Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τι συζήτησαν Παπαδήμος-Μπουτάρης


Με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, συναντήθηκαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν.

Σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διήρκησε μία ώρα. Ο κ.Μπουτάρης, κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για...
 θέματα που αφορούν τον κεντρικό δήμο και γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος μίλησε για την προσπάθεια της διοίκησης να εξυγιανθούν τα οικονομικά του δήμου και να διεκδικηθούν περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης, στάθηκε στη μείωση των δημοτικών τελών για την επόμενη χρονιά κατά 7,5% προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Παράλληλα, ο κ.Μπουτάρης ζήτησε τη στήριξη της κυβέρνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις του 2012, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ελεύθερης Θεσσαλονίκης, ενώ έδωσε στον πρωθυπουργό στοιχεία για την αναπτυξιακή τροχιά της πόλης όσον αφορά τις επισκέψεις ξένων τουριστών, κυρίως από την Τουρκία και το Ισραήλ.

Τέλος, ο κ.Μπουτάρης με την ιδιότητα του α' αντιπρόεδρου της ΚΕΔΕ ζήτησε από τον κ.Παπαδήμο μία συνάντηση με το προεδρείο για να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου