Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ρε Αλβανοί, άμα πεινάτε, σπείρτε σιτάρι και όχι χασίσια


Καταιγισμός φορτίων με ινδική κάνναβη από την Αλβανία

Μετά τα 730 κιλά ακατέργαστης κάνναβης που εντοπίστηκαν σε «καβάντζα» στην Θεσπρωτία, άλλα 300 κιλά που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών αρχών στη Λάρισα και ένα ακόμη φορτίο με 347,5 κιλά εντοπίστηκε στη Θεσπρωτία! Το αποτέλεσμα ήταν, σε λιγότερο από ένα 24ωρο, να έχουν κατασχεθεί ναρκωτικά βάρους ενός τόνου και 377,5 κιλών!

Το μεσημέρι της Τετάρτης, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και του 2ου τμήματος Συνοριακής Φύλαξης εντόπισαν κρυμμένους μέσα σε θαμνώδη περιοχή κοντά στην εκκλησία της Λίστας Φιλιατών Θεσπρωτίας δέκα σάκους με ναρκωτικά. Τους έθεσαν υπό παρακολούθηση για να συλλάβουν όποιον θα πήγαινε να τα παραλάβει, αλλά μόνο ένα αυτοκίνητο πλησίασε στο σημείο και ο άγνωστος οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών.

Το περιεχόμενο των σάκων ζυγίστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχαν 347,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης αλβανικής προέλευσης, όπως και τα 730 που κατασχέθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού του ύποπτου αυτοκινήτου συνεχίζονται.

Λίγες ώρες αργότερα, άνδρες της Τροχαίας προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μέσα στη Λάρισα, αλλά ο δεν υπάκουσε στο σήμα που του έκαναν να σταματήσει και προσπάθησε να διαφύγει. Όμως, τον καταδίωξαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τελικά συνελήφθη έξω από τα Φάρσαλα. Ο 24χρονος από το Αγρίνιο συνελήφθη και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν οι σάκοι με τα 300 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας όπου ανακρίνεται για να εξακριβωθεί από πού παρέλαβε και πού σκόπευε να μεταφέρει το παράνομο φορτίο και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου