέλος! +Βίντεο


Χθες, κατά τις οκτώ το βράδυ στη Ραφήνα, στο πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας, σύμφωνα με την αστυνομία βράδυ ομάδα περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής, αντικατέστησε τις απούσες αρμόδιες αρχές κι έκανε μερική εκκαθάριση του χώρου.

Θα το ξανασκεφτούν γύφτοι και λαθρομετανάστες να πουλάνε προϊόντα χωρίς άδειες σε πανηγύρια...

Ανάμεσα τους ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα κάναμε μια βόλτα εδώ στο πανηγύρι. Είδαμε και αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικροπωλητές και μάλιστα είδαμε και κάποιους λαθρομετανάστες να πουλούν την πραμάτεια τους χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνει η Χρυσή Αυγή».







Νέα επίθεση Χρυσαυγιτών κατά μεταναστών στο Μεσολόγγι!


Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκε σήμερα το πρωϊ την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου, προκαλώντας ζημιές σε πάγκους παράνομων μικροπωλητών. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση Χρυσαυγιτών κατά μεταναστών σε πανηγύρι της Ραφήνας.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής τόνισε ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου. «Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους, και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το aerasnews.gr περιόδευσαν στην λαϊκή και κατέστρεψαν τρεις πάγκους παράνομων μικροπωλητών ενώ μόλις τους αντιλήφθηκαν άλλοι δύο - τρεις αλλοδαποί που ήταν παράνομοι τα μάζεψαν και έφυγαν. Στο πέρασμά τους άκουγαν ευμενή σχόλια από την πλειοψηφία του κόσμου (αλλά και των νόμιμων μικροπωλητών) για την παρουσία τους και πολλοί ήταν αυτοί που τους ζητούσαν να συνεχίσουν και να καταπολεμήσουν την μικρή παραβατικότητα.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως στην λαϊκή υπήρχε και κλιμάκιο δύο ατόμων της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν τακτικούς ελέγχους.








Δικογραφία για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Αντιπαράθεση με πολιτικές προεκτάσεις πυροδότησαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Ραφήνα και Μεσολόγγι από μέλη της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκαν σε πάγκους μικροπωλητών.

Αντιδρώντας άμεσα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να ληφθούν όλα τα μέτρα εναντίον των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στα επεισόδια. Πρόκειται για τους βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γιώργο Γερμενή (Καιάδας) και Κώστα Μπαρμπαρούση.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης της Αρχής και της απρόκλητης φθοράς. Ο υπουργός ζήτησε να μη γίνει καμία εξαίρεση λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας και να τηρηθεί πιστά ό,τι προβλέπεται από το νόμο.

Ήδη, σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος τους, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία και, κατά το σκέλος της που αφορά στους βουλευτές, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου θα τεθεί ζήτημα άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Απαντώντας στον κ. Δένδια, η Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε καθόλα νόμιμες τις ενέργειες των μελών της, καλώντας το κράτος «να πάψει να κάνει πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την πολύχρονη ανοχή τους στο παρεμπόριο, κατηγορούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για "αντιποίηση αρχής" και "απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας". Για την ιστορία, τους υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές μας διενέργησαν τους ελέγχους ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου».

»Οι άσχετοι και αστοιχείωτοι αρμόδιοι του ΠΡΟ-ΠΟ, ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και το συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».

»Όλοι όσοι υποθάλπουν για χρόνια το έγκλημα και έχουν οδηγήσει τη χώρα σ’' αυτή την τραγική θέση είναι πρώτα απ΄ όλα υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. Η ανοχή στην παρανομία, είναι συνενοχή. Η Χρυσή Αυγή, αφουγκραζόμενη το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων εμπόρων και μικροπωλητών, που έχουν γονατίσει από τη μάστιγα του παρεμπορίου, αλλά και τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου