Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

City Gate γιοκ ~ Έρχεται το ΟΝΕ SALONICA


City Gate, τέλος. Έρχεται το ΟΝΕ SALONICA Designers Outlet, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Δέκα χρόνια μετά τη μεγάλη τότε επένδυση της Carrefour, για τη δημιουργία ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, τέσσερις επιχειρηματικοί όμιλοι συνεργάζονται για να το ξαναζωντανέψουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες...
της Voria.gr, το άλλοτε City Gate, ανήκει πλέον σε τέσσερις επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν αναλάβει και την ανάπτυξή του: Η τετράδα απαρτίζεται από το Fais Group που αντιπροσωπεύει μεγάλες εταιρείες στο χώρο του αθλητισμού(Αdidas, Puma, Tretorn, Prince),  από τα NOTOSCOM που έχουν τα Notos Galleries και αντιπροσωπεύουν ορισμένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα διεθνώς brands, τη Mαρινόπουλος, που συνεχίζει να λειτουργεί το υπερμάρκετ Carrefour στο χώρο του Κέντρου, όσο αυτό αναμορφώνεται και, από την Generic Engineering Technologies ( GET), εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι τέσσερις αυτοί όμιλοι δημιουργούν σε χώρους 30.000 τ.μ. (GLA), το πρώτο μεγάλο εκπτωτικό αλλά και ψυχαγωγικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, αφού στο ONE SALONICA, στο δεύτερο όροφο, τα Village Cinemas του ομίλου Demco (Δημήτρης Κοντομηνάς) θα λειτουργήσουν οκτώ κινηματογραφικές αίθουσες, από τις οποίες η μία θα είναι θερινή. Βεβαίως, η ψυχαγωγία θα δένει και με τη χαλάρωση και τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται στους χώρους εστίασης που θα ανοίξουν.


Το εμπορικό κέντρο άλλαξε χέρια πριν περίπου ένα χρόνο όταν πουλήθηκε από την αυστραλιανή APN Property Group, που ήθελε να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά.


Να σημειωθεί ότι το CITY GATE είχε δημιουργηθεί από την Carrefour και λειτουργήσει το 2004, μία αρχική επένδυση της τάξης των 80 εκατ. ευρώ. Στο fund των Αυστραλών που επενδύουν σε real estate είχε περάσει το 2006. Tότε είχαν αγοράσει και 16 υπερμάρκετ της Carrefour αντί συνολικού ποσού 135 εκατ. ευρώ.
Το εμπορικό κέντρο, τα τελευταία χρόνια παρήκμασε, ειδικά μετά την αποχώρηση των κινηματογράφων Ster. Εμπορικές επιχειρήσεις έκλειναν, η κίνηση ήταν απογοητευτική, το City Gate χρειαζόταν τους developers που θα του έδιναν το φιλί της ζωής και αυτοί βρέθηκαν. 
Eδώ και πολύ καιρό, υπήρχε η σκέψη για τη δημιουργία ενός εκπτωτικού κέντρου στα δυτικά της πόλης. Το City Gate, ακριβώς πάνω από τη Δυτική Είσοδο της πόλης και «δύο βήματα» από την Εγνατία Οδό, σε μία εποχή που οι τιμές έχουν πέσει και τα ακίνητα φωνάζουν «αγοράστε μας», ήταν ευκαιρία.
Το ΟNE SALONICA δεν θα είναι ένα ..απλό εκπτωτικό. Θα είναι designers outlet mall, με περισσότερα από 100 καταστήματα. Έχει το υπερμάρκετ της Carrefour, στο -1 επίπεδο, θα έχει τους κινηματογράφους Village στο δεύτερο και τελευταίο όροφο. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Το νέο mall φιλοδοξεί να προσφέρει φιρμάτα είδη σε τιμές μέχρι και 70% χαμηλότερες από αυτές της αγοράς.

Οι επενδυτές, που περιμένουν σε αυτή τη φάση την έκδοση των αδειών για να αρχίσουν μέσα στο Σεπτέμβριο οι εργασίες ανακαίνισης, δεν αποβλέπουν μόνο στην τοπική αγορά. Πιστεύουν ότι το ONE SALONICA θα έχει μία μεγάλη ακτίνα επιρροής που θα φτάνει ως τις Σέρρες, την Κατερίνη και τη Βέροια, όπως το βόρειο τμήμα της Χαλκιδικής. Δηλαδή, θα απευθύνεται σε περίπου 1,2 εκατ. πιθανούς πελάτες, ενώ οι επενδυτές ελπίζουν και στις χιλιάδες των Βαλκάνιων αλλά και Τούρκων που έρχονται oδικώς στη Θεσσαλονίκη για τουρισμό και ψώνια.
Να πούμε ότι από την εκμισθώσιμη επιφάνεια ( GLA) των 29.300 τ.μ. για την ακρίβεια,  το υπερμάρκετ καταλαμβάνει 10.200 τ.μ., οι κινηματογράφοι 3.100 τ.μ., τα εστιατόρια και οι λοιποί χώροι ψυχαγωγίας 2.700 τ.μ., ενώ τα εμπορικά καταστήματα 13.300 τ.μ.  Το Κέντρο θα διαθέτει 1.500 θέσεις στάθμευσης. 
  


της Άννης Καρολίδου / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου