Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ρατσιστική επίθεση στο Αιτωλικό + Γύφτο-news today



Σκηνές που θυμίζουν αυτές του περασμένου Αυγούστου έζησε πάλι το Αιτωλικό, μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι ενός νεαρού κατοίκου από δυο ρατσιστές γύφτους με τους οποίους ήρθε στα χέρια!

Παρά τη σύλληψη των δραστών, ο τραυματισμός πυροδότησε τις αντιδράσεις εξαγριωμένων κατοίκων που...
 πολιόρκησαν τον οικισμό των γύφτων και έβαλαν φωτιά σε δυο οικίσκους!

Αμέσως το αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού κάλεσε ενισχύσεις από το Αγρίνιο, που απέκλεισαν τον καταυλισμό από τον οποίο πάντως φυγαδεύτηκαν οι περισσότεροι γύφτοι. Ολόγυρα έμειναν ακροβολισμένοι αρκετοί κάτοικοι και μέλη της Χρυσής Αυγής  με επικεφαλής τον βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση. Η κατάσταση, ωστόσο, έχει εκτονωθεί μετά και τις συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει τους δυο πρωταγωνιστές του τραυματισμού του νεαρού που ήδη οδηγήθηκαν στο Μεσολόγγι. Ένας από αυτούς, μάλιστα, καταδιώχθηκε από οργισμένους κατοίκους οπλισμένους με καδρόνια και βρήκε καταφύγιο στο αστυνομικό τμήμα! Ακόμη, έχουν γίνει ήδη τρεις προσαγωγές για την επίθεση και τον τραυματισμό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και από εκεί στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τυχόν κλιμάκωση των επεισοδίων, όπως είχε γίνει το καλοκαίρι όταν μάλιστα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς τέσσερις κάτοικοι που συμμετείχαν στις συμπλοκές κατά την πολιορκία του οικισμού των γύφτων.










Ρουμανο-Βουλγαρόγυφτοι ~ «Ρημαδιό» τα έκαναν πάλι στην Ηλεία

«Ρημαδιό»  τα έκαναν πάλι στην Ηλεία οι συμμορίες των «κυνηγών» χαλκού που αλωνίζουν ανενόχλητες! Στις δυο τελευταίες επιδρομές τους λεηλάτησαν τον βιολογικό καθαρισμό του Πύργου και ένα ανενεργό εργοστάσιο στη Βουπρασία.

Οι  δράστες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της πόλης στην περιοχή της Αγκινάρας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και ξήλωσαν όλα τα καλώδια χαλκού  μαζί με τις επαφές τους και δύο μπαταρίες από τη γεννήτρια, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τα 15.000 ευρώ. Οι εισβολείς έφυγαν το ίδιο αθέατοι όπως είχαν φτάσει.

Οι…  «συνάδελφοί» τους που έδρασαν  στην περιοχή της Βουπρασίας, εκμεταλλεύτηκαν την διακοπή της λειτουργίας σε ένα εργοστάσιο στο 43ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου και τρύπωσαν μέσα. Ξήλωσαν όλες τις καλωδιώσεις της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, άρπαξαν τα καλώδια, κατέστρεψαν και τους ηλεκτρολογικούς πίνακες και έφυγαν. Η αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 20.000 ευρώ.





Τσακώσανε τα γυφτάκια που κλέβανε τα πορτοφόλια στην Πάτρα

Μια από τις συμμορίες πιτσιρικάδων που είχαν γίνει φόβος και τρόμους για τους διαβάτες στο κέντρο της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά την τελευταία κλοπή πορτοφολιού με 120 ευρώ από μια γυναίκα.

Πρόκειται για τέσσερα γυφτάκια ηλικίας από 12 ως και 15 χρόνων, που ήδη εξακριβώθηκε ότι είχαν «βουτήξει» τουλάχιστον άλλα τρία πορτοφόλια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης! Οι τέσσερις μικροί γύφτοι ανακρίνονται για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές και, όταν εντοπιστούν οι γονείς τους που θα κατηγορηθούν για παραμέληση εποπτείας, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Γύφτος ηλικίας 16 ετών ο ληστής του Προαστιακού στο Ζευγολατιό

Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε προχθές το βράδυ στο εκδοτήριο του προαστιακού σιδηροδρόμου στο σταθμό Ζευγολατιού Κορινθίας.

Ως δράστης κατηγορείται ένας 16χρονος γύφτος, ο οποίος, μαζί με δύο ακόμη άτομα πήγαν στο εκδοτήριο εισιτηρίων, απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο και αφού του άρπαξα τα χρήματα, διέφυγαν.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του.




Ζώα γύφτοι ~ Έκλεψαν σπίτι την ώρα της κηδείας

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Μεσσήνης η αποκάλυψη ότι το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα της κηδείας του 24χρονου Ηλία Π. Δουρούμη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο την Πρωτοχρονιά, ομάδα γύφτων έκλεβε το σπίτι των γονιών του στην παραλία της Μπούκας.

Η κλοπή έγινε ακριβώς την ώρα της κηδείας και φέρεται να ήταν προσχεδιασμένη σύμφωνα με τους συγγενείς του πρόωρα χαμένου Ηλία.

Οι γύφτοι που μπήκαν στο σπίτι προκάλεσαν φθορές και άρπαξαν χρυσαφικά, ρούχα και χρήματα. Οι κάτοικοι της Μεσσήνης καταγγέλλουν ότι η δράση των γύφτων είναι πλέον ανεξέλεγκτη.




Βουλγαρόγυφτοι ξήλωναν κολωνάκια φωτισμού στην Αλεξανδρούπολη

Ένδεκα μεταλλικά κολωνάκια φωτισμού ξήλωσαν το ένα μετά το άλλο από ιδιωτικό χώρο σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης δυο αλλοδαποί «κυνηγοί» μετάλλων και τα μετέφεραν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν αναζητώντας αγοραστή για να τα πουλήσουν!

Ένας τυχαίος έλεγχος από κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Τροχαίας που τους σταμάτησαν, απέδειξε ότι οι δυο Βούλγαροι ηλικίας 35 και 21 χρόνων ήταν η αιτία που είχε βυθιστεί ανήμερα των Χριστουγέννων στο σκοτάδι ο ιδιωτικός χώρος. Από τότε αναζητούσαν τρόπο να πουλήσουν τα κλοπιμαία και τα περιέφεραν από ‘δω κι από εκεί.

Τα κολωνάκια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ οι δύο δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που θα αποσταλεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ ερευνάται αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.




Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Μεσσηνίας για γύφτους

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (4-1-2013) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα έξι (76) άτομα και εκατόν είκοσι οκτώ (128) οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά τριάντα έξι (36) άτομα και συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  •  Τέσσερις (4) ημεδαποί ΒΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος.
  •  Ένας (1) ημεδαπός ΒΡΟΜΑ, για ναρκωτικά και κλοπή ρεύματος.
K ατά την επιχείρηση, κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -19,7- γραμμαρίων, ενώ βεβαιώθηκαν τριάντα μία (31) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας.



Γυφτάκια λήστεψαν 52χρονη στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ληστεία σε βάρος 52χρονης ημεδαπής, που έγινε προχθές (5-1-2013) το μεσημέρι, στο 103ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 16χρονου ημεδαπού ΒΡΟΜΑ, για ληστεία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, ο ανωτέρω, μαζί με ακόμα τρία (3) άτομα, τα οποία αναζητούνται, προχθές (5-1-2013) το μεσημέρι, στο 103ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από την 52χρονη την τσάντα της, που περιείχε χρήματα και προσωπικά της έγγραφα και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις .



Γύφτος έκλεβε ρεύμα, αλλά...

Σε τραγωδία  κατέληξε η κλοπή ηλεκτρικού  ρεύματος από μια κολώνα της Δ.Ε.Η. στον οικισμό γύφτων Μαύρικα του δήμου Καρδίτσας, για την παράνομη ηλεκτροδότηση δύο παραπηγμάτων της περιοχής. Αυτός που έκανε τη σύνδεση κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα και σκοτώθηκε ακαριαία!

Θύμα  του τραγικού δυστυχήματος είναι  ένας 53χρονος γύφτος ο οποίος εκτελούσε κάποιες εργασίες ακριβώς δίπλα στην κολώνα, αλλά όταν ήρθε σε επαφή με ένα γυμνό καλώδιο που ήταν συνδεδεμένο σε αυτήν με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από ρεύμα υψηλής τάσης και να αφήσει την τελευταία του πνοή επί τόπου.

Οι αστυνομικοί  ερευνούν τις συνθήκες κάτω  από τις οποίες συνέβη το  δυστύχημα, ενώ δική της έρευνα  κάνει και η Δ.Ε.Η. για την παράνομη ηλεκτροδότηση του οικισμού. Ωστόσο, ομάδες γύφτων έκλεισαν για λίγες ώρες την εθνική οδό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του 53χρονου και για τις συνθήκες διαβίωσης στον οικισμό τους.











Ακόμη ένας γύφτος νεκρός από το ρεύμα ~ Εκτός βγήκε ο Προαστιακός

Στις 02:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ένας γύφτος προσπάθησε να κλέψει καλώδια από τον Προαστιακό στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι. Όμως όταν επιχείρησε να κόψει το καλώδιο, τον χτύπησε το ρεύμα και βρήκε ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Στις 04:00 τα ξημερώματα, μηχανοδηγός βρήκε το άψυχο κορμί του άνδρα στη θέση Λυκότρυπα, στο τούνελ προς τα Λιόσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας δεν ήταν μόνος του. Άλλωστε, δε θα μπορούσε μόνος του να κόψει τα καλώδια του Προαστιακού. Φαίνεται όμως ότι εκείνοι που ήταν μαζί του, τον εγκατέλειψαν όταν τον χτύπησε το ρεύμα, σκοτώνοντάς τον.

Εξαιτίας του περιστατικού, διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια του Προαστιακού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Για εμάς είναι καθημερινό φαινόμενο, που έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέση λειτουργίας του Προαστιακού, κάνοντάς το να μοιάζει με το Γεφύρι της Άρτας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου των εργαζομένων στον Προαστιακό, Βασίλης Ζαβογιάννης, εκφράζοντας τη λύπη του για το θάνατο του 35χρονου άνδρα.

Σημείωσε ότι η κλοπή καλωδίων από τον Προαστιακό δημιουργεί ζημιά εκατομμυρίων αλλά προβλήματα στη λειτουργία των συρμών.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου