Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Παραλογισμός: Φόρο έως και 1200 ευρώ θα πληρώσουν άνεργοι


Άνεργοι θα καλούνται να πληρώσουν φόρο που θα ανέρχεται ακόμη και στα 1.200 ευρώ, επειδή συμμετείχαν σε επιδοτούμενα προγράματα.
Πρόκειται για αυτούς που απασχολήθηκαν το 2013 μέσω...
επιδοτούμενων προγραμμάτων όπως αυτό του voucher (Επιταγή Εισόδου στην Εργασία) ή ακόμη και οι απασχολούμενοι στις στατιστικές έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ , όπου αμείφθηκαν πέρσι ακόμη και με 300 ευρώ το μήνα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο.
Σύμφωνα με τα dikaiologitika, οι άνεργοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα voucher και λάμβαναν μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης αφού τα εισοδήματα αυτά των ανέργων θα ενεργοποιήσουν αυτόματα τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα φορολογηθούν με 26%.
Σύμφωνα με τις οδηγίες για την συμπλήρωση του Ε1 οι παραπάνω αμοιβές από επιδοτούμενα προγράμματα μπαίνουν στον κωδικο 507 του Ε1.

Ο άνεργος που συμμετείχε σε επιδοτούμενα προγράμματα εργασίας θα φορολογείται με βάση ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ και με συντελεστή 26%. Το ποσό του φόρου των 1.200 ευρώ προκύπτει από την φορολόγηση του ποσού με 26% συν την προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο που θα του επιβληθεί και θα φτάνει το 55%.

Ένας άνεργος εφόσον έχει και ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη και πιο δύσκολα για αυτόν αφού θα προσμετρηθεί και το τεκμήριο του αυτοκινήτου.
Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να δώσει λύση στο παραπάνω ζήτημα που έχει προκύψει αφού με αυτόν τον τρόπο θα απαξιωθούν τελείως τα προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί για το 2014 και θα αφορούν περίπου 440.000 ανέργους.

Ήδη οι άνεργοι έχουν απαξιώσει στην συνείδηση τους τα εν λόγω προγράμματα αφού στο πρόγραμμα της επιταγής εισόδου για παράδειγμα έχουν ανακοινωθεί ήδη τρεις φορές νέα αποτελέσματα από επιλαχόντες της προκήρυξης αφού οι άνεργοι επιτυχόντες δεν ανταποκρίνονται τελικώς στην ενεργοποίηση της επιταγής εισόδου για την κατάρτιση τους και τελικά ένα ενδεχόμενο να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν επιδότηση για τους προσλάβουν.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου