Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Δεν πήγαν στη δίκη οι κατήγοροι των ΟΥΚάδων!


Δεν εμφανίστηκαν σήμερα στο ναυτοδικείο Πειραιά οι ενάγοντες για την υπόθεση των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010, φέρονται να είχαν φωνάξει συνθήματα.

Πρόκειται για τον δικηγόρο κ. Τάρτη, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) Δημητρά και τον δημοσιογράφο της "Ελευθεροτυπίας" Αγγελίδη.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, μελετάται η βίαιη προσαγωγή του Αγγελίδη στο δικαστήριο.


Στη σημερινή δίκη αναμένεται να παρουσιαστούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης , ο Υποναύαρχος Δ. Θεοφανίδης, και ο Αρχιπλοίαρχος Β. Πολίτης. Παρών στη δίκη είναι και ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έπειτα από επεισόδιο που είχε λάβει χώρα εντός της αίθουσας του Ναυτοδικείου. Ο δε βασικός μάρτυρας κατηγορίας (Δημήτρης Αγγελίδης δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας) που τράβηξε το βίντεο και ανέβασε το κείμενο στην εν λόγω εφημερίδα διετάχθει η σύλληψη του για ψευδορκία καθώς υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού, κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που αναφώνησαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου ο Παναγιώτης Δημητράς υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά («Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι).

Ενημέρωση:Ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση, εμφανίστηκε μόνο ο μάρτυρας κατηγορίας και δημοσιογράφος κ. Αγγελίδης.


Σημειώνεται ότι στη σημερινή δίκη παρουσιάστηκαν και καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο Υποναύαρχος Δ. Θεοφανίδης, και ο Αρχιπλοίαρχος Β. Πολίτης. Παρών στη δίκη είναι και ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.
Π.Θ.


Η απόφαση του δικαστηρίου

Τα συνθήματα τα φώναξε το άγημα αποφάνθηκε το Ναυτοδικείο Πειραιά και έκρινε δυο ενόχους και 37 αθώους λόγω αμφιβολιών. Να σημειωθεί ότι η έδρα αποφάσισε την ποινή των 3 μηνών και 15 ημερών με αναστολή στους δυο που έκρινε ενόχους. Πάλι καλά που τους αναγνώρισαν τον... πρότερο έντιμο βίο! Σε λίγη ώρα θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση για τους 39 ΟΥΚάδες, καθώς και το σκεπτικό της απόφασης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου