Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιό κοινωνικό μέρισμα; Ο ΟΣΕ μοιράζει ΔΙΧΙΛΙΑΡΑ !!!


Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας ξεροσταλιάζουν μαζί με τους λογιστές τους μπροστά στις εφαρμογές του  Θεοχάρη στο Taxis, μήπως υπαχθούν στους υπερτυχερούς του κοινωνικού μερίσματος, στον ΟΣΕ εδώ και μία εβδομάδα δίνουν σε εκατοντάδες εργαζομένους 2 χιλιάρικα με....
την αιτιολογία "Οικονομική ενίσχυση εργαζομένου συνεπεία εκτάκτου ανάγκης" (σε κάποιους το ποσό είναι ...μόνο 1.500). 
Μήπως γνωρίζει κανένας υπεύθυνος από τον ΟΣΕ να μας απαντήσει, ως φορολογούμενοι πολίτες, εάν τα χρήματα αυτά είναι μία εφάπαξ παροχή ή προκαταβολή, δηλαδή έναντι τακτικής μισθοδοσίας, τα οποία φυσικά θα παρακρατηθούν αργότερα; Αν και το "οικοιοθελής παροχή" σημαίνει ότι είναι έξτρα αμοιβή.
Για του λόγου το αληθές, αυτό είναι το link από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου δημοσιεύονται αυτές οι  εκατοντάδες αποφάσεις του Προέδρου & Δ/ντα Συμβούλου του ΟΣΕ.








Τι απαντά ο ΟΣΕ στην αποκάλυψη του taxalia
Σε διευκρινίσεις, με αφορμή το θέμα που ανέκυψε από το πρωινό άρθρο του taxalia (http://taxalia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9067.html) το οποίο έκλεψαν στη συνέχεια άλλα sites αφού είναι πιασάρικο, αλλάζοντάς του τίτλο, για την ...
«δήθεν χορήγηση έκτακτου οικονομικού επιδόματος, που αφορά όλους τους εργαζομένους στον ΟΣΕ» (δεν γράψαμε κάτι τέτοιο, γράψαμε με ακρίβεια τι ακριβώς είναι η παροχή,  η ανάρτηση υπάρχει http://taxalia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9067.html), προχώρησε ο ΟΣΕ.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, η παροχή αυτή αφορά σε βοηθήματα ύψους μέχρι των 2.000 ευρώ, τα οποία χορηγούνται εφ΄ άπαξ και μόνο όταν διαπιστωμένα συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, πάντα με την έγκριση του Δ.Σ. του ΟΣΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η συγκεκριμένη παροχή η οποία είναι σύμφωνη με τον εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΟΣΕ, αφορά σε βοηθήματα ύψους ΜΕΧΡΙ των 2.000€, τα οποία χορηγούνται εφ΄ άπαξ και ΜΟΝΟ όταν διαπιστωμένα συντρέχουν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ, πάντα με την έγκριση του Δ.Σ. του ΟΣΕ.
Της έγκρισης αυτής έχει προηγηθεί η αυστηρή τήρηση θεσμοθετημένης διαδικασίας, μέσω της οποίας η κάθε περίπτωση κρίνεται από Επιτροπή που έχει ορισθεί από το Δ.Σ. του ΟΣΕ, στην οποία συμμετέχει γιατρός του ΟΣΕ, αρμόδια διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΣΕ.
Η Επιτροπή αυτή στηρίζει την κρίση της σε επίσημα ιατρικά αποδεικτικά στοιχεία πριν την υποβολή της σχετικής εισήγησή της προς το Δ.Σ. του ΟΣΕ.
Η ετήσια εγκεκριμένη δαπάνη για τον σκοπό αυτό, για το σύνολο των 1.600, περίπου, εργαζομένων στον ΟΣΕ, ανέρχεται ΜΕΧΡΙ του ποσού των 50.000€".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου