Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ρε δεν θέλουμε άλλα δάνεια & φόρους για να πληρώνουμε τα παιδιά σας


Θέλετε κι άλλους κρατικούς ή δημοτικούς υπαλλήλους; Πολύ ωραία! Να σταματήσει όμως αμέσως η χρηματοδότησή σας από τα δημόσια έσοδα.

Να μην ενεργοποιήσει τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου οι οποίες ακυρώνουν τις προσλήψεις 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων αποφάσισε η Διοίκηση του ΙΚΑ.

Ταυτόχρονα ασκεί έφεση κατά...
 της απόφασης, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, "να δοθεί ο εύλογος χρόνος στην κυβέρνηση να σχεδιάσει και να επεξεργαστεί το πλαίσιο της αιτούμενης νομοθετικής διάταξης και να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις με την τρόικα".

Σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει ότι προέβη στην ενέργεια αυτή με στόχο "την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών του και την απρόσκοπτη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες".

Εξάλλου, με υπόμνημά της που υπεβλήθη στις 4 Δεκεμβρίου, η Διοίκηση του ΙΚΑ ζητά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικής διάταξης, η οποία να διασφαλίζει τη μη απομάκρυνση των 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων της σειράς 9Κ του ΑΣΕΠ και την άμεση πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των 883 επιτυχόντων στο διαγωνισμό της 8Κ του ΑΣΕΠ.

Ακόμη, η Διοίκηση του ΙΚΑ επικαλείται ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη μερική έστω κάλυψη των 2.138 κενών οργανικών θέσεων του Ιδρύματος και επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πρόβλεψης των αντίστοιχων δαπανών μισθοδοσίας η οποία έχει κατοχυρωθεί στον Προϋπολογισμό του 2012 σε αντίστοιχους κωδικούς.

Οι συγκεκριμένοι προσληφθέντες του ΑΣΕΠ προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα, όμως με κυβερνητική απόφαση ορίστηκε η μεταφορά τους στο ΙΚΑ.

Κατά της δικαστικής απόφασης οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ προχωρούν την Παρασκευή σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ από χθες έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου.





Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προς δημοσίευση βρίσκεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, καθώς υπεγράφη, μετά τους υπουργούς της κυβέρνησης και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (με ΦΕΚ Α237) το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεπερνά τα εμπόδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να δώσουν τα στοιχεία με τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Διοικητικού Κλάδου και με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου).

Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή, την οποία ήθελε να αποφύγει το υπουργείο, αλλά δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, που φοβούνται ότι με τη διαθεσιμότητα ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις στο Δημόσιο, όπως υποστηρίζουν, δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων εντός του 2012, όπως έχει συμφωνηθεί με την Tρόικα.

Από το υπουργείο έχει επισημανθεί ότι οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα δεν απολύονται αλλά μετακινούνται σε υπηρεσίες αιχμής (ασφαλιστικά ταμεία, υγεία, εκπαίδευση κ.λπ.) και γι' αυτό έχει ήδη αποστείλει στις υπηρεσίες φόρμα προκειμένου να δηλώσουν τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό. Οι ελλείψεις αυτές θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Στην περίπτωση που δεν εκδηλώσουν ενδιαφέρον τότε απολύονται.


Η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Δριμεία ανακοίνωση κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συγχρόνως, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αντιβαίνει το Σύνταγμα και καταργεί τη διοικητική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει «επανειλημμένως αναγνωρίσει τις θυσίες του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των μισθωτών και των συνταξιούχων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα» σημειώνεται, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά άμεση συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τού επισημάνει «τους κινδύνους που εγκυμονεί η τυχόν εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους σε αυτήν και τους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κατηγορεί ότι «απειλεί, τρομοκρατεί και με αυταρχικό τρόπο προσπαθεί να διαλύσει ό,τι απέμεινε όρθιο στην ελληνική κοινωνία. Θέλουν πάση θυσία να λάβουν τις λίστες των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο νόμο της διαθεσιμότητας για να κάνουν μέσα στο 2012 τις πρώτες απολύσεις και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο από το νέο έτος» σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη μια το μεσημέρι.



Με 150+39 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπ. Εσωτερικών τους Δήμους

Μετά τη χρηματοδότηση των 150 εκατομμυρίων ευρώ από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) για τους δήμους της χώρας, με τα περίπου 39 εκατ. ευρώ το υπουργείο ενισχύει τη ρευστότητα και την προώθηση τοπικών αναπτυξιακών έργων μέσω των ΟΤΑ.

«Με τη χρηματοδότηση 1.044 δημοτικών αναπτυξιακών έργων σε όλη τη χώρα αναθερμαίνονται οι τοπικές οικονομίες, ξαναδημιουργούνται θέσεις απασχόλησης, ενισχύονται οι υποδομές και δίνεται μία αναπτυξιακή ανάσα μετά από καθυστέρηση ετών», επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και τονίζει:

«Στόχος μας είναι αυτού του είδους η προσπάθεια να συνεχιστεί ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανταποκρινόμενη στο ρόλο της, να πρωτοστατήσει στην αντιστροφή του κλίματος και στην ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας».














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου