Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά οι τούρκοι δεν είναι μόνο 50 χρόνια πίσω...




Σοκ και επικρίσεις εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και της κυβέρνησης έχει προκαλέσει ο χτεσινοβραδινός βομβαρδισμός αμάχων στο Σίρνακ της Τουρκίας, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες.

Ο βομβαρδισμός που πραγματοποίησαν χτες τη νύχτα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έγινε υποτίθεται εναντίον αντρών του ΡΚΚ, αλλά τελικά οι νεκροί ήταν άμαχοι, κατά πάσα πιθανότητα κάτοικοι..
 της περιοχής που ασχολούνται με λαθρεμπόριο πετρελαίου.

"Δεν μπορεί να γίνει λόγος για νομιμότητα μιας εξουσίας που δολοφονεί το λαό της". Τη δήλωση αυτή -που έχει κάνει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το καθεστώς Άσαντ στη Συρία- χρησιμοποίησε ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς, εναντίον όμως της τουρκικής κυβέρνησης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ίδιο το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πληροφορίες που διέθεταν οι αρχές ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει συγκέντρωση αντρών του ΡΚΚ στην περιοχή και ότι χτες λίγο μετά τις 18:30, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ενόπλων δυνάμεων κατέγραψε κίνηση ομάδας από το Ιράκ προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ο βομβαρδισμός της περιοχής, πράγμα που έγινε στις 21:37-22:24.

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς ανακοίνωσε ότι έχουν μεταφερθεί 28 πτώματα σε χωριό του Σίρνακ, 3 πτώματα στη Μαλάτια και ότι υπάρχουν άλλοι 17 αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τον Ντεμιρτάς, τα θύματα του βομβαρδισμού "επιστρέφοντας στα χωριά τους πέρασαν από στρατιωτικό φυλάκιο στο οποίο οι στρατιώτες δεν τους άφησαν να περάσουν, αλλά τους υπόδειξαν άλλο δρόμο, όπου και κατευθύνθηκαν για να ακολουθήσει ο βομβαρδισμός". Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για νεαρούς, πρόσθεσε ο Ντεμιρτάς και τόνισε ότι το κόμμα του κήρυξε τριήμερο πένθος.

Δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Χουσεΐν Αϊγκιούν ο οποίος διατύπωσε το ερώτημα "από πότε οι χωριανοί που εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι βγάζουν το ψωμί τους από το λαθρεμπόριο μαζούτ, βαφτίζονται ξαφνικά άντρες του ΡΚΚ και βομβαρδίζονται;"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου