Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πεντακάθαρο αυτοκίνητο… για πάντα +vid


Τέλος στην αγγαρεία του πλυσίματος του αυτοκινήτου, θέτει μια επαναστατική υδροφοβική βαφή η οποία διώχνει τη βρωμιά διατηρώντας έτσι το όχημα μονίμως λαμπερό.


Ηδη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, δοκιμάζει τη βαφή… καθαριότητας στα εργοστάσιά της στη Βρετανία, και συγκεκριμένα στο μοντέλο Note. Υποστηρίζει μάλιστα, ότι...
πρόκειται να προσφέρει στους πελάτες της σύντομα τη δυνατότητα επιλογής της βαφής νανοτεχνολογίας κατά την αγορά του οχήματός τους, με μια οικονομική επιβάρυνση της τάξεως των 550 ευρώ.


Νανοτεχνολογία υπέρ της καθαριότητας

«Το μοντέλο Note της Nissan, αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο δοκιμάζεται η βαφή νανοτεχνολογίας που θα καθιστά το πλύσιμο περιττό» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας. «Το πλύσιμο του αυτοκινήτου αποτελεί μια αγγαρεία με αρκετά μεγάλο κόστος. Για τον λόγο αυτόν, η Nissan έχει ξεκινήσει δοκιμές γύρω από την καινοτόμο βαφή νανοτεχνολογίας η οποία διώχνει λάσπες, νερά, σκόνες, λάδια και βρωμιά που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του οχήματος με τον καιρό, γεγονός που σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να καθαρίζουν το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου τους».

«Για την ώρα, οι δοκιμές έδειξαν ότι η βαφή ανταποκρίνεται σε καθημερινές προκλήσεις, π.χ. στις σταγόνες της βροχής, στον παγετό, στο χαλάζι και στο στάσιμο νερό που μπορεί να έχει συσσωρευτεί σε ένα σημείο του οχήματος για καιρό» προσθέτει ο ίδιος.

Η καινοτόμος τεχνολογία, κατά τους ειδικούς, ονομάζεται Ultra-Ever Dry. «Λειτουργεί δημιουργώντας μια προστατευτική επίστρωση αέρα ανάμεσα στη βαφή και στο περιβάλλον, αποτρέποντας έτσι τον σχηματισμών των αντιαισθητικών κηλίδων βρωμιάς και λάσπης στην επιφάνεια του οχήματος» εξηγούν.

Ε. Βενιού
 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου