Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ρόμπα γίνανε στη Χρυσή Αυγή με το «λάθος»


Εκ παραδρομής καταψήφισε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για συνέχιση των ερευνών προς διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε αποφασιστεί η παραπομπή της λίστας Λαγκάρντ στην επιτροπή «Πόθεν Έσχες» με οριακή πλειοψηφία 7-6. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης αναφέρει:

«Ενημερώνω την επιτροπή ότι εκ παραδρομής καταψήφισα τη σημερινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ετέθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ πρόθεση μου ήταν να την υπερψηφίσω . Παρακαλώ όπως διαγραφεί το σχετικό από τα πρακτικά και η ψήφος μου να προσμετρηθεί ως θετική».

Για τη χθεσινή ψηφοφορία ανακοίνωση εξέδωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών εκεί όπου ανήκουν.

«Η ψηφοφορία κατέδειξε ότι η διαμορφωθείσα στην Επιτροπή κοινοβουλευτική πλειοψηφία (Ν.Δ.- ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή) δεν επιθυμεί την διαλεύκανση των ευθυνών για την απόκρυψη και συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ και εξαντλεί κάθε μέσο παρέλκυσης της διερεύνησης.

»Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει όλη την αλήθεια και να πληροφορηθεί ποια συμφέροντα ενεργοποιούνται για την συσκότιση της υπόθεσης, ποια πρόσωπα εξυπηρετούνται από τη συγκάλυψη που εξασφαλίζεται μέχρι σήμερα και, βεβαίως, πόσα χρήματα έχει απολέσει το Ελληνικό Δημόσιο από την μη είσπραξη φόρων σε αυτή την όζουσα υπόθεση.

»Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η διερεύνηση του θέματος είχε ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου. Μέσα από πολλές και πολύωρες συνεδριάσεις προέκυψαν συνταρακτικά στοιχεία για την αδιαφανή διαχείριση αυτής της λίστας και για την εξωθεσμική συμπεριφορά προσώπων που άσκησαν εξουσία από ανώτατες θέσεις πολιτικής και υπηρεσιακής ευθύνης.

»Η διερεύνηση σε καμία περίπτωση δεν ολοκληρώθηκε. Τα στοιχεία ήδη οδηγούν σε πρόσωπα και γεγονότα που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης. Παρ’ όλα αυτά 7 από τα 13 μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής) ψήφισαν να σταματήσει η έρευνα της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τη μόνη Επιτροπή της Βουλής που έχει μέχρι σήμερα επισήμως επιληφθεί του θέματος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου