Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Υπάρχουνε φασισταριά στην Ελλάδα;


-Βεβαίως και υπάρχουνε και μάλιστα τρώνε-πίνουνε τσάμπα εις βάρος του λαού.

Όμηρο, έξω από ένα γραφείο, όρθιο επί τρίωρο κρατούσαν φοιτητές τον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Χρήστο Κωνσταντάτο. Η αιτία είναι ότι διαφώνησαν με την πολιτική της διοίκησης του Ιδρύματος στο θέμα των φοιτητικών εστιών κι αποφάσισαν να επιδείξουν τον τσαμπαμαγκίτικο φασισμό τους με ένα ακόμη επεισόδιο βίας.Ομάδα 40 «φοιτητών» σταμάτησε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι στις 12 τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος έξω απο το γραφείο του και τον κρατούσαν περικυκλωμένο και όρθιο στο ίδιο σημείο.

Η διοίκηση του Ιδρύματος επικοινώνησε με την Εισαγγελία και σε επιφυλακή βρέθηκαν οι αστυνομικές αρχές ώστε να επέμβουν στην περίπτωση που το περιστατικό εξελιχθεί.

Οι φοιτητές ζητούσαν να μην αξιολογούνται κάθε χρόνο όπως γίνεται έως σήμερα για την παραμονή τους στην φοιτητική εστία (κάθε χρόνο επαναξιολογούνται οι φτωχότεροι φοιτητές), αλλά να μένουν στα δωμάτια τους για όλη την διάρκεια των σπουδών τους (4 χρόνια) και μάλιστα να παραμένουν και 2 ακόμη χρόνια (6).

Δηλαδή η ομάδα των φοιτητών που κρατάει όμηρο τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος απαιτεί να μην επιλέγονται κάθε χρόνο οι φτωχότεροι φοιτητές, αλλά εκείνοι που επελέγησαν στην αρχή των σπουδών τους να μένουν στις θέσεις τους για έξι χρόνια...

«Η ομάδα αυτή των φοιτητών ζητάει να αλλάξουμε τον κανονισμό λειτουργίας των φοιτητικών εστιών και να τον κάνουμε όπως θέλουν εκείνοι» λέει στο «Βήμα» ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γ. Παπαδημητρίου.


Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών


Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από λιποθυμικό σοκ που υπέστη ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), Σπύρος Παυλίδης, όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο γραφείο του, ασκώντας λεκτική βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι του περιστατικού ήταν η δημοσίευση του εγγράφου με τις 43 υπογραφές των κοσμητόρων και των προέδρων Τμημάτων του ΑΠΘ, που υπέγραψε και ο πρύτανης με τους αντιπρυτάνεις, με το οποίο καλούσαν την αστυνομία να επέμβει για να τερματιστεί η τρίμηνη κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης. Μέσα στους 43 καθηγητές που υπογράφουν είναι και ο κοσμήτορας της ΣΘΕ.

Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, ο κοσμήτορας δεν είχε σημάδια ξυλοδαρμού και δεν θέλησε να προχωρήσει σε καταγγελία.

Σε ανακοίνωση της η πρυτανεία του ΑΠΘ επισημαίνει ότι ο προπηλακισμός του κ. Παυλίδη, "ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης την οποία υφίστανται από λογής οι εκλεγμένες αρχές του ΑΠΘ, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του ιδρύματος μετά από 75 ημέρες κατάληψης".

"Η στοχοποίηση των δημοκρατικά εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών του ΑΠΘ, οι οποίες νομίμως εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους είναι πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Είναι όμως και πράξεις βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς επιδιώκουν να επιβάλουν στο πανεπιστήμιο, με τη βία, τη θέληση εξωπανεπιστημιακών κέντρων", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθουν όλοι αυτοί που εξέθρεψαν τέτοια φαινόμενα και δεν τα καταδίκαζαν...ας τα λουστούν τώρα...

Κρασοπατήρ είπε...

Βρε ας τα λουστούνε, το θέμα είναι να μην πληρώνουμε άλλο τα λαμόγια και τους αιώνιους «φοιτητές». Οι Εστίες έχουνε καταληφθεί από παντελώς άσχετους με τα Πανεπιστήμια (μέχρι και λαθρομετανάστες έχουνε μέσα) και τα φτωχά ελληνόπουλα αναγκάζονται να νοικιάζουνε σπίτια ή να σταματούνε τις σπουδές τους.

Ανώνυμος είπε...

τι ενοεις φασισταρια?
σαν τον ηρωα φασιστα μεταξα που ειπε τα δυο οχι?
σαν τον ηρωικο φασιστικο ελληνικο λαο που πολεμησε γερμανους και ιταλους εισβολεις?
σαν τον ηρωα φασιστα κολοκοτρωνη που εστηνε πυραμιδες με κομμενες κεφαλες τουρκων?

το φασιστας ειναι βρισια για σενα?

βρισια ειναι το σοβιεταριά και πουστοδημοκραταριά.....

Δημοσίευση σχολίου