Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Το Krasoblog εύχεται (στα εκατομμύρια των αναγνωστών του) ~ Χαρούμενο κι ευτυχισμένο το...




 


...2014.


Το 2013 ας το προσπεράσουμε καλύτερα :)









Δεν βλέπουν... φως 7 στους 10

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες για το 2013, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ενόψει της νέας χρονιάς, που διενεργήθηκε από την Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Το 64% των ερωτηθέντων κρίνει ότι το νέο έτος θα είναι χειρότερο από το 2012 για τη χώρα και το 71,7% χειρότερο για τους ίδιους προσωπικά. Το 40,9% δεν πιστεύει ότι άλλαξε κάτι ουσιαστικά με την εκταμίευση της δόσης και μόνο το 1/3 εμφανίζεται πιο αισιόδοξο.

Μάλιστα, το 92,5% λέει ότι θα προβεί σε μείωση της κατανάλωσης αγαθών και υπηρεσιών για να αντεπεξέλθει οικονομικά στην κρίση. Παραδέχονται δε (76,9%) ότι σε μεγάλο βαθμό αντιμετώπισαν πρόβλημα στην πληρωμή των μηνιαίων εξόδων, με σχεδόν τους μισούς να δυσκολεύονται με τις πιστωτικές κάρτες.

Στο ερώτημα «πόσο πιθανό θεωρούν όσοι εργάζονται να χάσουν τη δουλειά τους μέσα στο 2013», το 11,8% απαντά πολύ πιθανό, το 17,6% αρκετά, το 27,4% λίγο, ενώ το 20,4% δεν το θεωρεί καθόλου πιθανό.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών. Το 62,5% υποστηρίζει τόσο τις αποκρατικοποιήσεις όσο και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, ενώ ανάλογο ποσοστό θεωρεί ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούσαν καλύτερα ως ιδιωτικές. Όσο για την συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, τις επιθυμεί το 86,6%, ενώ οι 2 στους 3 (66,7%) βλέπουν θετικά το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός ΑΣΕΠ.

Η γραφειοκρατία του Δημοσίου (77,4%) είναι το υψηλότερο εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδηθεί για να προσελκυστούν επενδύσεις στην Ελλάδα, με το σαφές φορολογικό πλαίσιο (72,1%) και την υψηλή φορολογία (31,8%) να συμπληρώνουν την τριάδα των λόγων που αποτρέπει τους ξένους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το 67,9% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά την προσπάθεια που καταβάλλεται για τον σκοπό αυτό. Όσο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το 78% πιστεύει ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση ως προς τη δικαιότερη κατανομή των βαρών. Πάντως, το 74% δηλώνει ότι θα πληρώσει κανονικά τους φόρους που του αναλογούν το 2013.







1 σχόλια:

Ανταίος είπε...

Χαχαχα σωστό!!!
Πάντως την υγεία μας να έχουμε..

Δημοσίευση σχολίου