Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σκίσανε το καλσόν του Αλβανού



Κυριολεκτικά όμως :)

«Κόκκινο» σε άλλη μια απόπειρα εισαγωγής ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού στη χώρα και μάλιστα με ευφάνταστο τρόπο, έβαλαν οι υπάλληλοι του Τελωνείου των Κήπων στον Έβρο συλλαμβάνοντας τον «εισαγωγέα».


Ο δράστης, που είναι Αλβανός πολίτης αλλά "κατοικεί" στην Ελλάδα, επιχείρησε να περάσει από το τελωνείο χωρίς να δηλώσει το ποσό των 200.000 ευρώ το οποίο μετέφερε από την Τουρκία. Ωστόσο, οι τελωνειακοί υποψιάστηκαν ότι κάτι έκρυβε και τον υπέβαλαν σε σωματική έρευνα από την οποία διαπίστωσαν ότι είχε δεμένο στη μέση του ένα γυναικείο καλσόν μέσα στο οποίο είχε κρύψει τα χρήματα.

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κήπων παρακράτησαν το μέρος του ποσού που προβλέπεται από τη νομοθεσία ως πρόστιμο για την απόπειρα λαθραίας εισαγωγής, ενώ το υπόλοιπο από τις 200.000 ευρώ κατασχέθηκε ώσπου να αποδειχθεί η νομιμότητα της κατοχής του.

Π.Θ.





Εξιχνίαση διαρρήξεων δεκατριών (13) μονοκατοικιών του Νομού Θεσσαλονίκης κι ενός ΙΧΕ αυτοκινήτου στην Αττική

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, συνάλλαγμα και ηλεκτρονικές συσκευές

Η πλειονότητα των ανευρεθέντων κλοπιμαίων αποδόθηκε στους παθόντες

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διαρρήξεις δεκατριών (13) μονοκατοικιών, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και διάρρηξη ΙΧΕ οχήματος που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Αττικής. Σε δώδεκα (12) από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις αφαιρέθηκε πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μία κυνηγετική καραμπίνα και ικανό χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 30-11-2012, σε τερματικό σταθμό αστικών λεωφορείων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 28χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε πλήθος χρυσαφικών, χαρτονομίσματα ευρωπαϊκής χώρας και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για “Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής” και παράβαση του Νόμου “Περί όπλων”.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 28χρονος άντρας, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Νοεμβρίου 2012, διέρρηξε δεκατρείς (13) μονοκατοικίες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, απ’ όπου αφαίρεσε πλήθος χρυσαφικών - κοσμημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μία κυνηγετική καραμπίνα και χρηματικό ποσό. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2011, διέρρηξε ΙΧΕ αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Αττικής, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ηλεκτρονική συσκευή.

Η πλειονότητα των ανευρεθέντων κλοπιμαίων αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.






Εξιχνίαση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για διάρρηξη επτά (7) οχημάτων στην περιοχή κέντρου πόλης

Οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με τρεις (3) επιπλέον συνεργούς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν τη 17-11-2012 για διάρρηξη οχήματος

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, διαρρήξεις επτά (7) οχημάτων, που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή κέντρου πόλης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη απογευματινές ώρες της 30-11-2012, 19χρονος αλλοδαπός, διότι διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.

Επιπλέον, ο 19χρονος λίγες ώρες νωρίτερα, διέρρηξε δύο (2) ακόμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας από εντός διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.


Επίσης, πρωινές ώρες της 01-12-2012 συνελήφθη από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, 26χρονος αλλοδαπός, διότι διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο κέντρο της πόλης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ένα μπουφάν, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και προκειμένου να διαφύγει τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο.

Επιπρόσθετα, ο 26χρονος το χρονικό διάστημα από 28-11-2012 έως 01-02-2012, διέρρηξε επιπλέον τέσσερα (4) οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν οι συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης διαρρηκτικά εργαλεία (λάμες, μικρά κατσαβίδια και ψαλίδια, ειδικά τροποποιημένα) και αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, σουγιάδες).

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω προ μηνών συνέστησαν ομάδα με τρεις (3) έτερους ομοεθνείς τους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, πλην όμως τα προαναφερόμενα μέλη της εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν την 17-11-2012, από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας (σχετικό το από 19-11-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου