Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η ΔΕΛΤΑ εξαγοράζει τη MEΒΓΑΛ



Προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου υπέγραψε η Marfin Investment Group.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα...
4,5 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί μετά από την εξόφληση υποχρεώσεως της ΜΕΒΓΑΛ προς τη ΔΕΛΤΑ ύψους 3,8 εκατ. ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί από τις δανείστριες Τράπεζες προς την ΜΕΒΓΑΛ στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Μέχρι την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη μεταβίβαση των μετοχών, που μαζί με τις μετοχές που ήδη κατέχει η ΔΕΛΤΑ θα αυξήσουν τη συμμετοχή της στο 57,8% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ, καθήκοντα Προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ θα αναλάβει η κα. Μαίρη Χατζάκου και Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Πέτρος Παπαδάκης.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο Διευθύνων Σύμβουλος της VIVARTIA κ. Ι. Αρτινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ΜΕΒΓΑΛ έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω των αρνητικών συνθηκών της περιόδου και η συμφωνία που έγινε ανοίγει το δρόμο καταρχήν για την επιβίωση της εταιρείας μέσα από την άριστη συνεργασία μας με την κα. Μαίρη Χατζάκου, τον κ. Πέτρο Παπαδάκη και τις δανείστριες τράπεζες.
Ακολούθως υπολογίζουμε ότι η ΔΕΛΤΑ με τη τεχνογνωσία της και τις σημαντικές συνέργειες που θα προκύψουν μεταξύ των δύο εταιρειών θα βοηθήσει την ΜΕΒΓΑΛ να αποκαταστήσει μια ανελικτική πορεία προς όφελος των εργαζομένων της, των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών, της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και των μετόχων της».


Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε

Αποκλειστικό - Μεγάλο deal στον κλάδο τροφίμων - Η ΔΕΛΤΑ του Ομίλου MIG εξαγοράζει τη MEΒΓΑΛ - Άμεσα οι ανακοινώσεις

Ξεκίνησε ο χορός των κρίσιμων στρατηγικών deals που σχεδιάζει με επιθετικότητα ο όμιλος της Marfin Investment Group.


Μετά από καιρό ο όμιλος της MIG επανακάμπτει, κλείνει deals και επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο με μπαράζ κρίσιμων στρατηγικών ανακοινώσεων.

Υπάρχουν πολλά deals στα σκαριά που θα αλλάξουν την εταιρική και χρηματιστηριακή εικόνα της MIG, αρχής γενομένης από την εξαγορά της MEΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ.

Οι ανακοινώσεις για τη συμφωνία εξαγοράς αναμένονται πολύ άμεσα.

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μια ισχυρή γαλακτοβιομηχανία της Μακεδονίας με καθαρή θέση κοντά στα 27 εκατ. ευρώ και ενεργητικό 181 εκατ. ευρώ.

Το deal αυτό ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την ηγετική θέση της ΔΕΛΤΑ και καθιστά τη MIG leader στο συγκεκριμένο κλάδο.

Ο όμιλος ετοιμάζει σύντομα νέα σημαντικά deals που αφορούν στρατηγικές συνεργασίες, τύπου Fortress με Attica Group, ομολογιακό της MIG, με πιθανή έλευση στρατηγικού συμμάχου, αλλά και μια σειρά ακόμη θετικών εκπλήξεων.

(πρώτη ενημέρωση 24 Απριλίου 2014, 22:24)

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου