Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»


Ότι εργάστηκε για την απομάκρυνση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ακροαριστερού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος. «Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα», τονίζει καταγγέλοντας την κ. Σουλεϊμάν, που δηλώνει ότι «είναι μειονότητα μέσα στην μειονότητα» και ότι την απειλεί ο τουρκικός εθνικισμός, καθώς η ίδια δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία.

«Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο...
συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών».


Με το «γένος» δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χριστόπουλος στο portal XanthiPress.gr.

«Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό, λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος», και άλλο να λέει η κυρία ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον» καταλήγει στην συνέντευξή του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για τον καθηγητή που πριν χρόνια είχε βάλει θέμα στους φοιτητές του τον Χριστούλη να συμπυκνώνει το μποζόνιο με μια τραγουδιάρα ντυμένη καλόγρια.
Για τον άνθρωπο που έκανε ομιλία για τους Τσάμηδες.
Τον διανοούμενο που ζήτησε στέγη ΄μακεδονικού΄ πολιτισμού στην Φλώρινα
Τον ακαδημαϊκό που υπέγραψε για το σχέδιο Ανάν παίρνοντας κάποια μαύρα κουρκουμπίνια από ΜΚΟ.
Τον υποψήφιο που τον ενόχλησε η Σουλεϊμάν της "Ελπίδας" και όχι ο Κουρτ των ¨Γκρίζων Λύκων¨
Που χαρακτήρισε την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης 'ενιαίο, συμπαγές, τούρκικο πράμα'

Τον θέλουμε στην Πάντειο να ... εκπαιδεύει τα παιδιά μας ή στις Βρυξέλλες να ... ενημερώνει το Ευρωκοινοβούλιο?

Δημοσίευση σχολίου