Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ευχή για το 2012 ~ Μια Ελλάδα χωρίς λαθρο-εγκληματικότητα


Μέσα σε λίγες ώρες, μόνο για σήμερα, είχαμε τις εξής ρατσιστικές επιθέσεις και ληστείες σε ανήλικα παιδιά:

Στις 10.05 το πρωί, στην οδό Όθωνος και Αθανασίου Διάκου στην Κηφισιά, δυο άγνωστοι δράστες προσέγγισαν δύο ανηλίκους και με την απειλή μαχαιριού τούς πήραν όσα χρήματα είχαν συγκεντρώσει και διέφυγαν.

Στις 10.19, στην οδό Χίου 42 στην Ομόνοια, ένας άνδρας με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησε ανήλικο και του απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό. Ο άνδρας, ο οποίος είναι από το Πακιστάν, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ...

Στις 10.26, στην οδό Πεισιστράτους και Θησέως στην Καλλιθέα, τρεις δράστες προσέγγισαν τρεις παιδιά και με τη χρήση βίας τούς απέσπασαν 15 ευρώ.

Στις 10.39, στο Ψυχικό, επίσης δύο δράστες με τη χρήση βίας πήραν από ανήλικο 30 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Στις 10.40, στην οδό Ρόδων 5 στο Ηράκλειο δύο άγνωστοι με την απειλή μαχαιριού πήραν από δύο παιδιά 10 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, όμως συνελήφθησαν λίγο αργότερα από περιπολούντες αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, στην οδό Ύδρας και Σουκαλίδη στο Χαϊδάρι, δύο άγνωστοι δράστες πήραν με τη βία από έναν ανήλικο 100 ευρώ και διέφυγαν.

Στις 10.45, στην οδό Ύδρας στο Περιστέρι, ένας άνδρας με την απειλή μαχαιριού προσέγγισε δύο ανήλικα αγόρια, τους πήρε 100 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Στις 10.55, δύο άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού στην περιοχή του Παπάγου λήστεψαν δύο ανήλικα παιδιά και τους απέσπασαν 20 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, στις 11.10, στην οδό Ελικώνος 10 στο Χαλάνδρι, δύο άγνωστοι δράστες προσέγγισαν ανήλικο και, με την απειλή βίας, του πήραν το μπουφάν που φορούσε. Οι δράστες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα από την Άμεσο Δράστη.

Οι δράστες που διέφυγαν αναζητούνται από την αστυνομία. zougla.gr


Νυχτερινές ώρες τις 30-12-2011 στο Χαλάνδρι, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 17 ετών και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 18 ετών, γιατί λίγο πριν είχαν διαπράξει ληστεία στο Χαλάνδρι, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ( ενός 17χρονου, και τριών 18χρονων), όπου με την απειλή κόφτη τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.


Τον μποναμά τριών μικρών παιδιών που είχαν βγει για να πουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έβαλε στο μάτι μια συμμορία γύφτων σε κεντρικό σημείο της Πάτρας. Τα θύματα έπαθαν σοκ όταν οι δράστες τα απείλησαν με μαχαίρι, αλλά οι «άγουροι» κακοποιοί δεν κατάφεραν να διαφύγουν!

Οι δυο 18χρονοι και δυο 13χρονοι ληστές άρπαξαν όλα κι όλα… 12 ευρώ από τα 14χρονα παιδιά και επειδή δεν τους φάνηκαν αρκετά, πήραν και ένα μουσικό όργανο που είχαν μαζί τους! Δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, όμως, γιατί τα θύματα ειδοποίησαν την Αστυνομία και οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν σε μικρή απόσταση. Στην κατοχή των τεσσάρων πιτσιρικάδων κακοποιών βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα και το μουσικό όργανο που επιστράφηκαν στα παιδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου