Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Facebook: Είσοδος ελεύθερη μόνο με... ταυτότητα


Στοιχεία ταυτότητας θα ζητά το επόμενο διάστημα από τους χρήστες το Facebook και το Instagram προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν μπαίνουν ανήλικοι στο site και ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο υπηρεσίες προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία.


Το Facebook θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στο site και να μειώσει τον όγκο του spam που διακινείται από το site.

Έτσι έχει πάρει μια σειρά από μέτρα που όμως είναι σε δοκιμαστική φάση όπως η πληρωμή για αποστολή μηνυμάτων αλλά και η υποβολή στοιχείων της ταυτότητας.

Οι χρήστες δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο Facebook χωρίς πρώτα να υποβάλλουν στοιχεία της ταυτότητας όπως το όνομα και η ηλικία τους.

Το site θα είναι σίγουρο ότι οι χρήστες δεν θα δημιουργούν λογαριασμό για κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό τους.

Οι χρήστες που το Facebook τους έχει ζητήσει να στείλουν ταυτότητα θα πρέπει να στείλουν μία φωτογραφία της ταυτότητάς τους στην οποία θα φαίνεται το όνομα και η ημερομηνία γέννησής καθώς και η φωτογραφία ενώ τα άλλα στοιχεία μπορούν να είναι σβησμένα.

Μια παρόμοια διαδικασία ακολουθεί και το Instagram με πιο χαλαρούς όρους αφού το site επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας από ανώνυμους χρήστες.

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης θέλει να πιστοποιήσει το λογαριασμό του, θα πρέπει να συνδεθεί από έναν υπολογιστή και να υποβάλει την ταυτότητά του.

Πηγή: e-go.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αρχή του τέλους.

Δημοσίευση σχολίου