Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Οι Νιγηριανοί μας φέρνουνε δουλειές ~ Μειώνουνε την ανεργία


Άνεργοι Ελληνες γίνονται... «βαποράκια» Νιγηριανών διακινητών ναρκωτικών!

Πρόκειται για μία νέα διάσταση της οικονομικής κρίσης που μεταβάλει πλέον τα δεδομένα και στο οργανωμένο έγκλημα. Τουλάχιστον 25 Ελληνες με λευκό ποινικό μητρώο έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε χώρες της νοτίου Αμερικής και στην Πορτογαλία να διακινούν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.:


Οπως έχει διαπιστωθεί, στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για νεαρά άτομα που έχουν πρόσφατα χάσει τη δουλειά τους και αναζητώντας εισόδημα δικτυώθηκαν με Αφρικανούς εμπόρους κοκαΐνης και πραγματοποιούν υπερατλαντικά ταξίδια για τη μεταφορά ναρκωτικών. Με τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να φοβούνται, λόγω ανεργίας και οικονομικής κρίσης, μία «μεξικανοποίηση» της διακίνησης ναρκωτικών. Κάτι δηλαδή που σημαίνει.... διάσπαση των ποσοτήτων ναρκωτικών σε μικρότερες νοθευμένες δόσεις προκειμένου να εμπλέκονται στη διακίνηση περισσότερα άτομα και κυρίως άνεργοι Ελληνες...


Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με τη δίωξη ναρκωτικών εντοπίζουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διανομής και διακίνησής τους. Οπως επισημαίνουν, «βασικό συμπέρασμα μας από την ανάλυση των δεδομένων είναι ότι ενώ δεν έχει υπάρξει σημαντική μείωση στις εισαγόμενες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, ούτε και στην "κατανάλωση" αυτών των ουσιών παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές στο δίκτυο μεταφοράς και διασποράς των ναρκωτικών ουσιών. Κι αυτό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που προσφέρει στα κυκλώματα πολλά "διαθέσιμα" χέρια για την προώθηση των ναρκωτικών. Υπολογίζουμε ότι υπάρχει αύξηση των διακινητών κατά 30-40% σε όλες τις πιάτσες των ναρκωτικών. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη νόθευση της ηρωίνης αλλά και της κοκαΐνης. Η τιμή μιας δόσης ηρωίνης υπολογίζεται πλέον στα 8-10 ευρω και της κοκαΐνης στα 45 έως 50 ευρω».


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της μεταβολής αυτής - ελέω κρίσης - στον χάρτη διακίνησης ναρκωτικών είναι αυτό που συμβαίνει με τη μεταφορά κοκαΐνης από χώρες της νοτίου Αμερικής και κυρίως την Βραζιλία. Οπως αναφέρουν οι αστυνομικοί «επί σειρά ετών κυκλώματα που καθοδηγούν κυρίως Νιγηριανοί σε όλη την Ευρώπη αναθέτουν σε ιδιώτες να μεταφέρουν αεροπορικώς 2-3 κιλά κοκαΐνη - σε κάθε ταξίδι τους - από χώρες της Νοτίου Αμερικής. Τα ναρκωτικά τα βάζουν σε ειδικές συσκευασίες μέσα σε βαλίτσες ή ακόμη και μέσα στο σώμα τους. Μέχρι πρόσφατα στη σχετική διακίνηση συμμετείχαν πολίτες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ - Εσθονία, Βουλγαρία κλπ - που έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κι αυτό γιατί μπορούν να αποφεύγουν τους ελέγχους στα αεροδρόμια της Γηραιάς Αλβιόνας, ενώ θεωρούνταν "φτηνά εργατικά χέρια". Τις τελευταίες εβδομάδες όμως βλέπουμε ότι αυτό το λαθρεμπορικό έργο το έχουν αναλάβει Ελληνες ηλικίας 25 έως 35 ετών. Μας ενημερώνουν συνεχώς από τις διπλωματικές υπηρεσίες μας στη Λίμα του Περού, στο Σαν Πάολο αλλά και στη Λισσαβόνα για συλλήψεις Ελλήνων για μεταφορά κοκαΐνης. Ορισμένα παρόμοια περιστατικά έχουμε και στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Οπως έχουμε διαπιστώσει πρόκειται για άτομα που εργάζονταν σε διάφορες δουλειές κι είχαν απολυθεί. Φαίνεται ότι ήλθαν σε επαφή σε διάφορα στέκια της Αθήνας με τους Αφρικανούς μεγαλέμπορους και για 2000 ευρώ που είναι η αμοιβή τους, μεταβαίνουν για πολλές ημέρες στην νότιο Αμερική και παίρνουν το μεγάλο ρίσκο μεταφοράς κοκαΐνης...».

Οι ίδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φοβούνται ότι αυτή η εμπλοκή ολοένα και περισσότερων ατόμων στη διακίνηση ναρκωτικών μπορεί να δημιουργήσει σύγκρουση συμφερόντων των συμμοριών και σταδιακά περισσότερες εγκληματικές ενέργειες μεταξύ των ναρκοεμπόρων...

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος




Μετέφεραν ηρωίνη από την Αλβανία με λεωφορείο!


Οι επιβάτες από τους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας που κατευθύνονταν προς την Αθήνα με το λεωφορείο αλβανικής εταιρείας, τα έχασαν όταν είδαν ξαφνικά πάνοπλους αστυνομικούς να τους σταματούν για έλεγχο στο 5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Κακαβιάς και να κάνουν το όχημα «φύλλο και φτερό» ψάχνοντας για ναρκωτικά.
Χάρη στα… ρουθούνια των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων δεν άργησαν να εντοπίσουν την ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη που υπήρχε μέσα στον αεραγωγό του κλιματιστικού του λεωφορείου!

Μέσα, υπήρχαν προσεκτικά κρυμμένες δέκα συσκευασίες με ηρωίνη βάρους πέντε κιλών και 100 γραμμαρίων!

Ως υπεύθυνοι για την εισαγωγή των ναρκωτικών στην Ελλάδα, συνελήφθησαν ένας 43χρονος Έλληνας και ένας 45χρονος Αλβανός στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν και τέσσερα κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου.

Κατασχέθηκε και το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών και οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να περιμένουν άλλο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ οι δυο δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στο Αγρίνιο συνελήφθη ένας 31χρονος Έλληνας, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έρευνα στο σπίτι του και ανακάλυψαν εννέα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 87 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας. Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου