Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Το παρασκήνιο της δράσης των Τούρκων εμπρηστών


Είναι 21 Μαρτίου του 2011 και το στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, μέλος της ειδικής δύναμης της αστυνομίας Αϊχάν Τσαρκίν, συνοδευόμενος από τις δύο θυγατέρες του, επισκέπτεται τον χώρο της εορταστικής εκδήλωσης για το νέο έτος των Κούρδων, το γνωστό «ΝΕΒΡΟΖ».

Η γιορτή είναι ακόμη περισσότερο σημαντική, διότι...
 συμβολίζει και την εθνική ανάσταση του κουρδικού στοιχείου.

Οι Κούρδοι διοργανωτές παραξενεύονται, αντικρίζοντας τον εκτελεστή Κούρδων ανταρτών και αριστερών. Είναι πασίγνωστος διοργανωτής πολιτικών δολοφονιών στην Τουρκία. Μπροστά στους δημοσιογράφους ο «εκτελεστής» δηλώνει πως δεν αντέχει άλλο τις Ερινύες που τον κυνηγούν ακατάπαυστα για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει και πως τίθεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Αργότερα και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, προκύπτουν στοιχεία για τα σημεία όπου έχουν ενταφιαστεί πρόσωπα που εκτελέστηκαν από τις τουρκικές Αρχές (τα περισσότερα στις περιοχές του Αντάμ Παζαρί), καθώς και στοιχεία που αποκαλύπτουν τη δράση μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

«Ο Μεσούτ Γιλμάζ γνωρίζει τα πάντα» καταθέτει ο «εκτελεστής», παραπέμποντας στον πρώην πρωθυπουργό. Ο Μεσούτ Γιλμάζ απαντά πως δεν γνωρίζει τίποτε περισσότερο από τη Δικαιοσύνη, η οποία έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία. Τότε παρεμβαίνει δημόσια ο Μεχμέτ Ελακατμίς, πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας της τουρκικής Βουλής για το πολιτικό σκάνδαλο «Σουσουρλούκ». Αυτός αποκαλύπτει την ύπαρξη επίσημης έκθεσης, την οποία συνέταξε ο επιθεωρητής της τουρκικής πρωθυπουργίας Κουτλού Σαβάς. Από την έκθεση αυτή λείπουν 7 σελίδες, το περιεχόμενο των οποίων ουδέποτε αποκαλύφθηκε.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, παραδέχεται ενώπιον των δημοσιογράφων πως σε αυτές τις 7 σελίδες υφίστανται στοιχεία για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας σε δύο μέτωπα. Το ένα αφορά στην απόπειρα εκδήλωσης πραξικοπήματος κατά του καθεστώτος Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν. Το άλλο αφορά στην πρόκληση πυρκαγιών στην Ελλάδα από Τούρκους πράκτορες, που συνήθως είναι μέλη του τουρκικού υποκόσμου και υποχείρια τότε της πολιτικής εξουσίας, ιδιαίτερα επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.

Δείτε το video με όλες τις αποκαλύψεις για την υπόθεση:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=441973&cid=6


Ο λαθρέμπορος ναρκωτικών με διπλωματικό διαβατήριο

Πολλά χρόνια πριν, προς τα τέλη της δεκαετίας του '90 και μετά την αποκάλυψη των παραμέτρων του σκανδάλου «Σουσουρλούκ», συλλαμβάνεται στην Τουρκία ένας γνωστός λαθρέμπορος ναρκωτικών. Πρόκειται για τον Αλαϊτίν Τσακιτζή. Κατά τη σύλληψή του, βρίσκονται στην κατοχή του διπλωματικό διαβατήριο καθώς και χαρτονομίσματα σε δραχμές.

Ο Τσακιτζή εκείνην την περίοδο καταζητείται διεθνώς με κόκκινο δελτίο της INTERPOL. Αποδεικνύεται ότι, παρά τις απαγορεύσεις, ο Τσακιτζή πηγαινοερχόταν μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο Τσακιτζή δεν ήθελε και πολύ, προκειμένου να αποκαλύψει πως παράλληλα με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών αναλάμβανε να κάψει τα δάση στη Σάμο, τη Ρόδο, την Κώ και τη Χίο.

Οι αποκαλύψεις του Τσακιτζή αποτέλεσαν και τις πρώτες απτές αποδείξεις για τη μεθοδική δραστηριοποίηση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας σε αυτόν τον άγνωστο πόλεμο, με επίκεντρο την εκδήλωση πυρκαγιών σε ελληνικό έδαφος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου