Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Όργια δείχνουν οι απογραφές συνταξιούχων


Επί χρόνια 45.997 άτομα έπαιρναν συντάξεις και άλλες παροχές θανόντων συγγενών τους επιβαρύνοντας τα ταμεία με 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ποσό ίδιο με τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις.

Μπορεί να αποφεύγαμε αυτές τις μειώσεις αν γινόταν νωρίτερα το νοικοκύρεμα στα ταμεία, δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ φέρεται αποφασισμένος να παραδώσει ο ίδιος στον εισαγγελέα τις λίστες των παραβατών.


Αναλυτικότερα, 45.997 αόρατους συνταξιούχους εντόπισαν τα ταμεία που έχουν ολοκληρώσει την απογραφή. Στο ΙΚΑ δεν προσήλθαν να υπογράψουν 11.095 άτομα. Στον ΟΓΑ 10.000, 2.731 ομογενείς ανασφάλιστοι υπερήλικες από Ρωσία, Καζακστάν και Ουκρανία δεν προσήλθαν να δώσουν στοιχεία.

Στον ΟΑΕΕ, όπου η απογραφή ολοκληρώνεται στα τέλη Δεκεμβρίου, έχει ήδη διακοπεί η σύνταξη σε 1.595 άτομα που δεν εμφανίστηκαν στην προηγούμενη απογραφή.

Κόστος μέχρι στιγμής για τα πολύπαθα ασφαλιστικά ταμεία 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όσο δηλαδή κόπηκε από τις συντάξεις

Την επιστροφή των ποσών των παράνομων συντάξεων μέχρι το τελευταίο ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ο Γ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσει ο ίδιος στον εισαγγελέα τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν απογραφεί.

«Τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν υπογράψει θα τις παραδώσω αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα. Οι παράνομες συντάξεις θα επιστραφούν μέχρι το τελευταίο ευρώ», τονίζει χαρακτηριστικά.
Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι ο αριθμός των παράνομων συντάξεων θα φτάσει τις 60.000, ενώ εντυπωσιακά αναμένονται να είναι τα ευρήματα από την απογραφή συντάξεων χηρείας και άγαμων θυγατέρων, που γίνεται για πρώτη φορά και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.

Λαβράκι πιστεύει το υπουργείο ότι θα βγάλει και η απογραφή των συντάξεων που λαμβάνουν χήρες από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία, οι οποίες επέστρεψαν στις πατρίδες τους.


euro2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου