Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Την Κυριακή η «Γιορτή αγοράς»



Μέσα σε ένα εορταστικό σκηνικό, με το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το παγοδρόμιο, το καρουζέλ και την μεγάλη ρόδα που έχουν ήδη στηθεί εδώ και μέρες στην Πλατεία Αριστοτέλους αλλά και χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, μουσικά και χορευτικά σχήματα και φυσικά με τον Άγιο Βασίλη από τον … Βόρειο Πόλο θα πραγματοποιηθεί, αυτήν την Κυριακή, η ένατη κατά σειρά «Γιορτή αγοράς».:


Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της πλατείας Αριστοτέλους αλλά και στο άγαλμα Βενιζέλου (πλατεία Αρχαίας Αγοράς) από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Οι έμποροι που συμμετέχουν μπορεί να προβαίνουν σε τονωτικές «ενέσεις» και διάφορες άλλες ενέργειες για την αντιστροφή του έντονα αρνητικού κλίματος, αλλά είναι φανερή η ανησυχία και ο προβληματισμός τους σχετικά με την επιβίωσή τους. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΣΘ Παντελή Φιλιππίδη, στις γιορτές οι καταστηματάρχες ουσιαστικά «κούμπωναν» τον χρόνο που έφευγε και «ρεφάραν» την όποια ζημιά είχαν υποστεί στη διάρκειά του.

Φέτος, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ εκτιμά ότι «όχι μόνο δεν θα ‘ρεφάρουν’ οι καταστηματάρχες, αλλά ζήτημα είναι αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις, με στόχο να κρατήσουν ζωντανή την επιχείρησή τους». Μάλιστα, ο ίδιος «βλέπει» το μέλλον ακόμη πιο ζοφερό, αφού, όπως λέει, «εάν η εικόνα στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι θλιβερή, με τα καταστήματα να κατεβάζουν ρολά ολοένα και πιο έντονα, το 2012 θα κάνει ποδαρικό σε ένα τοπίο ακόμα πιο θολό και θλιβερό".

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της HELEXPO.

agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου