Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω

-Το νέο "λαϊκό σουξέ", με τίτλο "Να αγιάσει το χεράκι σου Ηλία Κασιδιάρη" (βίντεο),
-H λύση του μυστηρίου με τον Γιάννη Μπουτάρη,
-Τα στοιχήματα για τις νέες στάσεις των λεωφορείων,
-Η βρόμικη ιστορία των ΜΚΟ,
-Οι κοριοί στο αυτοκίνητο και το γραφείο του Ερντογάν,
-Το κόστος της δωρεάν περίθαλψης μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας,
-Oι ιδέες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο,
-Το αλβανικό τραγούδι που θα πάει στην Eurovision και είναι εμπνευσμένο από την Τσαμουριά.




***Λύθηκε τελικά το μυστήριο, που μας απασχολεί εδώ και δυο χρόνια. Ο Μπουτάρης εκτίμησε ότι ήταν σημαδιακή η χθεσινή λιακάδα: «Λιακάδα έχουμε, η μέρα είναι καλή σήμερα και δείχνει ότι έτσι θα είναι όλος ο χρόνος. Ας ελπίσουμε να είναι σημαδιακό», είπε.

Έτσι εξηγείται γιατί τα δυο προηγούμενα χρόνια τα έκανε μούσκεμα. Επειδή οι πρωτοχρονιές ήταν βροχερές. Σκέφτομαι να του στείλω το προεκλογικό του φυλλάδα. Μάλλον κάπου το καταχώνιασε και ξέχασε τι υποσχόταν. Αλλά, αφού είχε λιακάδα χθες…



***Πρέπει όμως να ομολογήσουμε ότι ο δήμαρχος των Αθηναίων μας ξεπέρασε. Προχθές είχε μεγαλύτερο σουξέ από τον δικό μας. Άρχισε την παραμονή να μιλά λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, η αλλαγή του χρόνου πλησίαζε, οι παρευρισκόμενοι στην πλατεία άρχισαν να μετρούν μόνοι τους αντίστροφα τα δευτερόλεπτα για το τέλος του χρόνου, αλλά ο Καμίνης απτόητος.

Συνέχισε τον λόγο του, πιστεύοντας ότι πρόκειται για αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας. Η αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα έγινε με καθυστέρηση τριών λεπτών. Φαίνεται πως η εν γένει καθυστέρηση είναι χαρακτηριστικό πολλών εκπροσώπων μας.



***Είχαμε και γάμους πριν κλείσει το 2012. Ένας ρομαντικός έρωτας οδηγήθηκε στα σκαλιά του δημαρχείου. O 86χρονος ιδρυτής του Playboy, Χιου Χέφνερ και η 26χρονη αρραβωνιαστικιά του, φωτομοντέλο Κρίσταλ Χάρις, έδωσαν όρκους αιώνιας αγάπης (η αλήθεια είναι ότι για τον Χιου, ο αιώνας δεν είναι μακριά).

Τα 60 χρόνια διαφοράς δεν είναι εμπόδιο για το ευτυχισμένος ζευγάρι. Και φυσικά, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι έρωτας της Κρύσταλ είναι απόλυτα ανιδιοτελής.



***Άκουγα τον καθηγητή Θ. Τάσιο, αξιόλογο επιστήμονα, να υποστηρίζει πως τα ελληνικά πανεπιστήμια διακρίνονται για τον αριθμό των ερευνών τους. Βέβαια, η αξία των ερευνών είναι ποιοτικό μέγεθος και όχι ποσοτικό. Έχουμε ένα παράδειγμα, από θέμα που δόθηκε -από σούπερ «προοδευτικό» καθηγητή- σε μεταπτυχιακό, στο Μετσόβειο:

«Οι επιπτώσεις στους υαλοπίνακες των ουρανοξυστών, από τις πτήσεις των ελικοπτέρων». Ας μου πει κάποιος, πόσους ουρανοξύστες έχουμε στην Ελλάδα, και πόσα ελικόπτερα πετούν γύρωθεν, για να προκαλούν βλάβες στους υαλοπίνακες! Ποια ωφέλεια προσδίδει στην Ελλάδα αυτή η έρευνα;

Θα μπορούσα να υποθέσω, ως φύσει καχύποπτος, ότι ο «προοδευτικός» καθηγητής αμείφθηκε από εταιρία χώρας της αλλοδαπής -όπου υπάρχουν ουρανοξύστες- και έδωσε να κάνει την δουλειά ο μεταπτυχιακός;



***Πόσες φορές δεν έχουμε γράψει για την βρόμικη ιστορία πολλών ΜΚΟ, που οι διευθύνοντες τες κλέβουν χρήματα από τα άδεια σχεδόν πορτοφόλια του ελληνικού λαού. Και πρόκειται κατά κανόνα για κομματικά στελέχη ή για προστατευόμενους του Συστήματος.

Είναι τυχαίο ότι στη Ρωσία απαγορεύθηκε η λειτουργία δεκάδων ΜΚΟ με την κατηγορία ότι χρηματοδοτούνται από ξένους για να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία; Αυτό είναι κοινό μυστικό, και δεν συμβαίνει μόνον στη Ρωσία.

Αυτοί είναι οι δυο λόγοι που οι πολιτικοί απέφευγαν επί χρόνια να λάβουν υπόψη τα όσα γράφονταν. Θυμάμαι τον Στυλιανίδη, που μόλις τοποθετήθηκε στο ΥΠΕΞ δήλωσε αυθημερόν, ότι θα ελέγξει τις ύποπτες δραστηριότητες ΜΚΟ. Κάποιος του τράβηξε το αυτί και σιώπησε, ως μη όφειλε.

Ελπίζεται, ότι η έρευνα θα στραφεί προς όλους τους αναίσχυντους που με δόλια μέσα αφενός κατακλέβουν το δημόσιο Ταμείο, αφετέρου προσφέρουν υπηρεσίες σε ξένα κέντρα από τα οποία συγχρηματοδούνται. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διατίθενται για… εκπαίδευση των ψαράδων της Σρι Λάνκα ή για την εκπαίδευση γυναικών στο Ελεφαντοστούν, σε γεωργικά προϊόντα (κόβουν και αποδείξεις οι ψαράδες;).

Κι αφού το φιλότιμο -το κάποτε μεγάλο προτέρημά μας- κατέστη είδος εν ανεπαρκεία, ας πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Αλλιώς, θα πρέπει να λογαριαστούμε με τους πολιτικούς που καλύπτουν τις βρόμικες υποθέσεις.



***Μόνον επαίνους μπορεί να δώσει κάποιος στην ομάδα εθελοντών «Θεσσαλονίκη 2012», η οποία μας καλεί «Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη» και που έχει αναλάβει να αναμορφώσει 36 στάσεις λεωφορείων.

Πανέμορφο το αποτέλεσμα, αλλά… (πάντα υπάρχει ένα αλλά). Άρχισαν να πέφτουν στοιχήματα, για πόσο καιρό θα διατηρηθεί η νέα εμφάνιση. Από τη μια ασυνείδητοι θα κολλήσουν αφίσες για εμπορεύματα ή «ιδέες», από την άλλη τα πιτσιρίκια που δεν έμαθαν ούτε στο σπίτι ούτε στο σχολείο -αλλά ούτε και στην κοινωνία- να χαίρονται το όμορφο, θα «ζωγραφίζουν» με σπρέι, και θα ξαναέρθουν πάλι τα στέγαστρα στην άθλια εικόνα τους.

Μακάρι να διαψευσθώ. Αλλά είχα προαναγγείλει τα ίδια ότι θα συμβούν, όταν βάφτηκαν παγκάκια στην Ικτίνου και επικολλήθηκαν ξύλινες κατασκευές. Διατηρήθηκαν επί… ένα διήμερο. Κρίμα.



***Τουρκική ΜΚΟ ανοίγει σχολεία στα Βαλκάνια. Και η Ρεπούση καταγγέλλει την Ελλάδα γιατί δεν διδάσκονται τα τουρκικά στα… θρακικά νηπιαγωγεία, ενώ ως βουλευτής γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια υποχρέωση. (Το σχολείο που λειτουργεί με τουρκική χρηματοδότηση στην Γκόρνια Μπανίτσα, στα Σκόπια, είναι το μεγαλύτερο τουρκικό σχολείο στα Βαλκάνια).

Αν ήταν μόνον η Ρεπούση… Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ προτείνει "Κοινοπραξία Ελλάδος - Τουρκίας" για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου. Το επιχείρημά του είναι… καταλυτικό: Θα είναι πράξη αντίστασης, προς Ευρώπη και Αμερική, «που εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα χρόνια κυρίως την Ελλάδα», είπε.

Αντί δηλαδή να εκμεταλλεύονται την Ελλάδα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, να την εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι, λέγει ο βουλευτής με την ελληνική ταυτότητα. Αυτός, όπως και άλλοι, έχουν ορκισθεί στο ελληνικό σύνταγμα να υπηρετούν «το έθνος και τον λαό». Δεν κατάλαβαν φαίνεται, για ποιο έθνος γίνεται λόγος.



***Βρέθηκαν μέσα στην ΑΣΟΕΕ παράνομα εμπορεύματα λαθρομεταναστών και παράνομο υλικό κουκουλοφόρων, μετά από επέμβαση της Αστυνομίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνος πάντα με την ιδεολογία του, επιτίθεται στην κυβέρνηση, επειδή αποφάσισε -μια στις δέκα- να εφαρμόσει τον νόμο και να διώξει τους παράνομους.

Αλέξη, πάρε απόφαση. Εσύ θέλεις να κάνεις την στροφή, αλλά το παρελθόν σε κυνηγά. Αν θέλεις να κυβερνήσεις, αυτός δεν είναι ο ορθός τρόπος. Κουραστήκαμε από την πρωτόγονη και τριτοκοσμική, αλλά και επικίνδυνη για την ασφάλειά μας «προοδευτικότητα».



***Αλέκα, πάλι έχουμε αποκαλύψεις, που μας στενοχωρούν. Οι Δυτικογερμανοί είχαν για πειραματόζωα τους… Ανατολικογερμανούς! Δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 δοκιμές φαρμάκων σε ασθενείς νοσοκομείων της Ανατολικής Γερμανίας, συχνά εν αγνοία τους, αποκαλύπτει η εφημερίδα Tagesspiegel, επικαλούμενη αρχειακά έγγραφα.

Μα είναι δυνατόν Αλέκα μου, να υπήρχε διαφθορά σε σοσιαλιστικό κράτος; Μάλλον θα είναι προβοκάτσια των ιμπεριαλιστών.



***Το γεγονός της ανακάλυψης «κοριών» στο αυτοκίνητο και το γραφείο του Ερντογάν (και ποιος ξέρει αλλού πού) θα στενοχώρησε τους νεοοθωμανούς φίλους του στην Ελλάδα. Οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το τουρκικό κράτος, παρά την ευημερία των αριθμών, εξακολουθεί να είναι καθυστερημένο.

Όχι διότι το «βαθύ κράτος» (όπως έμμεσα κατηγόρησε ο Ερντογάν το στρατιωτικό παρακράτος) παρακολουθούσε τον πρωθυπουργό της χώρας. Αυτά είναι θέματα ρουτίνας. Αλλά με κοριούς, μωρέ; Μια βόλτα στην αγορά των Αθηνών, θα βρει κανείς τέλεια μηχανήματα παρακολούθησης εξ αποστάσεως. Ακόμη στους κοριούς είστε; (έχασα κάθε εκτίμηση).

Κατατέθηκαν στη Βουλή τα παρακάτω στοιχεία (μεταξύ άλλων): 150 εκατ. ευρώ είναι το ετήσιο κόστος της δωρεάν περίθαλψης μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας, με το 50% των νοσηλευόμενων στο ΕΣΥ να είναι αλλοδαποί (στοιχεία 2010). (Ο μη νόμιμος μετανάστης, είναι λαθρομετανάστης, αλλά ο υπουργός εκφράζεται με κομψότητα).



***Για τις ανάγκες σωφρονισμού των αλλοδαπών κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές -που αποτελούν το 65% των 12.261 φυλακισμένων (στοιχεία 2012)-, δαπανώνται 81,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Και 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως είναι το κόστος των συμβάσεων του ειδικού προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μεταφραστές) για την υποστήριξη των νεοεισερχομένων λαθρομεταναστών (στοιχεία 2011).

Στην Γαλλία, η ισραηλιτική κοινότητα βρήκε πιο γνήσιο εκπρόσωπο από τον Σαρκοζί, στο κόμμα της Δεξιάς. Ενώ ο Σαρκοζί, ήταν μόνο κατά 25% Ισραηλίτης, ο νέος ηγέτης της γαλλικής δεξιάς, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, έχει πατέρα από εβραϊκή οικογένεια που έφυγε από τη Ρουμανία το 1920, λόγω διώξεων, η δε μητέρα του είναι επίσης εβραία, από την Αλγερία.



***Μπορεί κάποιος εκ των νεοταξιτών ιθαγενών «προοδευτικών» να μου εξηγήσει γιατί υπάρχει πλήρης σιωπή στην Ελλάδα σχετικά με τα μεταλλαγμένα; Ας το κάνει γρήγορα, επειδή το Σύστημα εκτός από συνθετικά κρέατα (επειδή οι αγελάδες εκλύουν μεθάνιο, άρα σε λίγα χρόνια μπορεί να τις βλέπουμε στους ζωολογικούς κήπους, ως προστατευόμενο είδος) ετοίμασε και γενετικά τροποποιημένα δέντρα!

Γιατί ξοδεύονται χρήματα για μεταλλαγμένα δέντρα, τα οποία -όπως λέγει η είδηση- είναι τελείως «στείρα», αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η έκφραση; Και τούτο διότι δεν πέφτουν τα φύλλα του, δεν πλησιάζουν τα πουλιά και τα έντομα, δεν αναπαράγονται μέσω της φύσης και δεν βγάζουν καρπούς.

Και να μη ξεχνιόμαστε. Σε ιατρική Ημερίδα στη Βρετανία ειπώθηκε ότι μέχρι το 2060 θα υπάρχουν και… κλώνοι ανθρώπου! Αυτά, και εις άλλα με υγεία, που λέγει η γιαγιά μου



  ***Εμπνευσμένο από την "Τσαμουριά" είναι το αλβανικό τραγούδι στη Γιουροβίζιον. Ο συνθέτης του τραγουδιού Bledar Sejko αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν έκλεψε το τραγούδι (από τους Σέρβους, όπως είχε κατηγορηθεί) και πως για τη συγγραφή του εμπνεύστηκε από την αλβανική παράδοση και συγκεκριμένα από τους χορούς της Τροπόγιας, της Τσαμουριάς... και ορισμένων περιοχών του νότου, γράφουν τα «borioipirotika». Δεν θα έπρεπε η ελληνική πολιτεία να επέμβει;



***Κυκλοφορεί το νέο "λαϊκό σουξέ", με τίτλο "Να αγιάσει το χεράκι σου Ηλία Κασιδιάρη"; Ο λαϊκός συνθέτης Πάρης Μαυρομάτης έγραψε τους στίχους, συνέθεσε τη μουσική και τραγουδά ο ίδιος το τραγούδι.

Ένα μικρό δείγμα από τους στίχους:
«Να αγιάσει το χεράκι σου Ηλία Κασιδιάρη / φωνάζει όλος ο ντουνιάς πως είσαι παλικάρι. / Το "νούμερο ξεσάλωσε καί ’φαγε το νερό της / Και η Λιάνα μας η πονηρή εβρήκε το γιατρό της».

Καλλισθένης ~ voria.gr








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου