Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης… εν δήμω


-Τα ερωτήματα προς τη ΝΔ για τους κουκουλοφόρους και τον ΣΥΡΙΖΑ,
-O Βενιζέλος και οι επιθέσεις στη Χρυσή Αυγή,
-Οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα,
-Για ποιο λόγο δεν γίναμε ακόμα Βουλγαρία,
-Πώς θα διοριστούν οι νέοι πρόεδροι των ΔΕΚΟ,
-Τι φοβήθηκαν οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης,
-Τι σκέφτηκε να βάλει ο Μπουτάρης στην αίθουσα συνεδριάσεων,
-H ανταλλαγή πληθυσμού με τη Μασσαλία και
-H κόντρα Τατσόπουλου - Χίου.


***Βγήκαν τα μαχαίρια από τις θήκες. Για πρώτη φορά η Ν.Δ. καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στεγάζει στις τάξεις του κουκουλοφόρους. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών».


Προηγήθηκε ανακοίνωση-πρόσκληση της νεολαίας του Συνασπισμού, για συμμετοχή στις διαδηλώσεις με αφορμή την επέτειο του φόνου του νεαρού Γρηγορόπουλου το 2008, η οποία όπως διατυπώθηκε αφήνει υπόνοιες για πρόθεση δημιουργίας ταραχών.

Εδώ προκύπτουν πολλά ερωτήματα, στα οποία η Ν.Δ. οφείλει να απαντήσει. Ποιες πληροφορίες έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στεγάζει κουκουλοφόρους και πότε τις απέκτησε; Πρόκειται για πρόσφατη πληροφόρηση ή την είχε από καιρό, και για λόγους που πρέπει να εξηγήσει τις κρατούσε κρυμμένες;

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης της Ν.Δ. ζήτησε από τους διατελέσαντες, εκ του χώρου της, υπουργούς Δημόσιας Τάξης, να του πουν πόσες φορές συλληφθέντες έκνομοι νεαροί -μετά ή άνευ κουκούλας- απελευθερώθηκαν «μετά από πολιτική παρέμβαση»; Αν δεν θυμούνται, ας ζητήσουν πληροφορίες από τη στήλη.

Πολλά ερωτήματα θα μπορούσε κάποιος να απευθύνει. Προς το παρόν, αρκούμαι σε ένα ακόμη: ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. νιώθουν κάποια στοιχειώδη ενοχή, για την ατιμωρησία δραστών (ξυλοδαρμού Χατζηδάκη, φόνων υπαλλήλων της Marfin, συνεχείς αθωώσεις «προοδευτικών» κ.ά.π.);


Όψιμη ευαισθησία επέδειξε η Ν.Δ., που όχι μόνον δεν θα οδηγήσει σε τήρηση των νόμων εφεξής, αλλά θα δημιουργήσει ανυπολόγιστη ένταση. Το σπυράκι το σπάζεις όταν είναι μικρό – πριν γίνει κακοήθης όγκος.



***Προσπαθώ να καταλάβω, τι τον έπιασε τον Ευάγγελο και ενώ το κόμμα κλυδωνίζεται αυτός άνοιξες παρτίδες με την Χρυσή Αυγή. Η πρώτη σκέψη είναι ότι θέλει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, και από την κίνηση Λοβέρδου που έγινε ταυτόχρονα, αλλά και να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ αντέχει και δεν ομφαλοσκοπεί.

Ως φύσει και θέσει καχύποπτος ο Καλλισθένης (εγώ, δηλαδή) έχω και μια άλλη υπόνοια. Ο Ευάγγελος είχε πέσει σε ολίσθημα (γκάφα το λένε, αλλά το γράφω με τακτ) στην Επιτροπή Οικονομικών, όταν είπε πως στη Λίστα Λαγκάρντ, τα πρώτα ηχηρά ονόματα ήσαν Εβραίοι.

Ίσως, για να το αντισταθμίσει, εμφανίσθηκε λάβρος κατά της Χρυσής Αυγής, και… τσαφ, ήρθε η ανταπόκριση. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Βενιζέλο (από εκεί «διέρρευσε»), το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος «χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και τις ολοκληρωμένες προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής, ξενοφοβικής, νεοναζιστικής βίας και την ανάδειξη της 'Χρυσής Αυγής' ως αντισυνταγματικού μορφώματος».

Φτάνει αυτό άραγε για να ξαναπάρει επάνω του το ΠΑΣΟΚ; Μήπως πρέπει και να τοποθετήσει αντιπρόεδρο του κόμματος επίλεκτο μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας; Δοκιμασμένη συνταγή, από φίλο του δήμαρχο.



***Γιατί άραγε η κυβέρνηση δεν έσπευσε να μας ενημερώσει για μια ακόμη περίπτωση, όπου ξένοι επενδυτές βρίσκουν ευνοϊκό το κλίμα στην Ελλάδα και σπεύδουν να επενδύσουν εδώ; Το πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση της Lamda Development του ομίλου Λάτση, που αναφέρει πως ξεκινά μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία.

Πωλείται δηλαδή η Μαρίνα Φλοίσβου, κατά 50% στον τουρκικό όμιλο Dogus, o οποίος δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της τουρκικής οικονομίας. Και καλά η κυβέρνηση, πώς να ανακοινώσει τέτοια αγοραπωλησία. Αλλά ούτε οι οθωμανολάγνοι; Χειροκροτούν μόνον από μέσα τους;



***Για τους οθωμανολάγνους έχω κι άλλη είδηση. Μπορεί να χαίρονται με την πληθώρα των τουρκικών σίριαλ στην ελληνική τηλοψία, διαφωνεί όμως ο Ερντογάν. Είπε, ενοχλημένος από τον «Σουλεϊμάν», που δείχνει μόνο χαρέμια και τρυφηλή ζωή, ότι άλλα έπρεπε να δείξουν:

«Η ιστορία μας, δίχως περιττά λόγια, δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον δικό μας πολιτισμό, να αναγνωρίσουμε τη δική μας ιστορία και να κατανοήσουμε το σήμερα, ώστε να διαμορφώσουμε το μέλλον», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Έχει δίκαιο ο Ερντογάν και μας βρίσκει σύμφωνους. Πρέπει να «γνωρίσουμε τον πολιτισμό τους». Στο επόμενο σίριαλ θα πρέπει να έχουν και σκηνές από «παλουκώματα», αποκεφαλισμούς και βιασμούς σε βάρος των χριστιανών. Και όλα τα άλλα που απαρτίζουν τον τουρκικό πολιτισμό. Οι Πόντιοι και Μικρασιάτες γνώρισαν καλά αυτόν τον «πολιτισμό», ας τον μάθουν και άλλοι.


***Αξιοκρατία με… ποσοστά. Οι πρόεδροι των ΔΕΚΟ που θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες, διορίζονται ανάλογα με τη δυναμικότητα των συγκυβερνώντων κομμάτων. Ακόμη και αυτήν την κρίσιμη ώρα που διέρχεται η πατρίδα, ο παλαιοκομματισμός βασιλεύει.

Ο κατάλληλος ικανός τεχνοκράτης δεν θα διορισθεί, επειδή το κόμμα του συμπλήρωσε τον αριθμό που δικαιούται να διορίσει. Στη θέση του θα διοριστεί κάποιος από άλλο κόμμα, κι ας υστερεί σε προσόντα. Η ποιότητα και το ήθος αντικαθίστανται από τα ποσοστά.



***Ό,τι θυμάται χαίρεται. Για τον Μπουτάρη ο λόγος, που ίσως βρισκόταν σε κατάσταση ευφορίας και θυμήθηκε… τον Στάλιν. Για να διώξει τους καταληψίες του Δημαρχείου, είπε, σκέπτεται να τον καλέσει. Άγρια πράγματα δηλαδή. Ο Στάλιν όμως δεν ήταν λιγότερο αιμοσταγής από τον Χίτλερ. Ας τους φωνάξει και τους δυο, σύμμαχοι ήσαν άλλωστε, με τις ίδιες προθέσεις για την δημοκρατία και τις ίδιες μεθόδους (κι αν οι καταληψίες ζητήσουν βοήθεια από τον Τατσόπουλο, τι γίνεται;)


Νερό στο κρασί τους φαίνεται ότι βάζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι σταματούν τις καταλήψεις. Όσο τους απειλούσε ο Μπουτάρης ότι θα καλέσει εισαγγελέα, δεν έδιναν σημασία. Μόλις όμως είπε ότι «θα φέρει τον Στάλιν», συμμορφώθηκαν αμέσως.

Όπως μάθαμε, ο Μπουτάρης σκέφθηκε -ναι, ναι, ενίοτε το συνηθίζει- να βάλει ένα τεράστιο πορτρέτο του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι ή Στάλιν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να κάθονται φρόνιμα οι «αυθορμήτως» διαμαρτυρόμενοι οδοκαθαριστές.

Δεν θα υλοποιηθεί όμως, επειδή θα έχουν κάθε μέρα στα πόδια τους την Αλέκα και τον Λαφαζάνη για να προσευχηθούν στον «πατερούλη» τους.

Ερώτηση: Αν ήταν δήμαρχος κάποιος της Κεντροδεξιάς και απειλούσε τους καταληψίες με παρέμβαση εισαγγελέα, ποια θα ήταν η στάση της «προοδευτικής» παράταξης του Μπουτάρη; Θα συμφωνούσαν ή θα ξεσήκωναν τον κόσμο, κάνοντας λόγο για φασιστικές μεθόδους; Ουαί υμίν, «προοδευτικοί» υποκριτές!



***Ημερολόγιο με ημίγυμνους άνδρες -με σαφώς... gay διάθεση- μέσα σε Ορθόδοξους ναούς, και με τίτλο «Orthodox Calendar». Κι άλλοι ερώτηση προς «προοδευτικούς» υποκριτές. Πώς θα αντιδρούσαν, αν οι εικόνες δεν ήσαν μέσα σε ορθόδοξο ναό, αλλά σε τζαμί ή συναγωγή; Πού είναι οι διακηρύξεις περί σεβασμού του πιστεύω κάθε πολίτη;



***Έλεγε ο Αλέξης να μιμηθούμε το παράδειγμα της Αργεντινής, κινδυνεύει η χώρα αυτή να ξαναμπεί σε διαδικασία πτώχευσης, διερχόμενη μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Έλεγε ο Αλέξης να μιμηθούμε την Κύπρο που θα δανειστεί από άλλες χώρες και δεν θα μπει στο ΔΝΤ, η Κύπρος υπόγραψε Μνημόνιο. Ποια άλλη χώρα έχει σειρά Αλέξη, να φέρεις ως παράδειγμα προς μίμηση; (κάτι έχω ακούσει για το Τιμπουκτού, αλλά δεν παίρνω όρκο).



***Ξέρετε τι με εντυπωσίασε; Διάβαζα για τα κατορθώματα του Δία με τις γυναίκες, τις συνεχείς μεταμορφώσεις του και τα αναρίθμητα παιδιά που απέκτησε. Διαπίστωσα λοιπόν ότι ο Τατσόπουλος τον ξεπέρασε. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου έχει ετοιμάσει δεκάδες πακέτα να του στείλει, από παιδιά που αναζητούν τον πατέρα τους. Έχει εξασφαλίσει η Βίκυ υλικό για έναν χρόνο τουλάχιστον.



***Τι είναι αυτά Αλέκα μου, που λέγει ο Μπορίσοφ; «Η Βουλγαρία είναι φτωχή, επειδή επί σαράντα χρόνια βρίσκονταν στην εξουσία οι κομμουνιστές». Αν είναι δυνατόν… Ο κομμουνιστικός παράδεισος είχε φέρει την ευτυχία, ακόμη και στα γκούλαγκ, τα στρατόπεδα αντιφρονούντων στην Σιβηρία. Αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά.

Δεν τα ξέρει αυτά ο Μπορίσοφ; Ας ρωτήσει τους Αλβανούς ή τον Γλέζο -θαυμαστή του Εμβέρ Χότζα- να του πουν πόσο ευτυχισμένοι ήσαν. Γεμίσαμε προβοκάτορες Αλέκα μου, όργανα του ιμπεριαλισμού.


***Για κατακλείδα έχω μια αισιόδοξη είδηση, που αποδεικνύει ότι -ακόμη- δεν γίναμε Βουλγαρία. Ο βουλγαρικός νόμος για την κοινωνική ασφάλιση του επόμενου έτους προβλέπει κατώτατη σύνταξη στα 145 λέβα (74 ευρώ) και ο βασικός (κατώτατος) μισθός θα είναι στα 310 λέβα (158 ευρώ).



***Ο Τατσόπουλος τελικά, είναι περιβόλι ο άνθρωπος. Ξύνεται για αντιπαραθέσεις. Είναι σε κόντρα τώρα και με τον Στέφανο Χίο, ο οποίος δηλώνει πως όταν τον συναντήσει θα τον ξυλοφορτώσει.


Ο Τατσόπουλος, ως «πνευματικός άνθρωπος» (Αλήθεια, πνευματικός άνθρωπος θεωρείται κάποιος ανάλογα με τον αριθμό εκδοθέντων βιβλίων; Αν είναι έτσι, τότε ο Νίκος Κωνσταντινίδης θα είναι μεταξύ των πρώτων πνευματικών ανθρώπων), έπρεπε να γνωρίζει δύο πράγματα.

Πρώτον, ότι κάποιος που θεωρεί ότι είναι σπουδαίος, πρέπει να έχει και σπουδαίους όχι μόνον φίλους, αλλά και αντιπάλους. Τι λέγει επ’ αυτού ο Τατσόπουλος. Και δεύτερον, οι παππούδες μας έλεγαν «αρχή άνδρα δείκνυσι», που σημαίνει ότι ο ευρισκόμενος στην εξουσία αποκαλύπτει τον εαυτό του.

Πάντως, δεν πρέπει να φοβάται τον Χίο. Ένα μικρό μόνον μέρος από τις ερωμένες του στην Αθήνα, μπορεί να τον προστατεύει σε κάθε του κίνηση.

Το είπε ο αμίμητος Τατσόπουλος: Δεν «ξανατσιμπάω» κι ας με πουν «Τσουτσουνόπουλο». Αργά το σκέφτηκε. Αν σε πάρει ο κόσμος «στο ψιλό»…



***Στα σοβαρά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση; Γιατί τότε επιμένει να κηρύσσει συνεχώς και σκοπίμως ότι είναι κόμμα της Αριστεράς; Ποιο κόμμα μπορεί να αποκτήσει ποσοστά εξουσίας, χωρίς τον μεσοαστικό κόσμο, που αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία του λαού;


Ο Ανδρέας το κάλυπτε με τον «σοσιαλισμό», που είναι έννοια ασαφής και κολλάει παντού. Και ο Χίτλερ ήταν (εθνικο)σοσιαλιστής. Και υπάρχει χριστιανικός σοσιαλισμός, μαρξιστικός σοσιαλισμός, ουτοπικός σοσιαλισμός, σοσιαλδημοκρατία και έπεται συνέχεια. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε μεγάλος μέρος του αστικού κόσμου.

Όσο επιμένει ο Αλέξης να τονίζει την Αριστερή φυσιογνωμία των συνιστωσών, μου δίνει την εντύπωση ότι λέγει: «καλά είμαστε μέχρι εδώ, αλίμονο αν μας βάλουν τα αφεντικά να κυβερνήσουμε».




***Η επόμενη γενιά θα είναι unisex. Ξεχάστε ετερόφυλους, gay και λεσβίες – όλοι ένα φύλο. Σουηδική εταιρία παιχνιδιών παρουσιάζει τα παιχνίδια χωρίς στερεότυπα φύλου. Εξέδωσε έναν χριστουγεννιάτικο κατάλογο χωρίς διαχωρισμό παιχνιδιών για αγόρια-κορίτσια. Τα αγόρια παίζουν με κούκλες και τα κοριτσάκια με αυτοκινητάκια.



***Για να εκδικηθεί τους βουλευτές… έφτυνε στο φαγητό τους! Σύμφωνα με το «Russia today news», μια μαγείρισσα που εργαζόταν στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας απολύθηκε, μόλις ανακαλύφθηκε ότι έφτυνε συστηματικά στις μερίδες που σέρβιρε στους βουλευτές. (μη μπουν τίποτε ιδέες, έτσι;)



***Από τη μια έχουμε Έλληνες κατά τα πιστοποιητικά, που να δηλώνουν άλλοι «Ελληνόφωνες Ευρωπαίοι» και άλλοι τριτοκοσμικοί, και από την άλλη να παρακολουθείς οπαδούς της Μαρσέιγ, που να σχηματίζουν στις εξέδρες την ελληνική σημαία και να αναρτούν πανό που γράφει: «Δεν αρνιόμαστε την ελληνική καταγωγή μας».


Η λύση είναι ίσως η ανταλλαγή. Να στείλουμε τους «ελληνόφωνους» στην Γαλλία, και να έρθουν εδώ οι Μασσαλιώτες. Κάποιοι πρέπει να φροντίσουν και την Ελλάδα, όχι μόνον το σαρκίον τους.

Για όσους το λησμόνησαν, Έλληνες από την Φώκαια της Μικράς Ασίας αποίκησαν την Μασσαλία τον 6ο π.Χ. αιώνα. Μάλιστα, στο δημαρχείο της Μασσαλίας είναι εντοιχισμένη αρχαία επιγραφή, όπου αναγράφουν οι Φωκαείς την έλευσή τους εκεί.




***Με αποτροπιασμό διαβάσαμε όλοι την είδηση του φόνου διαιτητή, από ποδοσφαιριστές, σε αγώνα Νέων (15-16 ετών) του Ολλανδού πρωταθλήματος. Γιατί όμως μας απέκρυψαν ότι οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν ως δράστες του φόνου είναι Μαροκινοί; Έγινε τυχαία;


 Καλλισθένης ~ voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου