Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Δημιούργησαν το burger-δολοφόνο ~ 40 φορές πιο καυτό από το Tabasco +Βίντεο


Εστιατόριο στο Μπρίστολ έγινε παγκοσμίως διάσημο για το πλέον απειλητικό πιάτο στην κατηγορία των burger με καυτερή σως.

Όπως γράφει η βρετανική Sun, οι ιδιοκτήτες του Atomic Burger στο Μπρίστολ σερβίρουν στο κοινό ένα πιάτο που ελάχιστοι μπορούν να δοκιμάσουν και αναζητούνται οι «τρελοί» που αντέχουν να το φάνε ολόκληρο. Φτιαγμένο με έναν τύπο καυτερής κέτσαπ που περιέχει πιπεριές...
 Naga Bhut Jolokia και Scotch Bonnet, που είναι 40 φορές πιο καυτερές από αυτές που περιέχονται στο γνωστό μας Tabasco, το Fallout Burger δεν προορίζεται για ερασιτέχνες, ούτε καν για... ανήλικους! Μάλιστα, ο πελάτης που θα το παραγγείλει υπογράφει δήλωση ότι είναι πάνω από 18.

Το πιάτο σερβίρεται με καυτερές πατάτες με τσίλι, μαχαιροπήρουνα και... προστατευτικά γάντια, προκειμένου εάν χρησιμοποιήσει τα χέρια του ο πελάτης το κάψιμο να μην περάσει στα χέρια και τελικά σε ευαίσθητα σημεία, όπως το πρόσωπο και τα μάτια.

Το κάψιμο που προκαλούν οι πιπεριές του Fallout είναι τόσο έντονο, ώστε να βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή της κλίμακας Scoville με πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες. Η συγκεκριμένη κλίμακα, που μετράει το κάψιμο στην γεύση, τοποθετεί το Tabasco στις 30.000 ως 50.000 μονάδες.

Η πρόκληση ωστόσο πάει ακόμη παραπέρα: Το εστιατόριο προκαλεί οποιονδήποτε να τελειώσει το Fallout μέσα σε μία ώρα, προκειμένου να κερδίσει συλλεκτική μπλούζα και κυρίως, να δει το όνομά του γραμμένο στον Τοίχο της Φωτιάς ή Wall of Flame. Και δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως φαίνεται.

Αυτό που κάνει την πρόκληση διαφορετική, δεν είναι μόνο το πόσο καυτερό είναι, αλλά και το τεράστιο μέγεθός του. Είμαι ο ίδιος φανατικός του τσίλι, απολαμβάνω το ακραίο κάψιμο, αλλά ακόμη κι εγώ απλώς κατάφερα να το τελειώσω μία φορά. Μερικοί μετά την πρώτη μπουκιά αρνούνται να συνεχίσουν», λέει ο ένας εκ των δημιουργών.

Ένας ατρόμητος πελάτης που τόλμησε να αποδεχθεί την πρόκληση, ο 23χρονος Τζες Φάρμερ, είπε ότι «ήταν σίγουρα το πιο καυτερό πράγμα που έφαγα ποτέ και σίγουρα δεν αφορά αυτούς που δειλιάζουν εύκολα. Το κάψιμο είναι μόνιμο και εντείνεται με κάθε μπουκιά, κάθε δάγκωμα είναι σαν μία κόλαση στο στόμα σου. Παρ' όλα αυτά είναι νόστιμο, το κάψιμο δεν χαλάει τη γεύση»...Μια πικάντικη σούπα «άνοιξε» τρύπα στο στομάχι ενός 26χρονου!

Άναυδο έμεινε το ιατρικό προσωπικό ενός νοσοκομείου στην Κίνα, όταν αντιλήφθηκε ότι στο στομάχι ενός 26χρονου νεαρού υπάρχει μια… τρύπα, μετά από κατανάλωση μιας ιδιαιτέρως πικάντικης σούπας!

Ο 26χρονος, του οποίου τα στοιχεία παραμένουν ακόμα και τώρα άγνωστα, φαίνεται ότι επέλεξε να φάει μια σούπα «mala», δηλαδή μια άκρως πικάντικη σούπα που αποτελεί παραδοσιακό κινέζικο πιάτο.

Αφού παρήγγειλε την πιο πικάντικη «έκδοση» του πιάτου, ο νεαρός άρχισε να έχει φρικτούς πόνους στο στομάχι του, ενώ μετά από λίγο άρχισε να κάνει εμετό, βγάζοντας ακόμα και αίμα.

Σε αυτή την κατάσταση μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο στο Wuhan.

Δεδομένου που δεν είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό γαστρικών διαταραχών, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πικάντικη σούπα ήταν αυτή που του έκαψε τα τοιχώματα του στομάχου και του άνοιξε τρύπα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιαπωνικού δικτύου «Rocket News 24», ένα 15 τοις εκατό των γαστροεντερικών περιστατικών που φτάνουν στα νοσοκομεία οφείλονται στην πικάντικη κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στην κατανάλωση πιάτων hot pot, δηλαδή της δημοφιλούς πρακτικής σε κινέζικα εστιατόρια να σου φέρνουν ένα καυτό ζωμό μέσα στον οποίο μαγειρεύεις μόνος σου ό,τι υλικά επιθυμείς (κρέας, ψάρια, λαχανικά).

Το συγκεκριμένο κινεζικό πιάτο περιέχει πιπέρι Sichuan, διάφορα τοπικά μπαχαρικά, αλλά και τσίλι, συνδυασμός που κάνει όποιον τον δοκιμάσει να μουδιάζει. Τα περισσότερα εστιατόρια που το συμπεριλαμβάνουν στο μενού τους, προσφέρουν την επιλογή στον πελάτη να επιλέξει πόσο πικάντικο θέλει να είναι το φαγητό του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου