Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Να τα θυμάστε αυτά στις εκλογές: Αμαρτίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών


Τις αμαρτίες του Μεγάρου Μουσικής δεν τις ξέρει κανένας. Γιατί εκεί έκανε κουμάντο ο ΔΟΛ. Κι επειδή ο ΔΟΛ συνεχίζει να κάνει κουμάντο και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, το όργιο κακοδιοίκησης στο Μέγαρο είναι επτασφράγιστο μυστικό. Έλα όμως που ο λογαριασμός δεν είναι. 230 εκατ. ευρώ χρώσταγε το ΟΜΜΑ πέρυσι τον Ιούνιο, με εγγύηση του Δημοσίου, δηλαδή δική σου και δική μου, ταλαίπωρε φορολογούμενε. Ετοιμάσου τώρα να τα πληρώσεις.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή...
από την κυβέρνηση για την «προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών», απαλλάσσεται έως την 31.8.2014 ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας, καθώς και αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, για τα χρέη του προς το Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για όλες τις πράξεις και συναλλαγές, πλην της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του.
Επίσης, δεν επιτρέπεται σε βάρος του ΟΜΜΑ η διενέργεια πάσης φύσεως συμψηφισμού, που αφορά βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου ή των ασφαλιστικών οργανισμών, αναστέλλονται οι, κατά του ΟΜΜΑ και κάθε άλλου συνυπόχρεου με αυτόν προσώπου, πάσης φύσεως πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού ή διασφαλιστικού μέτρου και δεν υπολογίζονται τόκοι και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου του Λογαρισμού «Κεφάλαιον Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή Εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΧΚΕΕΔ)».
Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Από τις διατάξεις της προτεινόμενης τροπολογίας προκαλείται απώλεια εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού από τον μη υπολογισμό τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου από την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου (σ.σ. η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την απλούστευση στην αδειοδότηση επιχειρήσεων) και έως την 31.8.2014. Η εν λόγω απώλεια θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
Είναι κάτι που δεν κατάλαβες, είλωτα φορολογούμενε; Θα υπάρξει έστω και ένας που θα ψηφίσει σ' αυτές τις εκλογές το κονκλάβιο της διαπλοκής Μηντιαρχών - Πολιτικών;0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου