Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κακός χαμός χθες βράδυ μεταξύ μαθητών και Λίβυων


Συμπλοκές μαθητών και Λίβυων χθες βράδυ σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Βαρδάρι στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκαν ένας μαθητής, μία καθηγήτρια και 7 Λίβυοι οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν μετά από παρενόχληση Λιβύων σε μαθήτριες Λυκείου της Αττικής που...
 διαμένουν στο ξενοδοχείο στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Συμμαθητές τους αντέδρασαν και ήρθαν σε λογομαχία με δύο Λίβυους ένας εκ των οποίων χτύπησε με πατερίτσα έναν μαθητή στο κεφάλι.

Κλήθηκε η αστυνομία και οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο σημείο δέχθηκαν κι αυτές επίθεση, με αποτέλεσμα να γίνουν μικροσυμπλοκές και οι αστυνομικοί να καλέσουν ενισχύσεις.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο σημείο έσπευσαν ισχυρές ομάδες ΔΙΑΣ για να επιβάλουν την τάξη. Οι Λίβυοι υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τραυμάτισαν σοβαρά τον συμπατριώτη τους και για το λόγο αυτόν ξεχύθηκαν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι.

Οι εικόνες θύμισαν τις εξεγερμένες πόλεις της Λιβύης μέχρι πριν από λίγο καιρό. Οι διαμαρτυρόμενοι, πολλοί από αυτούς με πατερίτσες, άλλοι ξυπόλυτοι, φωνάζοντας «Λιβύη, Λιβύη» και κυματίζοντας σημαίες της χώρας τους ήταν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκτός από τους μοτοσικλετιστές έφθασαν στη συνέχεια και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να επέμβουν. Η ένταση σταδιακά εκτονώθηκε, όταν επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία, αφού έκλεισε η Μοναστηρίου.

Αργά το βράδυ, από το ΕΚΑΒ επιβεβαίωναν τη διακομιδή ενός μόνον προσώπου, που έφερε πατερίτσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπόλοιποι Λίβυοι και ο μαθητής διακομίσθηκαν με περιπολικά σε νοσοκομεία της πόλης.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου