Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η ανακοίνωση-διασυρμός της Αστυνομίας για τον "απρόσεχτο" Κουλούρη ~ Προσοχή! Κυκλοφορεί ελεύθερος +Βίντεο


Χαρακτηρίζεται "τροχαίο" το όλο συμβάν! ~ Το δίπλωμά του είχε λήξει από το 2009!  ~ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ~

Από το Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής διερευνώνται οι συνθήκες και τα αίτια τροχαίου ατυχήματος, που προκάλεσε πρώην Βουλευτής, χθες το βράδυ στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ειδικού Φρουρού.:


Από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχύουν για όλους τους πολίτες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση.

Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Για τις τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς, επιβλήθηκαν στον υπαίτιο οδηγό οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Ειδικότερα, την 23.30΄ ώρα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από οδηγό οχήματος, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ημεδαπός, πρώην Βουλευτής. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο αριστερό πόδι ενός Ειδικού Φρουρού, από το όχημα του ελεγχόμενου.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, απ’ όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο υπαίτιος οδηγός οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. (ναι καλά)

Για την εξέλιξη του περιστατικού και τον τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού, ο οδηγός εξέφρασε τη λύπη του.

Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή ~ astynomia.gr



Προσοχή! Κυκλοφορεί ελεύθερος

Σε όλες τις ευνομούμενες χώρες του κόσμου οποιοσδήποτε Κίμωνας Κουλούρης τραυμάτιζε αστυνομικό, χτυπώντας τον μετά από καταιγισμό ύβρεων με το αυτοκίνητό του, κατά τη διάρκεια ελέγχου και μάλιστα ενσυνείδητα, όπως καταγγέλλεται, θα είχε άμεσα συλληφθεί και θα οδηγείτο σιδηροδέσμιος στο αυτόφωρο.

Μόνο σε μία τριτοκοσμική Mπανανία, ένας πρώην υπουργός περνάει προκλητικά τους κόκκινους σηματοδότες με την πολυτελή Μερσεντές του, βρίζει χυδαία τους αστυνομικούς που προσπαθούν να του κάνουν έλεγχο, αρνείται να δώσει τα στοιχεία του και πατώντας γκάζι τους τραυματίζει, μπορεί να αφήνεται ελεύθερος σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν ένας οδηγός συμπεριφερόταν κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα είχε καταδιωχθεί και ακινητοποιηθεί ακόμη και, καλώς ή κακώς, με την χρήση αστυνομικής βίας, ειδικά αν δεν επιδείκνυε την αστυνομική ταυτότητά του, όπως συνέβη κατά το περιστατικό με τον κ. Κουλούρη.

Όμως, στην Ελλάδα της υποτέλειας και της παρακμής, ακόμη και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί αηδία με την προφανή προσπάθεια όσων την συνέταξαν να ευχαριστήσουν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Κάνουν αόριστα λόγο περί «ατυχήματος», «τροχαίων παραβάσεων» και «ελαφρού τραυματισμού» χωρίς να εξηγούν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο συνάδελφός τους κατέληξε στο νοσοκομείο.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ρητορικό ερώτημα αν άραγε αυτό είναι Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας ή του κ. Κουλούρη, αφού φροντίζουν να μας ενημερώσουν ακόμη και για τα «ευγενή» αισθήματα του δράστη αναφέροντας στην επίσημη ανακοίνωση ότι «εξέφρασε την λύπη του για τον τραυματισμό του αστυνομικού».

Αυτού του δράστη που, όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί, τους χαρακτήρισε χλευάζοντας ως «μπάτσους», «τεμπέληδες με τις βρωμομηχανές τους» και «υπαλληλάκους των 500 ευρώ…» και πατώντας το γκάζι, σε μία έξαρση της αλαζονείας που μόνο η εξουσία μπορεί να προσδώσει, τραυμάτισε έναν 25χρονο που προσπαθούσε να εκτελέσει το καθήκον του.

Ο ίδιος που λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, προέβαλε κυνικά το επιχείρημα ότι εάν πράγματι είχε κτυπήσει τον αστυνομικό με τη Μερσεντές «δεν θα είχε πάθει μόνο ένα διάστρεμμα», χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι του ζητήθηκαν τα στοιχεία του, αφού είχε… δηλώσει το όνομά του και ότι είπε στους αστυνομικούς απλώς να ... κάνουν στην άκρη για να παρκάρει.


Κόλαφος οι καταγγελίες του πατέρα, καταδίκη από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. και του Δ.Σ.Α.

Ο πατέρας του θύματος, κ. Μιχαλάκης σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τη zougla.gr καταρρίπτει τους ισχυρισμούς τόσο του κ. Κουλούρη, όσο και του Γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. περί «ατυχήματος», υποστηρίζοντας ότι ενσυνείδητα ο πρώην υπουργός οδήγησε κατά των αστυνομικών, αφού αυτός αγνόησε τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις τους «μην ξεκινάς γιατί θα μας σκοτώσεις».

Ακούστε τις δηλώσεις του πατέρα:




Ως τραγικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι ο κ. Κουλούρης δεν οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και μιλώντας στη zougla.gr εκφράζει την ελπίδα ότι ο πρώην υπουργός θα δείξει μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του.

Για εξευτελισμό της χώρας και της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί ένας πολιτικός, που ντροπιάζει αυτούς που το επιχειρούν, κάνει λόγο η επίσημη ιστοσελίδα του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών, εκφράζοντας την πικρία που προκάλεσε το γεγονός στην αστυνομική κοινότητα:
«Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα, μια κοινωνία, μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν ,αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας. Στιγμιαίο λάθος, τροχαίο ατύχημα, πταισματική παράβαση για έναν πολίτη πολυτελείας.........σίγουρα δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Πρόκειται μοναδικό φαινόμενο θράσους, αλαζονείας και αισθήματος ατιμωρησίας από έναν άνθρωπο που στο παρελθόν είχε εκλεγεί για να υπηρετεί την κοινωνία και τους θεσμούς, ενδεικτικό του ήθους που διέπει μερίδα του πολιτικού κόσμου, σχολίασαν με θλίψη νομικοί κύκλοι ειδικά όταν πληροφορήθηκαν τις απειλές περί αγωγών και μηνύσεων που διατύπωσε ο πρώην υπουργός κατά όσων τον καταγγέλλουν.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής η εισαγγελία δήλωνε ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως από την αστυνομία για το συμβάν, ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί αρμοδίως, ενώ η έρευνα για το συμβάν συνεχίζεται.

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος, Φίλιππος Καραμέτος, Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα



ΚΙΜΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ, ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ... ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΓΕΣΙΑ... 


Ιδού η σοσιαλιστική νοοτροπία, οι αρχές και το ήθος που μας έφερε από την δεκαετία του 80 ο αρχιαπατεώνας Ανδρέας Παπανδρέου και που μας οδήγησε στην κοινωνική και οικονομική κατάρρευση της χώρας μας και την παγκόσμια χλεύη κατά της χώρας μας ...

Ο Κίμων Κουλούρης περνούσε τα κόκκινα φανάρια το ένα πίσω από το άλλο στην Καισαριανή χθες, αρνήθηκε έλεγχο από την ομάδα ΔΙΑΣ, εξύβρισε ασύστολα τους αστυνομικούς επειδή τόλμησαν να τον ελέγξουν και πάτησε με πρόθεση με το αυτοκίνητο του τον έναν από αυτούς τραυματίζοντας τον και όμως ούτε καν τον συνέλαβαν ούτε καν τον πήγαν στο αυτόφωρο, ούτε "όλως τυχαίως" εμφανίστηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας να διερευνήσει άμεσα το συμβάν και να διατάξει την σύλληψη και την εκδίκαση της υπόθεσης στο αυτόφωρο τη στιγμή που είχαμε μάλιστα πρόκληση σωματικών βλαβών κατά αστυνομικού, εξύβριση, ανυπακοή και άρνηση ελέγχου από αστυνομικά όργανα!!! Η δε αστυνομία έβγαλε δελτίο τύπου που έλεγε ότι τα παραπτώματα του Κουλούρη δεν οδηγούνται στο αυτόφωρο!!!!! Δηλαδή εσείς ή εγώ, ένας απλός και "ανώνυμος" πολίτης εάν με πρόθεση πατήσω με το αυτοκίνητο μου έναν αστυνομικό και αρνηθώ τροχαίο έλεγχο της αστυνομίας αφού πρώτα θα έχω περάσει και τα φανάρια με κόκκινο, δεν θα με πάνε στο αυτόφωρο;

Φανταστείτε πως μόνο για την παράβαση του κόκκινου προβλέπεται πρόστιμο 700ων ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδηγήσεως για 2 μήνες καθώς και points system 9 βαθμών ποινής!!! Παραβίαση των ειδικών υποχρεώσεων οδηγών και πεζών προς αστυνομικά όργανα (μη συμμόρφωση σε σήμα στάσης, άρνηση παροχής ή παροχή ψευδών στοιχείων, παρεμπόδιση του έργου τους) τιμωρείται με αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα μήνα η οποία επιβάλλεται από το ΑΥΤΟΦΩΡΟ δικαστήριο!

Σύμφωνα δε με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σωματικές βλάβες που προκαλούνται εκ προθέσεως ή δόλου, ή εξ αμελείας, οδηγούνται στο μονομελές πλημμελειοδικείο με τη διαδικασία του ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ! Η απείθεια καθώς και η άρνηση οποιοδήποτε ελέγχου από τα αστυνομικά όργανα σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ακολουθεί επίσης την διαδικασία του ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ! Για τη δε εξύβριση δίωξη υπάρχει μόνο κατ΄έγκληση (μήνυση) και εδώ υπάρχει ερώτημα για ποιο λόγο ο τραυματισμένος αστυνομικός δεν κατέθεσε μήνυση. Προφανώς και τον εκβίασαν οι ανώτεροι του να μην καταθέσει μήνυση.....

Και ενώ λοιπόν ΟΛΕΣ οι παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ σήκωναν την αυτόφωρη διαδικασία στο δικαστήριο, εντούτοις όχι μόνο τον συνέλαβαν για να τον οδηγήσουν στο δικαστήριο αλλά έβγαλε η Αστυνομία και μία κατάπτυστη ανακοίνωση πως τάχα δεν συνέτρεχαν οι περιπτώσεις του αυτοφώρου!!!! Ντροπή στην ηγεσία της Αστυνομίας που επειδή έχει κρίσεις τον Μάρτη κοίταξε να γλείψει επαρκώς την πολιτική της ηγεσία.....

Για κουκούλωμα που ξεφτιλίζει την αστυνομία κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας: Σε δηλωσή του αναφέρει: «Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα, μια κοινωνία, μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν, αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας».

Κατά τα άλλα όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του Νόμου όπως μας διαβεβαιώνουν οι διάφοροι δικαστές, δικηγόροι και πολιτικοί που πρόσφατα οργίασαν για να μας πείσουν περί της αδέκαστης δικαιοσύνης στην Ελλάδα με την ευκαιρία της προφυλάκισης του Εφραίμ...

Πηγή ~ ygro-pyr.blogspot.com



Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη ζητάει ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κούλουρη για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος τραυματίστηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, στη διασταύρωση της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης.

Ο ειδικός φρουρός έδωσε κατάθεση το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση. Ο ίδιος φέρεται να καταθέτει ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο, τους μίλησε απαξιωτικά και κάποια στιγμή έβαλε μπροστά και έπεσε επάνω του.

Ο ειδικός φρουρός, που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι υπέστη διάστρεμμα, του τοποθετήθηκε νάρθηκας και θα μείνει οκτώ ημέρες εκτός υπηρεσίας.

Ο κ. Κούλουρης αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.
Ο πρώην βουλευτής έχει εκφράσει τη λύπη του για το περιστατικό. Ο ίδιος παραδέχεται ότι παραβίασε τον ΚΟΚ, όχι όμως ότι έβαλε εμπρός το αυτοκίνητο και τραυμάτισε τον αστυνομικό.

«Όχι, δεν είναι στο ήθος μου ούτε στην πρακτική μου. Να πάρω το αυτοκίνητο να χτυπήσω τον αστυνομικό; Προς τι; Τους λέω ανοίχτε το δρόμο για να μπορώ να παρκάρω, γιατί το αυτοκίνητο είναι στη μέση του δρόμου. Αυτοί έβαλαν τα χέρια τους εκεί και στάθηκαν. Αυτό το πράγμα το μετασχημάτισαν έπειτα σε χτύπημα από το αυτοκίνητό μου» δήλωσε στο Mega ο κ. Κούλουρης.

Ο Κ.Κούλουρης οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Πέρα από αυτό ο κ. Κούλουρης τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών.

tanea.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου