Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Λουκέτο στη ρουφιανοφυλάδα των ακροαριστερών δολοφόνων



Η κορυφή του παγόβουνου, ο Ψαρράς και ο Τρίμης του Ιού, την έκαναν πριν λίγο καιρό με ελαφρά πηδηματάκια και τώρα ο δεύτερος είναι πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Για να καταλάβετε ποιοί κάνουν κουμάντο στα ΜΜΕ

Μόλις σταμάτησαν οι επιδοτήσεις και οι διαφημίσεις από τα φιλαράκια τους στην εξουσία, μία μία οι φυλλάδες και τα ζουζουνοκάναλα κλείνουν:

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Χ.Κ. Τεγόπουλος ΑΕ. Η εταιρεία...
 αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρευστότητας, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων.


Την Τετάρτη κατατέθηκε το παράβολο που προβλέπεται για τη σχετική διαδικασία προκειμένου η αίτηση να γίνει δεκτή, πάντως, απαιτείται να εγκριθεί το επιχειρηματικό σχέδιο από το δικαστήριο και να εξασφαλιστεί η συμφωνία των πιστωτών σε ποσοστό 60%, μεταξύ των οποίων το 40% πρέπει να προέρχεται από όσους έχουν εμπράγματη ασφάλεια.



Οι τράπεζες στις οποίες απευθύνθηκε η διοίκηση της εταιρείας για κεφάλαια κίνησης αρνήθηκαν να χορηγήσουν νέα δάνεια.



Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του εννεαμήνου οι μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν 37,5 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 13,6 εκατ. ευρώ.



Την ίδια περίοδο ο ο ισολογισμός εμφάνιζε ζημίες 21,4 εκατ. ευρώ.



Σημειώνεται ότι οι ενώσεις στα ΜΜΕ κήρυξαν 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ελευθεροτυπία, υλοποιώντας πρόταση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.



«Οι συνάδελφοι έχουν πια εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αφού από τα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της εφημερίδας εξακολουθεί να επιδεικνύει την ίδια παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, μην καταβάλλοντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.



» Τα Διοικητικά Συμβούλια ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.



tanea.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου